Вижте резултатите от анкетата: Каква марка кафемашина използвате ?

Гласували
264. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

4 1.52%
  • Arieli

2 0.76%
  • Ariete

0 0%
  • Beko

1 0.38%
  • Bosch

6 2.27%
  • Brasilia

2 0.76%
  • Briel

5 1.89%
  • Daewoo

0 0%
  • DeLonghi

70 26.52%
  • Diplomat

1 0.38%
  • Electrolux

1 0.38%
  • Elite

2 0.76%
  • Fagor

0 0%
  • Gaggia

18 6.82%
  • Illy

1 0.38%
  • Jura

5 1.89%
  • Kenwood

2 0.76%
  • Krups

28 10.61%
  • Monix

0 0%
  • Miele

1 0.38%
  • Moulinex

0 0%
  • Neo

7 2.65%
  • Philips - Saeco

100 37.88%
  • Rohnson

5 1.89%
  • Rowenta

3 1.14%
Страница 25 от 49 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 730
Like Tree139Одобрявам

Кафемашини-кафеварки-кафемелачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2017

Отговор: Кафемашини-кафеварки-кафемелачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Вчера доста поизчетох за автоматите поне информацията която съм събрал за тях,реших че явно тази с ръкохватката ще ми е по добрия избор.Тази от лидл вече са ми я изпратили и мисля да я пробвам.Ако не съм доволен мога в 90 дневен срок да я върна.Утре ще ми я докарат и ще напиша отзиви.единствено мелачката ще я върна веднага понеже е с ножове,понеже и за тях попрочетох и стигнах до извода, че за добър резултат е важно доброто смилане тоест ще ми трябва такава с дискове.Иначе относно твърдението на Iveto за капсилите, че са чиста химия бих го опровергал.Понеже ги пиех 2 години и съм ги отварял.Чисто кафе си е.Основната идея на капсулите е ,че то е от просеса на изпичане и смилане до като почне да ти тече в чашата през цялато време на 100% херметезирано,тоест аромата се запазва на 100%.И другите под идеи са като тези на автомата.Да не се цапаш и с възмножно най-малко движения да си приготвяш хубаво еспресо.Само, че тия мяшинки за разлика от автоматите са от 3 до 4 пъти по ефтини и нямат никаква подръжка.Който не го бърка 0,33 евро цента на кафе няма смисъл какво да се занимава с цедки и атомати.Даже от Неспресо ми носеха капсулите направо в нас.Голям кеф и мързел беше ,ама кеф цена има

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

В интерес на истината, лидлската кафе-машина е доста прилична.

4. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Точно от тоя пич,си купувам Лавацата....потвърждавам...няма такива цени на друго място....

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015

Здравейте купих си тази кафемелачка https://goo.gl/images/ufdShv Делонги но нещо много едро го меле , настроена е на финно мелене но пак е едро , има ли накакъв друг вариянт за настройка

6. Member
    Тук е от
    Jun 2017

То и аз се бях загледал по този модел.Освен копчето от страни,едва ли.А пробвали на другите две степени?Все пак да видиш да ли има разлика.Иначе аз бих я върнал в магазина.

П.П Сега прочетох отзиви на потребители,които за я закупили и други се оплакват от същия проблем както и от други проблеми с нея.

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015

Хлапето вече успя да унищожи кашончето , а в магазина какво да кажа не ми харесва мели едро вземете си я ама и кашон няма ......:: Опитах всякакви настройки най-финното е далеч от финното смилане , със силно притискане става кафето но ...... не е това което очаквах , по принцип ползваме Чибо сициля , но сега взех Чибо милано което е 100% арабика , а сицилията е 80/20% арабика/робуста , предполагам по малкото каймак се дължи на сорта кафе .

