Нали и двете са вградени какъв е проблема марката на мен неми дреме какво пише на уредите,те не се управляват взаимно?Каквото ми е харесало и са ми предложили това съм взел.Даже докато доставят фурната ще е над Канди.
AEG
Amica
Beko
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Indesit
Neo
Samsung
Sang
Siemens
Whirpool
Zanussi
Нали и двете са вградени какъв е проблема марката на мен неми дреме какво пише на уредите,те не се управляват взаимно?Каквото ми е харесало и са ми предложили това съм взел.Даже докато доставят фурната ще е над Канди.
Пунтото ако е ново,става и е готино.
Питах за монтаж не мнения за естетика!Ако не ви радва избора ми може да ми доплатите 400 лв за АЕГ.Ако не сте компетентни относно монтажа по добре не спамете.
Какво да кажем?
Всеки котлон има инструкция и шаблон за монтаж или схема.
Тези специалисти,които го продават могат ли да четат?
Иначе различни мнения няма!
Производителят е определил минималните сантиметри /милиметри/от други уреди и начин на монтажа.
схема.jpg
Схемата е примерна,размерите на твоя котлон са други,но става за ориентация.
Този пост е редактиран от Viking72; 30-08-17 в 14:28.
Понеже ме посъветваха за допълнителен отвор от пред над фурната а в монтажната схема няма нищо такова затова реших да попитам дали има допълнителни специфики и тънкости.Както и да е вече е монтиран.
Трябва ви, бургия 8мм, бормашина или винтоверт, зеге с ножче за дърво, молив, прозрачен силикон санитарен или монтажно лепило, водоустойчиво.
1) Котлона се полага с лицето надолу и се центрова, очертава се с молива, след това се маха и се очертава втори правоъгълник вътре, със страни 1см навътре (обикновено толкова е ръбчето на котлона, но да се замери.
2) В ъглите се пробиват дупки с бургията, за да може да се вкара триончето /дупките се пробиват така че външният диаметър на бургията да допира стените на вътрешния правоъгълник/ зегето се пуска след като се вкара в дупката и се натиска надолу и напред като се реже, съответно се вади след като е изцяло спряло движението на триончето/
3) Поднася се котлона да се види дали влиза.
4) Много важна стъпка. Нанася се с длан (може да се ползва латексова ръкавица, защото после миенето е трудно) обилно от силикона по вътрешния ръб на плота с цел да не се раздува като попадне вода. Забърсва се със спирт внимателно горния ръб на плота. Изчаква се да изсъхне.
5) Монтира се котлона. Ако мястото е такова че се пролива вода около него, е добре фабричното уплътнение да се махне и да се положи болкит.
Важно.
Дълбочината на котлона да се съобрази предварително дали няма да опре в печката отдолу. Трябва да има поне сантиметър между двете.
Този пост е редактиран от Viking72; 30-08-17 в 18:22.
Лошото е че имам гръб но го надупчих сериозно и фурната е с охлаждащ вентилатор.Направих и големи отвори към съседните шкафове и доста малки.Силикон не сложихме далече е от вода,захваща се с едни щипки.Имаше уплътнение в комплекта неко залепихме.Кухнята ми е на доста години и дърводелеца беше неук в вграждането на уреди та по усмотрение правихюе всичко.Досега ползвахме вграден газов и обикновенна вградена фурна без никакви екстри.
Изваждаш фурната!
Разпробиваш плътно до страниците.
С лист ножовка изрязваш фазера.
Така ще осигуриш циркулацията на въздуха,който е необходим за охлаждане на фурната и котлона.
Силикон и разни подобни подобрения-няма нужда!Производителите са се погрижили за всичко-уплътнение и щипки!
Нещо ако не си разбрал,питай!
Този пост е редактиран от Viking72; 30-08-17 в 21:27.
Благодарности,при монтажа на новата фурна ще го направя.
Щом си монтирал новият котлон го направи!
Иначе,може да нему се радваш много!
Старата,предполагам,че е с механично управление.Единствено да имаш прегаряне по шкафа.
Този пост е редактиран от Viking72; 30-08-17 в 21:48.
Зад фазера е гипс картон и е доста плътно до кухнята от страни няма процепи та едва ли ще постигна голяма циркулация на въздух или самия топлообмен който ще се получи с стената ще е достатъчен?Ясно е че ще цо направя просто ми е любопитно.При монтажа по един или друг начин се наложи да има технологичен отвор около 5 мм над фурната та от там ще има приток на свеж въздух поне с старата фурна,хубавото е че плота скрива процепа и не се вижда.
IMG_20170831_003449.jpgIMG_20170831_003519.jpgIMG_20170831_003734.jpg
Плотът опира в плочките.
Отпред няма измислени отвори.
Отзад няма гръб.
За фурната проблем нямаш.
Трябва ти циркулация,за да предпазиш котлона и шкафа.
Този пост е редактиран от Viking72; 31-08-17 в 01:54.
Наложи се да премахнем дъсчицата над фурната, та се чудя естетически като не грози дали да правя нова или да си оставя така.Познат ми спомена за този отвор,преди е бил без такъв и на две индукции е правил вентилаторите та в този ред на мисли ще пробвам с него ако вземе да ме дразни фурната се маха за секунди и си слагам дъсчица иначе съвета за гърба го приемам и ще го изпълня.Благодарности за съветите още един път.