AEG
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Brasilia
Briel
Daewoo
DeLonghi
Diplomat
Electrolux
Elite
Fagor
Gaggia
Illy
Jura
Kenwood
Krups
Monix
Miele
Moulinex
Neo
Philips - Saeco
Rohnson
Rowenta
Имал съм и двете - сега съм със Saeco. Това е по-добрия избор. Честито!
Този пост е редактиран от avenger; 13-09-14 в 22:16.
А от този Electrolux EEA111 някой има ли впечатления? Също така ме интересува има ли крема диск.
Не ща Дайкин, искам Саньо или Тошиба...
Сериозно, гледах 1-2 клипа в "тубата" за модела ЕЕА110 и, като че ли прави добро кафе със задоволителен каймак. В повечето сайтове го дават близо 6кг., а само в един руки/украински сайт 3,1кг., а Саекото е 4кг. Явно има защо да тежи толкова много ако се вярва на болшинството?!
Ще се ползва на село, където си ходим от дъжд на вятър и искам машинка, която да е евтина и да прави хубаво кафенце с каймак...
Този пост е редактиран от gnf; 13-09-14 в 21:54.
Първи впечатления от кафемашината - ОТЛИЧНИ
Кафето си е отлично, каймака е със задоволителна плътност и дебелина (все пак пиша като човек, който досега е карал на нескафе в къщи и то рядко), но в сравнение с Долче Густото на Krups в офиса, Saeco-то по ми харесва (може би, защото капсулите вече са ми втръснали за няколко годиники). И не на последно място, дизайна си е перфектен . А промо-цената от ЕМАГ-а просто няма да я коментирам .
Здравейте!
Реших да сложа край на нес кафето От прочетеното в форума се спрях на Saeco.
Дилемата ми е между HD8325/71 (95 evro) и HD8325/01 (129 evro). Има ли някаква съществена разлика?
Каква въобще е разликата? Да не гледаш двете машини в различни магазини?
Всъщност и двете са в един и същ и-нет магазин. А HD8325/01 вече е на цена 149 евро, HD8323/01 138 евро и HD8327/91 144 евро, HD8325/71 (95 evro).
Дали разликите са само козметични
Толкова ли е трудно да се позва гугъл и да се видят спецификациите от сайта на Филипс?
Разликата е, че на HD8325/01 "бойлера" за водата е от неръждаема стомана (инокс), на HD8325/71 от алуминий.
HD8323/01 - повече пластмаса и липса на плочата за подгряване на чашите.
HD8327/91 - отново алуминиев водосъдържател
Здравейте!Имам кафемашина Philips Saeco HD8323.Прави доста дебел каймак, но с повечето кафета не е гладък, а с балончета, като пяна тук-там.Гледах един клип и реших да пробвам без крема диска.С Lavazza In Blu не става точно както е на клипа, но все пак е доста добре според мен, ако се сложи достатъчно кафе и се пресова с не голям натиск.Още отпреди съм установил, че като едрина това кафе е много подходящо за тази машина.Става точно така, както ми харесва на вид, аромат и като количество.Мислех си преди за една ръчна кафемелачка ( Hario Skerton ) , но малко непредвидено си взех DeLonghi KG79.Мисля, че е идентична с модела на Krups.Бях подготвен за това, че най-вероятно кафето няма да е достатъчно ситно, дори на най-финната настройка, понеже четох такива мнения.Така се и оказа.Направих това , като се надявам да не я прецакам нещо с времето.Малко прекалих и сега на най-финно е направо като какао, но не ми се разглабя пак.След няколко проби стигнах до точната настройка.Кафето, което взех е Davidoff Cafe Espresso.Много ми хареса как стана на вид и аромат.Ето как изглежда.
Този пост е редактиран от Plamen11; 04-11-14 в 23:58.
В крайна сметка взех HD8325/71 с алуминиев бойлер, произведена в Китай. Като за начало ползвам кафе Illy, еспресото е много ароматно и с доста каймак!
Някой пробвал ли е дозите E.S.E. и кои марки кафе произвеждат от тях?
Колеги здравейте, имам нужда от спешно инфо до утре.Утре сутрин ще ми донесат един кафе автомат Saeco talea giro да го пробвам и ако ми хареса да го взема, всичко стана толкова бързо, че въобще не съм подготвен за оглед на такава машина. МОЛЯ за спешно инфо на какво да обърна внимание, за да разбера машинката ок ли е, шумове, странни звуци, които издават някои проблеми и прочие.Не искам да взема нещо, което после ремонта му излезе по-скъп от покупката. Машинката ще се ползва изцяло за домашна употреба, на жената й е мерак отдавна пък и има РД ден, та е добър повод да й купя една макар и втора ръка, щото нова не се бара тоя модел .Ако някой е така благосклонен към писането, ще съм му и много благодарен да ми каже от каква поддръжка има нужда този тип машина и мога ли да си я правя сам в къщи. Предварително Благодаря за всяко написано мнение , кафето е от мен
Този пост е редактиран от avenger; 16-11-14 в 19:41.