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2017

Ами тука е 50 евро сигурно в България е 100лв.Не е малко пари за една кафемелачка.Ако не ти върши работа,си е бая набутване.Аз бих отишъл в магазина и бих обяснил ситуацията,както за кафето така и за кашона.Само можеш да спечелиш,ако го направиш.Другия вариянт, е да я пуснеш в сайт втора употреба,и да си додадеш за друга ,която е читава.Но ако ще взимаш друга,предаритрелно се информирай,да ли може да бъде върната,ако не мели кафето досатъчно финно за еспресо.През интеренет ако се закупи стока може да бъде върната в 14 дневен срок,понякога и в по голям срок.Иначе за каймака,си е до кафето.Пил съм еспресо без особенно много каймак пък добро на вкус.

10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

На предишната страница съм дал линк към тубата как да си моднеш мелачката... естествено гаранцията отпада.

Цитат Първоначално публикувано от maikallllll Виж публикацията
    Здравейте купих си тази кафемелачка https://goo.gl/images/ufdShv Делонги но нещо много едро го меле , настроена е на финно мелене но пак е едро , има ли накакъв друг вариянт за настройка

11. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Аз нямам проблеми с въпросната кафемелачка.....мели си точно както трябва,причината кафето да няма достатъчно каймак е в самата кафе машина,по точно в крема диска.
    На моята машина и Нова Бразилия да и сложа ,пак прави 2 пръста каймак.
    Кафе 100% арабика не пиеме,прекалено ми е кисело....но всеки си има различен вкус.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2017

Koffiemolen GVX242 | KRUPS - Nederland Някой знае ли да ли този Крупс е с дискове или ножове?В момента го има на цена почти същата като коментираното Делонги.Само ,че за разлика от делонгито има 17 степенни за прецезиране на едроста на кафето.И всъщност кое е по важно да е с дискове или да е със може и ножове стига да има функция за прецизиране на едроста на кафето.

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Крупса и Делонгито са абсолютно индентични. Разликата е само в марката и дизайна. И двете са с керамични дискове. Аз лично предпочитам мелниците с метални "камъни", защото настройката при тях е по-прецизна. Освен това са и значително по-тихи. Имат и недостатъци, разбира се, но всеки си преценява...

На моята машина и Нова Бразилия да и сложа ,пак прави 2 пръста каймак.
    Кафе 100% арабика не пиеме,прекалено ми е кисело....но всеки си има различен вкус.
    Ми той каймака се прави с робуста! И не всички арабики са кисели, нито всички кисели - арабики.
    Този пост е редактиран от Kasap; 26-11-17 в 20:40.

14.  

15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

От бюджетните тази Melitta Molino Electric Burr Grinder е с много висока оценка в този тест.

16. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Не знам за вас, но тази кафе машина ме изпълва с чувства да не пия повече кафе... : https://www.facebook.com/MemesViralO...5643621476445/

17. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

И Делонгито и Крупса GVX242 се модват БЕЗ да отпадне гаранцията колеги! Прото се равива с 1/4 оборот зъбното колело назад на червяка който завърта дисковете един към друг и така получавате още 3-4 степени по ситно мелене !
    Аз моята я моднах веднага!!
    Квото и да си говорим, на най-ситно сложена го мели едро и ми излиза умито на еспресо машината!. Сега е перфе, а и ако ми потрябва за шварц машината го пускам още по ситно...

18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

В Метро са пуснали уж по-евтини капсули на Segafredo съвместими с Dolce Gusto машините - взех по една кутия Espresso Ristretto и капучино ... ма не го бива - не ми харесаха и двете - капучиното може и да мине , ама туй уж силното кафе е гола вода ... Така че - не се набутвайте .
    podredko одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 49 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От eye_contact във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 1005
    Последно: 10-01-25, 22:35
  2. Отговори: 479
    Последно: 11-12-24, 16:30
  3. Smartwatch - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Хай-Тек джаджи
    Отговори: 166
    Последно: 28-11-23, 20:28
  4. Хладилници / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Хладилна техника
    Отговори: 50
    Последно: 02-06-20, 22:20
  5. Епилатори / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От Zornitsa_S във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 06-09-15, 18:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе