Вижте резултатите от анкетата: Каква марка прахосмукачка имате ?

Гласували
249. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Arieli

0 0%
  • Ariete

0 0%
  • Beko

7 2.81%
  • Bosch

14 5.62%
  • Daewoo

8 3.21%
  • DeLonghi

3 1.20%
  • Electrolux

2 0.80%
  • Elite

2 0.80%
  • Gorenje

7 2.81%
  • Hoover

3 1.20%
  • Karcher

15 6.02%
  • LG

28 11.24%
  • Miele

14 5.62%
  • Moulinex

3 1.20%
  • Neo

7 2.81%
  • Panasonic

9 3.61%
  • Philips

26 10.44%
  • Rohnson

0 0%
  • Rowenta

26 10.44%
  • Samsung

67 26.91%
  • Sang

4 1.61%
  • Seres Vasilius

0 0%
  • Severin

0 0%
  • Siemens

4 1.61%
  • Singer

0 0%
Страница 32 от 68 ПърваПърва ... 22303132333442 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 1006
Like Tree111Одобрявам

Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2014

Отговор: Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Никога повече прахосмукачка Gorenje.

Преди около 3 месеца купих Gorenje, модел VC2224RP-BU.
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...E-VC-2224-RP-B

След като отворих прахосмукачката, за да сменя торбичката, останах изключително изненадан, че колкото боклук се беше събрал вътре в торбичката, толкова беше и извън нея, натрупан и сплъстен около филтъра. На снимката се вижда, че на практика тази прахосмукачка може и без торба, така или иначе ще събирате боклука със шепи. След първата торбичка помислих, че аз нещо съм сгафил, но същото беше и при втората, и при третата, ... Подчертавам, че са използвани само оригиналните торбички, няма скъсано, няма и нищо счупено.
    Няма а коментирам неприятната миризма,която се носи при всяко нейно пускане, колко пъти трябва да натиснеш бутона за прибиране на кабела, за да се скрие с трясък и какъв майсторлък е нужен, за да се отдели гъвкавия маркуч от корпуса.
    Мисля, че снимката е красноречива за това инженерно недоразумение.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Тук е от
    Jan 2009

Направо пращай снимката на производителя да си изземе калпавите модели и евентуални компенсира излъганите потребители. Спомена се преди време, че прахосмуците на Горене се правели в Китай. Където и да се правят, не е възможно да произвеждат прахоразпръсквачки. Колебаех се между Горене и Зелмер при последната ми покупка, добре че избрах втората.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

При моята стара Bosch (200лв. на времето струваше), а предполагам и при останалите има един проблем.
    Когато се заваря капака трябва да се следи точно отвора за тръбата му и този на торбичката да съвпадат! Има една пружинка, която уж притиска мястото, където се слага торбичката, но не всеки път си върши работата.
    Ако не стане по нормален начин, пъхаш пръста си в отвора при затворен капак и нагласяваш така, че гуменото уплътнение на торбичката да влезе точно. Иначе се получава като при теб. А и след всяко почистване проверявай за всеки случай дали отново не хвърля навсякъде.

За твое успокоение - всичко на пазара у нас вече е менте! Независимо от произхода, марката и цената му!
    А и май не само у нас, за съжаление...

5. Тук е от
    Oct 2014

Относно прахосмукачка Gorejne
    Към Erikka

Снимки и описание на проблема с прахосмукачката пратих на Горене преди около месец.
    От там ми препратиха имейла първо към един служител(вероятно началник),
    той пък на свой ред към друг, докато последния в йерархията ми отговори формализирано,
    (като уредба на ЖП гара) и ме прати да занеса уреда в сервиз с посочен адрес.
    Отидох чинно в "сервиза" с въпросната прахосмукачка на гръб и ... изненада, ми то там сервиз няма.
    Пълна некомпетентност и безхаберие. Нали си взеха едни 200 лева за боклука, който са произвели.

6. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от ilko69 Виж публикацията
    Относно прахосмукачка Gorejne
    Към Erikka

Снимки и описание на проблема с прахосмукачката пратих на Горене преди около месец.
    От там ми препратиха имейла първо към един служител(вероятно началник),
    той пък на свой ред към друг, докато последния в йерархията ми отговори формализирано,
    (като уредба на ЖП гара) и ме прати да занеса уреда в сервиз с посочен адрес.
    Отидох чинно в "сервиза" с въпросната прахосмукачка на гръб и ... изненада, ми то там сервиз няма.
    Пълна некомпетентност и безхаберие. Нали си взеха едни 200 лева за боклука, който са произвели.
    Ооооо, сервиз и Горение са две несъвместими неща. Аз книга мога да напиша за тяхното "обслужване".

7. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

Колеги....кажете който е запознат с този модел на Бош,нещо не го виждам из технотата,а уж е с по-нова технология за по-добра и по-тиха работа от стандартните контейнерни прахосмукачки http://www.tehnomix.bg/bosch-bgs-51410- Да си призная ми писна от ниския клас на Зелмер 819 ,много е гадна за чистене като се омотаят космите в контейнера.Ползваме я близо 4 години и ми е писнало от излизащата тръба от маркуча,прането на вечно мокрия малък филтър в контейнера заедно с дунапрена.Ако не изсъхне този филтър преди следващото чистене и остане мокър осезаемо не дърпа.Много тъпо,че контейнера е толкова малък и когато струята е силна -водата се завихря до горе и мокри този филтър.Забелязъл съм ,че с едно колело отпред при дърпане на прахосмукачката почва да върви на "където се сети" но не и само напред.Затова ми се иска да я разкарам и да взема с контейнер.Такава с торби не искам.Двоумя се между споменатия по-горе в поста Бош и този Филипс и производните му от сорта - PHILIPS FC-8634/01 :: Прахосмукачки :: Прахосмукачки :: Уреди за дома :: Дребна техника :: Technomarket Bulgaria

8.  

9. Тук е от
    Nov 2014

Доскоро ползвах едно Зануси с хепа филтър и еко бокс. За нула време почистя стаите, после по два часа се разправям с чистене на прахосмукачката. Писна ми и не е за хвалба, ама я харизах на приятели. Сега си търся нова, конвенционална прахосмукачка, без усложнения по нея - разбирайте хепа филтри, циклони, водни филтри, боксове....
    Към момента съм се спряла на две марки - едната Зелмер Прахосмукачка Zelmer 400.0 EK Meteor | ДОМАКИНСКИ УРЕДИ | Денси - онлайн магазин, другата Бош BOSCH BGL3A132. Боша е от по-новите модели и все пак ако някой има представа ще се радвам да дадете мнение.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Грабай Юпитера, докато още се намира!

11. Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Грабай Юпитера, докато още се намира!
    Какво му има на Метеора?

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от djdj Виж публикацията
    Какво му има на Метеора?
    Нищо му няма. Хубаво ги разгледай и двете. Желателно е да ти ги пуснат.

13. Тук е от
    Nov 2014

То си е така, ама за съжаление всички модели ги няма на куп и трябва да се обикаля из цяла София за тест. В Денси имат повечко от Зелмер, различните модели в различни магазини, Бош са из маркетите... Все пак като препоръчваш Юпитер, не бъди толкоз лаконичен, ами я похвали както трябва, че да зная какво да й гледам Отделно има две прахосмучки Юпитер - SK и НР. Като им чета ревютата,не намирам голяма разлика.
    Да напиша и за Бош BOSCH BGL3A132 - разгледах я и ми изглеждат много читави торбите, които са с нея в промоция. Изглеждат ми далеч по-надеждни от платнените и хартиени такива. Вярно, че ако искаш 5 години гаранция се налага да се набуташ с още стотачка, но в дългосрочен план ще си запасен за години напред
    Този пост е редактиран от avenger; 19-11-14 в 14:08.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Абе, не бяха ли забранили прахосмукачки над 1600Вата?
    Гледам още се продават по техно-тата.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от djdj Виж публикацията
    То си е така, ама за съжаление всички модели ги няма на куп и трябва да се обикаля из цяла София за тест. В Денси имат повечко от Зелмер, различните модели в различни магазини, Бош са из маркетите... Все пак като препоръчваш Юпитер, не бъди толкоз лаконичен, ами я похвали както трябва, че да зная какво да й гледам Отделно има две прахосмучки Юпитер - SK и НР. Като им чета ревютата,не намирам голяма разлика.
    Да напиша и за Бош BOSCH BGL3A132 - разгледах я и ми изглеждат много читави торбите, които са с нея в промоция. Изглеждат ми далеч по-надеждни от платнените и хартиени такива. Вярно, че ако искаш 5 години гаранция се налага да се набуташ с още стотачка, но в дългосрочен план ще си запасен за години напред
    Вземи си тази PHILIPS FC 8634 / 01 и не се занимавай с торбички.

17. Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията
    Вземи си тази PHILIPS FC 8634 / 01 и не се занимавай с торбички.
    Благодаря за предложението ама пак да си кажа - избягвам прахосмукачки тип циклони. Зануси беше точно такъв модел циклон - хепа филтъра се набиваше от няколко чистения с фин прах и се налагаше чистене, пране, сушене - до нов филтър не го докарах защото просто я подарих. След като изсипеш насъбралия се боклук от еко бокса пак се налага да почистваш самия контейнер защото остава полепнал прах. Затова търсенето ми е към по традиционни модели на Зелмер и може би малко по скъпите варианти на Бош, които са без разни екстри по тях.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Да ти обясня-имам подобен Филипс от доста години,тоя филтър който е в контейнера действително се набива,но когато чистя контейнера го чукам на твърда повърхност и доста грубо с ръка раздвижвам нагънатата му повърхност,в резултат на което от филтъра изпада почти всичко.Хепа филтъра за толкова години не съм го сменял.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 68 ПърваПърва ... 22303132333442 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Прахосмукачка робот / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От huba-buba във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 276
    Последно: 10-07-24, 23:38
  2. Електрически самобръсначки / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Друга битова техника
    Отговори: 76
    Последно: 29-12-23, 20:37
  3. Smartwatch - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Хай-Тек джаджи
    Отговори: 166
    Последно: 28-11-23, 20:28
  4. Хладилници / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Хладилна техника
    Отговори: 50
    Последно: 02-06-20, 22:20
  5. Епилатори / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От Zornitsa_S във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 06-09-15, 18:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе