Вчера доста поизчетох за автоматите поне информацията която съм събрал за тях,реших че явно тази с ръкохватката ще ми е по добрия избор.Тази от лидл вече са ми я изпратили и мисля да я пробвам.Ако не съм доволен мога в 90 дневен срок да я върна.Утре ще ми я докарат и ще напиша отзиви.единствено мелачката ще я върна веднага понеже е с ножове,понеже и за тях попрочетох и стигнах до извода, че за добър резултат е важно доброто смилане тоест ще ми трябва такава с дискове.Иначе относно твърдението на Iveto за капсилите, че са чиста химия бих го опровергал.Понеже ги пиех 2 години и съм ги отварял.Чисто кафе си е.Основната идея на капсулите е ,че то е от просеса на изпичане и смилане до като почне да ти тече в чашата през цялато време на 100% херметезирано,тоест аромата се запазва на 100%.И другите под идеи са като тези на автомата.Да не се цапаш и с възмножно най-малко движения да си приготвяш хубаво еспресо.Само, че тия мяшинки за разлика от автоматите са от 3 до 4 пъти по ефтини и нямат никаква подръжка.Който не го бърка 0,33 евро цента на кафе няма смисъл какво да се занимава с цедки и атомати.Даже от Неспресо ми носеха капсулите направо в нас.Голям кеф и мързел беше ,ама кеф цена има