Този Briel излежда примамливо...
AEG
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Brasilia
Briel
Daewoo
DeLonghi
Diplomat
Electrolux
Elite
Fagor
Gaggia
Illy
Jura
Kenwood
Krups
Monix
Miele
Moulinex
Neo
Philips - Saeco
Rohnson
Rowenta
Този Briel излежда примамливо...
Здравейте, имам saeco odea go /втора ръка/ взета преди около половин година. Вчера и направих поредното измиване на "групата", подсуших, напръсках движещите се частни със силиконов спрей за кафе автомати. След известно време я пуснах да направя едно-две "промиващи" кафета, за да се изчисти евентуална излишна смазка, но ми направи впечатление, че машината не си направи редовната кратка промивка. Светна индикатор с удивителна, завъртя кранчето за топла вода, пусна около 20 мл.л. топла вода и бе готова за употреба. Тази сутрин отново я пуснах за кафе и отново не си направи промивка. И се повтори процедурата с "удивителни" индикатор, след което си бе готова за употреба, т. е. да прави кафе. Незнам на какво се дължи факта да отказва да си прави промивка, моля ако някой има съвет да го сподели. Машината иначе си работи адекватно. Но не прави редовната си промивка.
Благодарен съм на всяко мнение или съвет.
Привет. Моля да ми препоръчате еспресо машина до около 250 лв. Единственото ми условие е да има опция за капучино, но като гледам всички вече имат такава.
Какво ви е мнението за кафе Бианчи(не съм сигурна дали така се пише)? Преди година -две открих кафе Пелини, което много ми харесва, но е много скъпо, ако не е в промоция. След него Лавацата не ми е така вкусна вече, само това Бианчи ми се услажда, но това в кафене,не в домашни условия... И може ли линк към обявите на момчето с кафето в олх?
Много ви благодаря!
Кафемашина Briel ES-62A.
Кафе от Николай.
Супер си е Бриелката,няма да съжаляваш,аз имам ES 161AT3 и съм много доволен,прави страхотно кафе с 1 пръст каймак...
За уред с 5 годишна гаранция и произведен в Европа-Португалия,мисля че няма конкуренция в този ценови диапазон.
Много хубаво кафе прави.Пробвано е Давидоф и Якобс.
Каймака се задържа доста време.
Вкус плътен, за парите си е много добра.
Забравих да пиша, че като съм във Варна грам време нямам.
Плочата добре ли загрява чашите, уещат ли се топли към горещи след престояване на да речем 20-30 мин.?
Може ли да те помоля да качиш клипче в темата с приготовлението на едно кафенце? Много ми се иска да видя машинката в действие. Благодаря предварително!
Като направя кафе я спирам, а сутрин нямам време да чакам 20-30мин,
заради любимите варненски задръствания.Подгрявам чашата с вряла вода.
Но плочата си загрява де.
Сряда и четвъртък съм във Варна - ще я пробвам след обед като имам време,
даже ако се сетя ще взема и IR термометъра.
И клипче ще ти направя.
п.с. само да не забравя
Един шот и от мен, от домашна машина без крема диск
Хм, като гледам на Espresso кафето, briel-ката май има “още хляб да яде”.
Ще издадеш ли подробности - машина,кафе?
Бриела е като всички машини с крема диск 50% качество. Иначе специално тази чаша е от Ранчилио Силвия/Mazzer Mini E + прясно изпечено кафе арабика(Домани Еспресо Виваче).