Според мен направи проба -с летвичката.
Щом не включват вентилаторите,значи охлаждането е наред.
Друг вариант е някаква решетка,като декорация.
AEG
Amica
Beko
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Indesit
Neo
Samsung
Sang
Siemens
Whirpool
Zanussi
Според мен направи проба -с летвичката.
Щом не включват вентилаторите,значи охлаждането е наред.
Друг вариант е някаква решетка,като декорация.
Решетката е добра идея.Днес е сефтосан но не присъствах да чуя дали вентилатора се е включвал.
Проблемът е ,когато работи фурна и един котлон едновременно.Тогава ти трябва нормално охлаждане.
При положение че нямаш гръб,разстояние между котлон и фурна 1,5 см -нямаш ядове,челната летвичка можеш да я поставиш спокойно.
Ако разстоянието ти е по-малко,избягвайте едновременно работа на фурната с котлон!!!
И друг път когато си правим бъзик в темата,недей да нападаш дали сме компетентни !Не съм злопаметен,затова продължавам да помагам,но се засягам от някои определения.
Този пост е редактиран от Viking72; 01-09-17 в 02:59.
Не съм схванал бъзика ако съм засегнал някой съжалявам.Всичко е монтирано след доста зор.Фурната опря в котлона та се наложи да правя модификации но сега вече има близо 4 см разстояние между уредите имах същия матерял като кухнята и скрих дупката като оставих отворено около 8 мм между фурната и плота.В монтажната схема на котлона дават от пред да има минимум 5 мм отвор(фурна плот) и 20 мм мин.между него и фурната.При работа на фурната котлона почти не се нагрява явно охлаждащия вентилатор и голямото разстояние си казват своето.Малко се узорих с кабелите понеже котлона има възможност за работа с 3 фазен ток та се събраха бая кабеляци.Благодаря за съветите.
Няма бъзик,никой не е засегнат/особено аз/.
Важното е всичко с монтажа да е Ок.
Здравейте, каква е разликата между керамичен плот и витрокерамичен плот. Предполагам е във вида на загряващият елемент, но не откривам плюсове и минуси.
Изпратено от моят Xiaomi Mi5s, с помощта на Tapatalk
Сигурно е маркетинг.Едва ли има някаква съществена промяна при котлоните.
Еми в един и същи сайт, на единия пише керамичен, на другия витрокерамичен. Определен модел котлон пък в нета на едно място го пишеше, че е индукционен където вече има съществена разлика...
Има една френска фирма Витро,която произвежда огнеупорни съдове за готвене.
Нищо чудно да е започнала производство на стъклокерамични плотове за котлони,и да е станала третият производител в света.
И пак стигаме до маркетинг.
А може би им казват Витро,защото се различават от стъклата на камини и фурни?
Този пост е редактиран от Viking72; 16-11-17 в 22:48.
Аз тази статия я прочетох, и все едно е писана за керамичен плот. Не е френска фирма, плотове Бош пише витрокерамичен, на Самсунг пише витрокерамика, на следващия пише керамичен и т.н. Единствено четох, че керамичните плотове имат различен тип нагревател, зачудих се дали не е това разликата. Странна работа, а ще поръчам по интернет и затова се чудих...
Нагревателните елементи са ясни.
Другото,което си мисля,е че самите стъкла се изработват по различна технология.Оттам сигурно идва наименованието -Витрокерамика.
Иначе на старите бойлери викахме емайлирани,а сега е модерно -със стъклокерамично покритие.
Ама те плотове се изработват от две фирми,едната е френска,а друга германска.
За япончетата не знам,но като се има предвид,че най-добрите стъкла за камини са японските.
Този пост е редактиран от Viking72; 18-11-17 в 17:06.
vitroceramic = стъклокерамичен, витрокерамичен.
Няма маркетинг просто, е въпрос на превод
Някой сблъсквал ли се е с този плот: BOSCH PUJ 631BB1E
Жената искаше плот с 3 зони, а на мен не ми се търсеше и й взех тези. Дори не съм ги виждал на живо по магазините.
Този плот е нормален с индукция!
Няма нужда да се „блъскаме”с тази техника!
А кои плотове са "ненормални"?