Слабичка ми се види 1250W, освен ако не почистваш само паркет, теракот и т.н.
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Daewoo
DeLonghi
Electrolux
Elite
Gorenje
Hoover
Karcher
LG
Miele
Moulinex
Neo
Panasonic
Philips
Rohnson
Rowenta
Samsung
Sang
Seres Vasilius
Severin
Siemens
Singer
Слабичка ми се види 1250W, освен ако не почистваш само паркет, теракот и т.н.
Малко е 110 милибара, но те повечето домашни са около това подналягане и затова изключително рядко при описанията е даден този показател.В 99% от случаите дават смукателната мощност във ватове, а това нищо не значи.За мен хубава прахосмукачка е над 160 милибара, а много хубава е над 200.Има такива модели на цени около 200 и малко лева, но не са по ТЕХНО-та, намират се в по-специализирани магазини.За работилницата например имам ЛАВОР QUATTORDICI SE 1400-1600 вата.Казана е не е голям 14 литра, но създава подналягане 270 милибара при дебит 70 литра/секунда.За домашно ползване също е идеална.
Благодаря за разяснението с милибаровете. Досега не бях срещалвсмукателна мощност в милибарове и не ми беше много ясна. Все пак ще бъде за домашно ползване, а казваш, че повечето са около това подналягане, така че ще отида да и хвърля едно око на място, ако са останали все още бройки.
Има различни единици за мерене на смукателна мощност и често по магазините, а и производителите ги дават по различен начин - в електрически ватове, в така наречената единица airwat, в милибари за подналягане и други такива.Има и формули за превръщане от една в друга, ама си е математика с няколко показателя, което не е работа на потребителите.Да речем, че една добра прахосмукачка за дома трябва да е поне 250-300 и нагоре airwat, като един airwat е равен на около 0,99 електрически вата смукателна мощност.
Не ми е силна страна математиката, но някъде из УИКИПЕДИЯ мисля, имаше пресмятането на различните единици.
Моята е домашна и я дават с 450W смукателна мощност. Наистина ако съм забравил да сложа накрайника в режим "четка" и мина върху плочките направо ще ги отлепи
Мисля, че за разни килими и шагита си трябва поне 350W дори 400W. Ако е само ламинат и 250-300 става.
Ние миналата седмица си купихме Miele и все повече ми харесва въпреки цената й. Бяха до скоро с десет години гаранция(за съжаление аз не можах да хвана гаранцията) затова мисля скоро да не се разваля (нядявам се). 2200 W си е доста мощна има много ефикасни приставки, а и до колкото чух вече няма да се произвеждат прахосмукачки над 1200 W.
Прахосмукачка S 8320 Cat & Dog
Аз се учудих как чисти това чудо.
Този пост е редактиран от avenger; 14-02-15 в 23:24.
Как чисти и аз не зная,защото ползуваме в дома Ровента,абсолютно безшумна и с огромна смукателна мощност.Но твоята ,новозакупена МИЛЕ,дано да ти служи дълго и вярно-направил си отличен избор,Миле си е символ на качество и надеждност!Парите сигурно не са малко,но.....всеки вложен лев в такава техника си заслужава!Честито!
NILFISK Coupe Neo,моля да споделите мнение.
Здравейте,
някой може ли да ми даде информация за прахосмукачки Profi Europe 20 с воден и хепа филтър???
Препоръчват ми Реймбол но не ми се дават 4000 лв защото това не е реална цена.
Само хубави неща за https://www.nilfisk-alto.com/en/Pages/default.aspx
Явно NEO са си поръчали при тях модел да им изготвят, но цената не е реална.
Колеги взех преди време тази прахосмукачка Philips Performer Active FC8653/01 сега торбата и се напълни с прах. Трябва да се изпразни или да се изхвърли и замени с нова?
едит: в книжката пише че трябва да се заменят. Да препоръчате място от където могат да се купят на добра цена?
Този пост е редактиран от Zygot; 15-03-15 в 14:14.