Автомата не може да постигне качеството на байонетна кафеварка. Ще останеш разочарован.
AEG
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Brasilia
Briel
Daewoo
DeLonghi
Diplomat
Electrolux
Elite
Fagor
Gaggia
Illy
Jura
Kenwood
Krups
Monix
Miele
Moulinex
Neo
Philips - Saeco
Rohnson
Rowenta
Автомата не може да постигне качеството на байонетна кафеварка. Ще останеш разочарован.
То автомата е повече заради мързела , че сега семейното тяло все ми излизат с извинението "ти го правиш най-добре" и да ходя аз да правя
Хм, сега им гледам на сайта, че има разлика от тая в ТехноМикс - Gran Gaggia Style - Gaggia България - тая я водят Gran Gaggia Style , а другата беше Viva Style ... иначе ръкохватките са 100% съвместими със Саеко-то .
Защо спорите като Гаджия е собственост на Саеко?
Само,че Гаджия ползва собствените си линии и дизайн на Саеко.
Когато Гаджия е правила профи машини,Саеко не е била „родена”.
При нашите взехме такава: https://www.emag.bg/espreso-mashina-...320_1550_16103
Доста е добре, не са и тънки пластмасите като на Саекотата от 200лв и могат да се слагат малко по-високи чаши.
Гаджия имат неръждаема с месингова ръкохватка,ако проблем са пластмаси и ръкохватки.Естествено,че цената е друга.
Когато се прави сравнение е хубаво да са в един ценови клас или с минимална разлика.
А италианците са майстори на тази техника.
Касапе, тук си в голяма грешка. След 4 "ръчки" сега съм с автомат "Саеко". Нивото е съвсем друго. дали заради смляното в момента кафе, дали заради марката кафе, дали заради друго, но досега с друга домашна машина такова кафе не сме пили.
- - - - - - - - - -
Предложих ти това, заради близките цени и по-доброто качество. Нямам впечатления от този търговец, тъй като не съм от Бургас, но в OLX излизат доста обяви с цени за Бургас. Подобни автомати в зависимост от години и екстри, варират между 230 и 360 лв. /поне в Пловдив е така/. Примерно за 250 лв. ще си купиш хубава машина, а не някакво подобие произведено в Южно китайско море. Лошото е, че трябва да пазаруваш с кредитна карта. Аз съм правил подобен номер-тегля пари в брой и си купувам откъдето си искам, но ти си знаеш.
Ми не знам, имам 2 автомата Saeco и опит (съществен) с още няколко. Също така древна Brasilia и Philips-Saeco - байонетни машини. В къщи, нищо не прави по-добро кафе от ViaVeneto. Кафето си го смилам непосредствено преди употреба.
Голяма играчка е настройката на автомата, но пък си струва. На моят му сменях бойлера с нагревателя и леко разбазиках мелачката. Доста време ми отне да настроя едрина и количество, за да направи кафе като преди моята намеса, но си струваше.
И аз съм така - кафето се смила точно преди приготвянето . Ще ръчкам още малко из нета за мнения и ще взема нещо ново до 200лв , пък на есен ако не съм доволен ще го мисля пак ..., че поне 2-3 кафета на ден удрям пък колкото и да е прилично туй от капсулите , друго си е току-ща смляното и приготвено .
Светльо,специално ако държиш на страната производител си купи Гаджия-та,Саеко масово се произвеждат в Китай.
Затова писах за собствени линии,които са в Милано.
Оффф!
Та за оригиналните резервни части да ти кажа нещо.
Протече ми маслоохладителя на колата.Отидох при дилъра и си поръчах три О-пръстена и гарнитурата от Германия за 75 лв,сигурно съм луд нали?
Е можех от хуби-буби да си взема,ама???
Юли като стъпя на аутобан №3 в Германия и като падне ограничението на скоростта,няма да ти обяснявам как се кара.
При такива скорости-менте гарнитури,ако ми изхвърли маслото на колата,какво става??
Този пост е редактиран от Viking72; 07-04-18 в 22:31.
Добър вечер .
От доста години ползвам кафемашини .
Повечето Делонгита в миналото с ръкохватки.
От около 3-4 години ползвам автомат на Саеко
По - спомент го взех за около 800-900 лв за офиса .
Хареса ми и за вкъщи взех една ( по-малко хамалогия и кафето не е лошо)
Тази в офиса вече е за смяна ( разтече се )
Въпроса ми е какво бихте ми препоръчали.
Нямам представа колко кафета се правят на ден.
За около месец заминават около 4 кг кафе .
Мерси!