Моята 5г не се е счупила (керамична е), а напоследък го тормозя с най-евтиното възможно кафе Gimoka за 7лв/кг от Lidl
AEG
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Brasilia
Briel
Daewoo
DeLonghi
Diplomat
Electrolux
Elite
Fagor
Gaggia
Illy
Jura
Kenwood
Krups
Monix
Miele
Moulinex
Neo
Philips - Saeco
Rohnson
Rowenta
Моята 5г не се е счупила (керамична е), а напоследък го тормозя с най-евтиното възможно кафе Gimoka за 7лв/кг от Lidl
Ползвам само " Gimoka Gran bar" /червено/ и досега не съм го намирал за 7 лв./кг. Кафето е много добро и чисто откъм чакъл, обаче бяхме купили от "Метро" някаква "Бразилия" и мелачката щракаше постоянно. Добре, че ножовете са метални и мелят всичко.
Този пост е редактиран от SPSt; 12-11-17 в 21:44.
Ако е като това тук, го пускат и на 6-6.50 понякога:
https://issuu.com/www.bg-katalozi.co...-26-09-2016/19
В Била също понякога го пускат на промоция, но от сивото (аз разлика не намирам)
Същото е - и аз от година и нещо карам само на него (откак бях останал без кафе, а само Лидл ми беше наблизо) - имам спомен, че преди доста години съм купувал от него и тогава не ми хареса, но сега поне тия партиди дето ги продават Лидл си е идеално ... особено пък за тая цена дето го продават.
Това е, но досега съм купувал от Лидл два пъти на около 9лв. Иначе нормално го купуваме на около 13 лв. Пробвахме и други и по-скъпи кафета, но това най-много ни харесва с жената и сина. Въпрос на индивидуален вкус.
Здравейте!
Машината ми е подобна на тази Делонги. Намерението ми е да си купя кафемелачка, за да не взимам повече смляното кой знае кога кафе в пакетчетата, а да кажем сам да си меля кафе за седмицата.
Въпроса ми е кафемелачките мелят ли кафето така, че да бъде подходящо за този тип еспресо машини, дали няма да е прекалено ситно ? При обикновените домашни кафемелачки мисля не може да се регулира едростта на смляното кафе и май е най-подходящо за джезве.Така ли е или греша?
Следващата седмица в ЛИДЪЛ ще има кафемелачки на 19.99лв:
ЛИДЛ брошура до 26.11 #58705 - Broshura.bg
Ако искаш хубава кафемелачка трябва да отделиш доста повече пари.
Как да разбера коя е хубава, какви характеристики се гледат?
Например нещо такова: DeLonghi KG 49 електрическа кафемелачка - ibuy.bg
Колко ти е максималния бюджет?
Тази ще ти свърши работа:
КАФЕМЕЛАЧКА DELONGHI KG 79 | Кафемелачки | Кафемашини 

Разбирам.
Мислех, че мога да мина евтино с тази промоционалната кафемелачка от ЛИДЪЛ за 19.99лв.
Всъщност какъв е проблема при евтините модели, че не може да се регулира степента на смилане ли само?
Всъщност ако мели кафето така, че е подходящо за моята машина, тогава какъв е проблема?
Искам да попитам тези кафета да ли ги има в България?https://plazilla.com/page/4295035192...rei-ze-zijn-er За пръв път ги пуска холандската фирма Филипс,понеже тя прави и първите машини за тях наречени Senseo.В Холандия са много популярни,има ги и в немските супермаркети.От няколко години пия такова кафе,готино е ,но повече сякаш си ме кефи еспресото от класическата еспресо машина с цедката.Нещо италиянско Лаваца или СагафредоИ викам ако тия кафенца ги има в бегето,при следващото ми идване да я занеса тая машинка на някой роднина.
Точно това е проблема с ножовите кафемелачки - не можеш да контролираш едрината на смилане и смляното кафе е нехомогенно /от прашинки, до песъчинки/. За съжаление няма голям избор на кафемелачки на българския пазар и предложеното Делонги е единствения разумен кандидат в момента.
И аз ще си взема кафемелачка от лидл,само че холандския https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST...wcB.Както и еспресо машината https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST...o_clicked.Да ви кажа каквото съм взел от лидл от тия неща извън хранителния асортимент,всичко се оказа много качествено.А и кафемашината и кафемелачката ще са от една марка.За кафемашината съм убеден, че ще е качествена,за кафемелачката нещата са на кантар.Да знам, че такава с натройка на степенните ще по добрия вариянт обаче те са майка си в злато.Така ми се пие едно хубаво ароматно еспресо,ама не в града между цялата паплач,а къщи пред плазмата ехее