ако развиеш чучура няма нужда от пластмасовата джаджа.не пръска повече - просто тече една тънка струя от единствената дупка на кремадиска и се пени много яко...
ако развиеш чучура няма нужда от пластмасовата джаджа.не пръска повече - просто тече една тънка струя от единствената дупка на кремадиска и се пени много яко...
всъщност малкият пластмасов накрайник, каква роля играе?
без него ако е с кремадиск пръска настрани от чучурите/може да пробваш без него и чучура/.Ако няма кремадиск т.е. стандартна цедка не се ползва пластмасовия накрайник.
Забавлявате се тука, ама ако си бяхте взели Saeco, просто щяхте да пиете кафе.![]()
Бе Касапе,бях се засилил да взема и аз Саеко(от тия 180 лв),ама фанах че питах авер,който се занимава с такива ми ти работи;та той рече,че Саеко не са лоши,ама по-добре да си взема роботче втора употреба,че "дръжките"(така ги нарече тоя тип кафе машини) били беля,а роботчетата били по-изпипани.Да му се невиди и ...
Аз да си призная, имам и роботче. Много блага работа е, ама нищо не може да се сравни със съботното сутрешно кафенце, направено от старата Via Veneto Deluxe и поднесено в леглото. Мммм...![]()
Касапе,че си прав-прав си...,ама зависи от кого.Първоначално публикувано от Kasap
![]()
Първоначално публикувано от Kasap
Пробвай новите ФилипсСаеко и ще се разочароваш - далече са от Via Veneto DeluxeПървоначално публикувано от johny01
те всичките са един дол дренки, ама....като се набутахме...., а и днешно време кой ще ти направи нещо хубаво...всичко е шир потреба. в един завод 20 различни фирми правят, сглобяват, разлика цената само...колите и те така...
да се вайкаме, няма смисъл...
Приятел! точно Филипса си е чист Via Veneto със сменен дизайн , още нищо не са объркали Филипс , може би по-нататък .Първоначално публикувано от bicubic
Моят дългогодишен опит е с KRUPS VIVO , и преди да си взема филипса(а исках Via Veneto, но ги нямаше вече) съм си пил шварц кафе според мен, със саекото започна да мирише по 2 часа на кафе във вкъщи , и определено С разпененият каймак вкарва повече от самото кафе, просто си правиш явна разлика. А мога да си представя само GAGGIA как ще го прави, би трябвало да е с по малък , но кремообразен каймак ...![]()
GAGGIA sa mnogo izvesten proizvoditel na mashini
no osven s krema disk drugo kafe koeto da ti haresa ne mojesh da si napravish![]()
за кафе без кремадиск трябва хубава кафемелачка.
Не съм убеден че 8323 на Филипс и Via Veneto са еднакви- филпса е с бойлер неръждавейка а Via Veneto е с алуминиев.Кафето от Via Veneto става по-наситено и по-плътен каймак - не знам защо...
Ръкохватките са еднакви. Но понеже са разглобяеми може да се сложи по-твърда пружина на клапанчето. Така ще се вдига по високо налягане в въкохватката. Не е лоша идеята да потърся друга пружина.
След няколко дена вече схванах някои тънкости на 8323. Получавам по-гъст каймак, без пяна и мехурчета, като слагам малко повече кафе в цедката, отколкото е необходимо обикновено за една доза. Става по-силно, с плътен равномерен каймак (захарта е ясно, че не потъва, а се задържа върху каймака). Обратното, малко кафе - повече пяна и по-слабо кафе. Ползвам кафемелачка КРУПС. Върши работа, макар да изглежда не много надеждна. Лесно мога да определям силата, вкуса, каймата, пяната - всичко това прави тази машина много уникална за мен. А иначе не смятам ФИЛИПС за недостатък, напротив - имам и други уреди от тази марка, които изглеждат "вечни" (поне с днешна дата) и с отлично качество. Така че съм от почитателите на марката.
Първоначално публикувано от КрИс
КрИс - като не понасяш Филипс защо си купи такъв телевизор ?Първоначално публикувано от КрИс
я ми го подари
Филипс купиха компанията и смениха част от ръководството - нищо повече
http://www.saeco.philips.com/
http://www.philips.bg/c/espresso/182444/cat/