Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Daewoo
DeLonghi
Electrolux
Elite
Gorenje
Hoover
Karcher
LG
Miele
Moulinex
Neo
Panasonic
Philips
Rohnson
Rowenta
Samsung
Sang
Seres Vasilius
Severin
Siemens
Singer
Въпрос към имащите Zelmer 919. Разбрах че имали някаква тупалка Zelmer която изтупвала дивани килими и т.н. вие притежавате ли такава и има ли я за този модел???
Мани ги тия зелмерски тупалки.Вземи си тези http://photo-zona.net/images/user323...DSC0178-fs.jpg
Тази може да я взема барабар с 3-те тупалки да ми мият колата
Мен ми разказаха за някакви хем прахосмукачки, хем парочистачки - имаме ли ползватели?
Имам доста ламинат вкъщи от най-висок клас е 8/34, но искам нещо хубаво да взема.
Днес си взех тази прахосмукачка. За 89 лв. е идеална - има метална телескопична торба, постоянна торбичка, добра всмукателна мощност, даже и филтър.
Има с пара на Zelmer ZELMER-QUATRO-616-ZELMER-QUATRO-616
Аз лично тази прахосмукачка съм я виждал за 420 лева.Сега обаче навсякъде е по над 650-700 лева.
Купи си отделно парочистачка.
Аз си купих преди 10 дена перяща прахосмукачка с пара,става въпрос за тази AviaTrans.
За съжаление,като я пуснах в нас не работеше (по време на демонстрацията в магазина беше наред). Върнаха ми парите обратно,но сега съм в дилема какво да купя-тази Зелмер 616 я видях,но А)продавачката беше адски некомпетентна и не знаеше нищо за модела,Б) оказа се,че не може да пере и пуска пара едновременно,а доколкото разбрах от демонстрацията в магазина на Lavor,другата може. Много ми се иска да имам Lavor-а,ама нещо се наплаших,а и гаранцията и е само 1 година....Ще се радвам да ми помогнете.
Колеба се между една от тези 3 прахосмукачки:
Sencor SVC 7CA SEVEN (SVC7CA, SVC-7CA)
http://electron.bg/zelmer-syrius-16000-pr-23994.html
ZELMER JUPITER 4000.0 HP (
Мнения? Препоръки? Може и друг модел да препоръчате, но като цяло търся по-дълъг срок на гаранция и надеждност, както и консумативите да не струват майка си и баща си.
Юпитера е твоята прахосмучка. Солидна сглобка, висока мощност, електонен регулатор на мощността.
Преди да купиш, провери дали се продават консумативи и най-вече Хепа филтрите.
... и цените на същите!
А какво мислите за моделите с контейнер? При тях поддръжката по-евтина ли е спрямо тия с торбите? Чувам двупосочни мнения, едни са доволни, други не.
Предполагам ако се избере такава с контейнер, но с миещ се HEPA филтър със старателна поддръжка ще изкара повече преди да се смени филтъра? Тук май имаш само 1 консуматив, докато при тезхи с торба имаш поне 2.
Преди два месеца купих SAMSUNG SC-4320 да ти кажа честно - много прах изхвърля , то май колкото чистиш , повече замърсяваш след почистване цялата прахосмукачка е налепена с прах понеже се наелекризирва .
Имам и със водна риза - май това е най доброто .
Ще се радвам и аз да прочета още мнения - това е моето - съжалявам че не си взех още една с вода .
....Супер точно в този ценови клас гледах и се спрях на същите 3 модела , като днеска май се насочих към S-8310 , че е на промоция а не виждам чааааак толкова фрапираща разлика от от 8330. Най-интересно ми беше да разбера как стоят нещата с торбичките и филтрите и от мненията по-горе що годе добих представа, за което благодаря (аз лично очаквах дори да е по скъпо). Само не разбрах как става тази 10години удължена гаранция - има ли значение от къде я купуваш или просто изисква регистрация в сайта ?
EDIT: Aaaa Забравих най-важния въпрос. Нa Зелмера имахме "тупалка" , която незнам колко тупаше но определено събираше всички косми и за мокетите се справяше добре. Има ли подобна приставка за Миеле-то или знаете ли някаква унифицирана която можете да препъчате (btw в Лидъл имаше някакви, които не изглеждаха много зле - мнения за тях?).
Благодаря предварително
Този пост е редактиран от NightWalkeR; 30-07-14 в 21:18.