100673_01_f.jpg Привет на всички, тази машинка според вас дали ще прави хубаво кафе,че уж е /делонги и ариете / едновременно .А цената в лидъл е 135лв.
- - - - - - - - - -
AEG
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Brasilia
Briel
Daewoo
DeLonghi
Diplomat
Electrolux
Elite
Fagor
Gaggia
Illy
Jura
Kenwood
Krups
Monix
Miele
Moulinex
Neo
Philips - Saeco
Rohnson
Rowenta
100673_01_f.jpg Привет на всички, тази машинка според вас дали ще прави хубаво кафе,че уж е /делонги и ариете / едновременно .А цената в лидъл е 135лв.
- - - - - - - - - -
Този пост е редактиран от presar; 09-12-14 в 22:22.
Коя машинка за кафе у дома да избера.
Saeco Poemia HD8323/39 (HD 8323, HD-8323)
DeLonghi EC 155 CD (EC-155CD, EC155CD, EC 155CD)
http://www.tehnomix.bg/%D0%BA%D0%B0%...-solac-ce-4495
Не сьм на Ти ,каква е разликата и какви са тези филтри. Сменяват ли се...или са постояни.
На тях пише и за някакви капсули.....че работели и с тях.
Този пост е редактиран от zmeya.70; 13-12-14 в 21:06.
Един дол дренки - домашни кафемашини . Имам делонгита 2 такива и ако трябва още да купувам - пак нея ще взема . С капсули не съм я ползвал , то ако ми е за тази цена на кафето - ще отида в кафене да си го пия
Виж делонгито мисля че във кауфланд го видях на промоция по евтино .
Само да те допълня - нито една от тези не работи с капсули. Всички работят с дози E.S.E., което е нещо като хартиените пакетчета с чай, но в случая с кафе. Безмислена, според мен, история, особено като се види цената, а и фирмите за кафе, които поддържат този стандарт.
Аз бих избрал делонгито,имам почти същото саеко и не съм доволен.Като кафета правят еднакви и бих казал добри,но имам забележка към качеството на изработка на саекото.
Какво й е на изработката?! Точно в този аспект Saeco-то печели убедително пред DeLonghi-то. Наскоро пак ги гледах в Техномаркет - 1 машина нямаше с правилно позиционирана "врътка"! Като гледам по снимки в интернет, май и в света няма.
img_0954.jpg
За пластмасата да не говорим - като от кутия за руска салата...
В момента ползвам/5,6г/ един Немски ветеран, /KRUPS-972/B- 800W/
Незнам,колко е ползван преди това..ама си бачка. Незнам колко бара и как се ползва тази рьчка за пара..абе..
Прави ми хубаво кафе сутрин с каймак...но нещо сьм се бьзнал за нова машина/помпа/. В др-форуми ме сьветват да не пенсионирам дьртия а да го стегна.
Ето и фото
14122014069.jpg14122014070.jpg14122014073.jpg14122014074.jpg
[QUOTE=Shmi;706830]Какво й е на изработката?!
Точно с ръкохватката имах големи проблеми,още беше в гаранция като взе да ми пада цедката точно като почне да пуска кафето.На делонгито по добре е измислена тази част.Преди това имах делонги и 9години си бичи без проблем,замених го с това саеко което след 1г взе да прави мизерии.Пък за гаранционните условия не ми се говори,от сервиза ми твърдяха по телефона,че явно не знам как се слага цедката,затова падала.
То всичко от преди 5-6 години е по-добре от сегашните ...
Имах предвид черния диск, който е на предния панел - не седи в центъра на вдлъбнатата му окръжност.
По твоя въпрос: наистина ръкохватката на Saeco-то е проблемна, заради уплътнението на крема диска, което в студено състояние е прекалено твърдо и повдига приставката за кафе (не знам как се нарича), която е над него. Проблемът си реших по следния начин:
1. Затегнах със сила ръкохватката в машината - без кафе!
2. Оставих да се загрее водата и източих 1 голяма чаша (може и купа).
3. Извадих ръкохватката от машината и притиснах с всички сили въпросната приставка за кафе към крема диска.
4. Сложих ръкохватката обратно, затегнах я пак и повторих процедурата още 2 пъти.
При въпросното упражнение, уплътнението омеква от горещата вода и приставката сляга. След това, ръкохватката вече се затяга достатъчно и не пада от високото налягане. При мен се е случвало 2 пъти, преди да приложа горните стъпки, но оттогава е на 6! Пробвай, дано проработи и при теб.
Този пост е редактиран от Shmi; 14-12-14 в 17:16.
Колега , пенсионирай тоя самовар и си купи нормална кафемашина Тая докато ми свари кафето ще стана за бръснене . Лошото на второто ми делонги е че от началото като го пусна , трябва да държо чашата много вибрира бе майка им стара , могли са да сложат тая помпа на по мека гума . Две еднакви машини с разлика от 5 години а едната / новата / вибрира Това за врътката - 2 имам и са в средата позиционирани - но и така да е - това да е проблема .
Ето едно клипче....свьрзано с решения проблем от колегата, но по подобен начин
https://www.youtube.com/watch?v=iJ17c2HES6Q
Здравейте маниачета, един субективен въпрос. Марката Briel която не съм чувал аз лично става ли за кафемашина. Примерно таза Кафемашина Briel ES 35
Става,става и 19бара са повече от 15.