За Бош не пише,но имам прахосмукачка на тази фирма и е желязна.Горението има добра смукателна мощност и два вида торбички.
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Daewoo
DeLonghi
Electrolux
Elite
Gorenje
Hoover
Karcher
LG
Miele
Moulinex
Neo
Panasonic
Philips
Rohnson
Rowenta
Samsung
Sang
Seres Vasilius
Severin
Siemens
Singer
За Бош не пише,но имам прахосмукачка на тази фирма и е желязна.Горението има добра смукателна мощност и два вида торбички.
Осмисли още веднъж намеренията си!Постоянната торбичка е нещо много калпаво и капризно!
15 години!?.....В тази прахосмукачка стоманен контейнер ли има или самата торбичка е от кевлар?Казвам го добронамерено,и аз имах някакво Зануси с такава торбичка,изкара две години и торбичката заприлича на швейцарско сирене,цъфна на сто места!Е,аз освен да я тупам,чат пат я намърдвах и в пералнята......Никога вече няма да отида на такъв вариант!Ама щом си решил......
Кевлара ми се струва че е като тензух това ЛГ мисля че е след като им смениха името от голдстар .
Прана е един / два пъти на ръка - яко тупане , но съм понамалил контрола и в момента е на 99% пълна
13408b3e464effc2.jpg
9087846447bad5fb.jpg
ПП. Аз само коментирам а не избирам . Ако избирах - никога не бих избрал прахосмукачка с хартиени торби . Моя избор съм го направил миналата година - воден филтър .
Имам в града такава с хартиена торбичка - мъка , при 10% запълване на торбичката , не може и хартийка да засмуче . Само изчаквам кога ще ми писне и контейнера ще го уцеля и от терасата с нея .
Този пост е редактиран от jonov; 29-12-13 в 11:38.
Да,въпрос на избор и предпочитание.....В къщи в БГ ползуваме Ровента,супер тиха и ..супер скъпа 460-480лв, не помня вече..Работи безупречно,хепа филтъра е чудесен,няма миризми и прах във въздуха,но торбичките са скъпи....А в Словакия съм с една ЕТА,де да и знам модела и тя си е ОК,ама си е шумна до немай къде!.....И само да вметна-не говоря за хартиени торби!Торбичките ,които ползувам са нещо по скоро текстилени,нямат нищо общо с измишльотините от хартия.....
Скоро по маркетите ще продават автоматични метли БЛИЦ Новини - Мощните прахосмукачки минават в нелегалност и уреди наречени вентилатор с маркуч
Някой да има надлюдения за марката ДЮСОН,оправдана ли е толкова високата им цена.Преимущества и недостатъци в сравнение с другите марки?
Здравейте, търся си прахосмукачка около 300 лв. и съм се спрял на 3 модела може ли малко съвети за тях. Две от тях са обикновени, другата е и перяща. Не съм сигурен дали ми трябва перяща. Искам и да има по - голяма кана и да смуче яко. Някой ако е запознат с моделите ще съм благодарен да сподели, защото не съм сигурен в компетентността на продавач консултантите по магазините.
ZELMER 919.0ST :: Прахосмукачки :: Прахосмукачки :: Уреди за дома :: Дребна техника :: Technomarket Bulgaria
SAMSUNG VCC-8850H3R/BOL :: Прахосмукачки :: Прахосмукачки :: Уреди за дома :: Дребна техника :: Technomarket Bulgaria
PHILIPS FC-8634/01 :: Прахосмукачки :: Прахосмукачки :: Уреди за дома :: Дребна техника :: Technomarket Bulgaria
По принцип последната.Моята е такава PHILIPS FC-8734 :: Прахосмукачки :: Прахосмукачки :: Уреди за дома :: Дребна техника :: Technomarket Bulgaria и съм много доволен.
Зелмера може ли да се ползва за сухо събиране без торба? т.е. да се изчисти сухо и да се остави праха вътре в нея?
На сухо не може, но може да се ползва и с торба.
Зелмера сякаяш отпада, защото нямаме домашни любимци и т.н. По скоро остават двете без зелмера. Видяхме го с жената и ни се стори голям "китюк". Сега умуваме между филипса и самсунга. Казаха ни, че самсунга нямал някакъв филтър за изходящия въздух и все пак пропускал някакви проценти прах, докато при филипса това го нямало. Не разбирам много от филтри и т.н.....
На изходящия въздух има Хепа филтър който улавя и най финната прах и полени.По инструкция този филтър се сменя на половин или една година/кара и по-дълго/,като има такива филтри които са постоянни/мият се/.И още нещо-някои фирми се поизхвърлят с обявената смукателна мощност така че трябва да се пробва.Прахосмукачките с воден филтър по правило/конструктивно/ имат по-ниска смукателна мощност от тези с контейнер или торба.
Този пост е редактиран от VLADO 66; 07-01-14 в 06:20.