СЕГА - ЕС забрани от днес прахосмукачките над 1600 вата
Дали ще има намаления за по-мощните модели?
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Daewoo
DeLonghi
Electrolux
Elite
Gorenje
Hoover
Karcher
LG
Miele
Moulinex
Neo
Panasonic
Philips
Rohnson
Rowenta
Samsung
Sang
Seres Vasilius
Severin
Siemens
Singer
СЕГА - ЕС забрани от днес прахосмукачките над 1600 вата
Дали ще има намаления за по-мощните модели?
Поредния лобистки евро-закон. Пълна простотия!
Че е простотия - най-вероятно да ама за кое лоби може да е закона не схващам?
Става въпрос за мощност на мотора до 1600W. Не са много прахосмукачките с по-мощен мотор. Това което пишат производителите за 2000W и нагоре е някаква смукателна мощност /стойност, която също не е вярна/. Имам прахосмукачка с воден филтър и оригиналният мотор беше 1100W. След като изгоря го смених с 1000W и си смуче много добре.
Грешиш , всмукателната мощност е около 350/400 , а тая 2000 вата си е баш консумирана
Иначе не мисля че ще седна да ревем за това , не зная промишлените пак ли ще бъдат с такава мощност ?
032e4225bb8c6f3b.JPG
Този пост е редактиран от jonov; 02-09-14 в 20:12.
NEO VC-2000WF RED :: Прахосмукачки :: Прахосмукачки :: Уреди за дома :: Дребна техника :: Technomarket Bulgaria Ето това е моята прахосмукачка. Гарантирам ти, че оригиналният мотор беше 1100 W и понеже като изгоря не намерих същият, го смених с такъв 1000 W. Сам прецени колко е вярно това, което пишат търговците!
Възможно е - все пак е нео , знаем че китаеца каквото е намерил на тезгяха - това се сложил Така че нямам никакви съмнения за вашия случай .
Иначе исках да кажа че 1600 вата е мотора а всмукателната е около 350 вата която зависих от самите турбини във нея .
Здравейте , и на нас ни изгоря прахосмукачката и се оглеждам за нова.Искам да е с голяма смукателна мощност съответно трябва да е мощна предполагам.Не искам д е с торбичка независимо дали е сменяема или не. Не знам кое е по добро -воден филтър или само контейнер.И циклон какво значи ?? За около 200лв + - Давайте предложения моля.Имах Зелмер но ме напусна след 10г вярна служба при всекидневно чистене.Иска ми се пак Зелмер но се чудя
Мога само до ви кажа да не храните надежда , отново да изкара 10 години , та дори и същата марка да е
Всеки себеуважаващ се капиталист , не би допуснал уреда му да изкара толкова дълъг период .
При водната риза , смукателната мощност намалява , но няма прах .
При контейнера , смуче яко и от зад излиза фината прах , за мен най доброто си остава постоянната торбичка - имам и от трите вида
Прецени си сама , горното е мое мнение и не ангажирам никого .
Ами това е прахосмукачката Zelmer 919.0 ST.
Бягай, докато още се намира.
Циклона обира едрите частици
_________________50e41b121e2d6.jpg
http://puzerbg.com/52286
Дайте съвет моля ,а ако има и по добри в този ценови пояс ги споделете
Прахосмукачка Zelmer VC-1400.0SK | ДОМАКИНСКИ УРЕДИ | Денси - онлайн магазин
Прахосмукачка Zelmer 5500.0HT Solaris Twix | ДОМАКИНСКИ УРЕДИ | Денси - онлайн магазин
Прахосмукачка Philips FC-8472 | ДОМАКИНСКИ УРЕДИ | Денси - онлайн магазин
Какво ще кажете за тези прахосмукачки? Трябва ми да се чисти паркет, без да се драска.
Bosch BGL32510
Zelmer VC 1001 SP
Този пост е редактиран от Stefan Troplev; 30-09-14 в 12:43.
Паркет може да чистиш с всяка прахосмукачка, важното е космите на четката да може да се изкарват от копче на самия накрайник или просто накрайника да е само с четка. За паркет дори не ти трябва и много мощна прахосмукачка.