За тази цена може да вземеш коментираната в предните страници машинка на Zelmer само е малко голяма но пък чисти превъзходно.За прането също се чуват добри отзиви.
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Daewoo
DeLonghi
Electrolux
Elite
Gorenje
Hoover
Karcher
LG
Miele
Moulinex
Neo
Panasonic
Philips
Rohnson
Rowenta
Samsung
Sang
Seres Vasilius
Severin
Siemens
Singer
За тази цена може да вземеш коментираната в предните страници машинка на Zelmer само е малко голяма но пък чисти превъзходно.За прането също се чуват добри отзиви.
Прекалено голям ми е този Zelmer, гледал съм го и преди.
Около стрница 50 се коментираха Миеле може да ти е от полза.
Купих тази намалена е в Техномаркет със поне 100 лв.
https://www.technomarket.bg/prahosmu...mfort-09153090
Гледах я на други места на цена над 500. Супер е! Тиха, смуче здраво, ама много здраво, а на изхода може да си правиш инхалации с пречистен въздух . Торбичките им са в основата на всичко - няма други такива въпреки по високата цена си заслужават. Торбата е с клапан, пълни се на 100% и тогава я сменяш. Не намалява всмукателната сила при пълна торбичка. Това е всичко, което търсих. Доволен съм, че го намерих. Дръпваш с два пръста и изхвърляш торбата без да се цапаш и връщаш боклука обратно в къщи
Днес пристигна зелмера. Малко ми е сложен сравнен със самсунга, има доста аксесоари, четки, маркучи.
Четката със сепаратора ли се води универсална?
Честито! Направил си много добър избор!
Убеден съм, че с времето сам ще се увериш. И аз като разопаковахме и видях всичките аксесоари, се хванах за главата. Ще пада четени си казах .
Относно четката- да тази със сепаратора е универсалната. Отначало слагах сепаратора да задържа ако има някакви твърди частици за да не влизат в контейнера. Оказа се обаче, че при нас не е удачно да се ползва, защото имаме един рунтав ангорец който окосмява няколо часа след почистване.
Сложа ли сепаратора, само след няколко движения се задръства с котешки косми и постоянно трябва да го вадя и почистя.
Поради тази причина вече не го слагам и си чистя без него.
И още веднъж - Честито!
Благодаря колега. Оказа се не толкова сложна. Даже изпрах половината мека мебел у дома. Според мен добре се справя. Малко по-шумна е във високите мощности, но така или иначе в повечето ситуации ползвам 2 и 3 степен (от 5).
Колеги някакви други препарати освен оригиналните на Зелмер могат ли да се ползват и ако да какви? Че всеки път да поръчвам от нета.. занимавка, а в техномармаладите гледам че ги няма препаратите. Доколкото разбрах трябвало да не правят много пяна. Примерно Vanish става ли?
Колега погледни професионалните препарати на Nerta. Аз купувам на едро, с тях пера седалките на колата и тапицерията на меката мебел. Разреждат се много, до 1 към 10. Другото е Мелио, също може да го намериш на едро в туби по 5 литра.
Кой от всички на Nerta ползваш? Мелио-то не е ли обезмаслител само?
Мисля да пробвам този след като свърши оригиналния на зелмера: Полиген за дамаски и килими 750мл
Намерих и това: https://www.emag.bg/preparat-za-pran.../pd/DF504MBBM/
Този пост е редактиран от dwrbudr; 25-05-18 в 10:13.
Вижте и в някой офис на Лавор,предлагат много професионални препарати.
Аз използвам няколко препарата на Nerta в зависимост от нуждите, защото са много добри. Не си написал за какво ти е? Предполагам за пране на дамаски. Meglio-то също е много силен препарат. С него също пера седалките в колата, ако са много замърсени. Използвам бялото Meglio за тази цел. Изкарвам седалките навън, слагам в пулвелизатора на водоструйката препарат. Обилно обливам седалките, след това чакам 5-10 мин. После с водоструйката обилно се измиват. След това с прахосмукачката изсмукваш всичко и на слънце. Така всяко лято.
INTERIOR CLEANER е алкален, професионален почистващ препарат, специализиран за почистване на вътрешността на купето, в това число седалки и тапицерии от кожа и текстил, арматурно табло, интериорни детайли от текстил, кожа, пластмаса, винил и др.
INTERIOR CLEANER с лекота премахва обичайните замърсявания във вътрешността на автомобил, като статични замърсявания, омасляване, никотинови петна, кафе и др.
Този пост е редактиран от Mega; 25-05-18 в 21:13.
Ами за килими, дамаски и матраци предимно... но също и за гранитогрес. Най-важното е препарата да не прави много пяна. Ходих до Бриколажа, но не видях Meglio да пише, че е подходящо за "ексктрактори", т.е. перящи прахосмукачки. Четох в бгмама-та, че с разни Vanish, Medix и т.н. за килими направо отзад почвало да излиза пяна, запушвала се дюзата и т.н. проблеми. На това бяло Meglio какво пише на опаковката? Че днес освен обезмаслител и "универсал" не видях друго.
И това може да пробвам, пише че става за прахосмукачки: https://www.emag.bg/pochistvasht-pre.../pd/D3GKJ7BBM/