Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Daewoo
DeLonghi
Electrolux
Elite
Gorenje
Hoover
Karcher
LG
Miele
Moulinex
Neo
Panasonic
Philips
Rohnson
Rowenta
Samsung
Sang
Seres Vasilius
Severin
Siemens
Singer
И какъв е диаметъра на проклетихе тръби на мийле, в крайна сметка?
Ще Ви кажа след няколко часа.
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Някой собственик на мийле може ли да потвърди, че прахосмучачката е способна да обере трохи или нещо подобно от килим?
Благодаря.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Направо ме срази с този въпрос. За тези пари трябва да обере не трохите, а килима. Да го изтупа, изпере и простре. Поне да беше попитал за косми от персийски килим.
Колега, космите са проблем за всяка една прахосмукачка. Обират се със специални накрайници. 32mm тръба и двигател под киловат, едва ли биха осигурили достатъчен дебит на въздуха, за да изчисти боклук от килим. Отказах се от поръчката, докато не видя на място недоразумението на мийле.
Този пост е редактиран от SPSt; 23-12-18 в 18:11.
Колега, интересувам се от прилична прахосмукачка без торбичка, която да работи добре. Само мийле и дисон имат подходящата технология, като цената на дисон не ми харесва. Тънките тръби на мийле са недоразумение.
Я уточни "прилична" и "да работи добре". Щото ако ще даваш пари за Мийле, да събираш трохи с нея, то не си струва. Всяко Нео ще го прави. Пак повтарям Бош и Ровента имам добри модели с контейнер, че и учудващо тихи.
Моето мийле струваше 300лв, на black friday го имаше на 240лв и е над 1киловат.
Имам 3 стандартни + още 2 специални за паркет. С торбичка е, но аз държах да е такава.
Гарантирам ти, че ще събере трохи, косми, стъкла от килим с дълга нишка, въпреки че е ниския клас на Miele.
Всъщност прахосмукачката ме накара да си купя и тяхна пералня. И като разучавах, се натъкнах на проучване на Мийле, което показва, че близо 80% от клиентите им започват с прахосмукачка.
Не искам да пиша повече тук, но и за прахосмукачките, и за пералните мога да разказвам много.
Sent from my iPhone X using Tapatalk
SPSt, мога само да споделя с теб какво съм прочел / проучил по въпроса за прахосмученето, но на добра воля. Ползвам 20-годишен панасоник с торбички, който отнася всяка една прахосмукачка от търговската мрежа към момента по качество на прахосмучене и производителност. Моторът и е 1300W, тръбите и са 1 1/4" (40 мм вътрешен диаметър), което гарантира недостижим към момента от наследниците и дебит на въздуха. С подходящата за нея дюза за килими, която нямам, бих могъл да постигна и скорост на въздуха, позволяваща да отделя от произволен килим всичко, с изключение на козина / косми. Налага ми се да дам пари за нещо ефективно, но без торбички, защото ще се чистят много големи жилищни площи. Единствено Дисон и Мийле гарантират високоефективно пречистване на въздуха при ниска скорост на завихрянето му. Както отбелязах, парите за Дисон идват над бюджета. А Мийле са объркали диаметъра на тръбите и мощността на мотора. Не може с тънки тръби и слаб мотор да постигнеш достатъчен дебит на въздуха. Това автоматично обрича на провал по ефективност на прахосмучене всяка една дюза за килим, без значение от профила и, освен ако не става въпрос за детска играчка или накрайник за изсмукване на сополки. За да отделиш частица от килим е необходима сила, която понякога е доста голяма. Достига се с по-висока скорост на въздуха около нея. Ако тръбният накрайник е 30, вместо 40 милиметра, площта на засмукване на дюзата пада почти двойно, за да се запази същата и ефективност (скорост на потока около контакта и с килима). Което означава двойно повече работа напред-назад.
Важното е това, че между пералните им машини и прахосмукачките не може да става и дума за сравнение по вложени умения и техническа мисъл. Имам тяхна пералня. Но едва ли ще опра до тяхна вакуумпомпичка, освен ако не ми я подарят.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 23-12-18 в 20:21.
Спри да търсиш с тръба Ф40. Мисля, че в момента се правят прахосмукачки с 2 диаметъра-ф32 и ф36 /външно/. За по-сигурно провери какви адаптери се продават /вкл. при бай Али/. Мощността на двигателя не е 100% показател-по-важна е смукателната мощност, а тя зависи и от турбината. Сега има прахосмукачки с мотор 750-850W, които смучат много повече от предишни с 1000-1100 W. Никога не бих дал 400лв. за това Мийле дето го рекламират като знам как работи моята Ровента за 270лв. А когато търсих пробвах и подобен Бош - и той смучеше добре /въртеше здраво турбочетката/.
Ами виж какво точно означава "смукателна мощност", нали затова отделих толкова време за писане в пост #838. Пишем едно и също. Каква смукателна мощност да очаквам от ф32? Нали имам и такъв Керхер, ебати и цепеницата!
Ф-то не е единственото определящо. Имам 3 прахосмукачки с ф32, като и трите са с много различна смукателна мощност. Мисля дори, че се бъркаш и при еднакви други параметри, по-малкото Ф смуче по-силно. Правя аналогия и с пневматичните харпуни, където при еднакво налягане, харпунът с по-малък диаметър тръба, изстрелва стрелата по-силно/по-далеч. В единия случай е освобождаване на въздух, в другият е вакуум/всмукване, но принципът е същия.