Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 57
Like Tree12Одобрявам

Йонизатори и пречистватели на въздух / FAQ - мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,469
    #1

    Йонизатори и пречистватели на въздух / FAQ - мнения, обсъждане

    ВИДОВЕ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВЪЗДУХА: най-общо се свеждат до три групи – механична филтрация - "HEPA"(на български ХЕПА), карбон или други средства; електростатично утаяване на мръсните частици /йонизиращи прибори/ и радиация /UV ултравиолетови антибактериални лампи/.

    1. НЕРА филтриращите способи имат своите силни и слаби страни. Те работят прекарвайки въздуха през филтър и по този начин вкарват по-едрите частици в капан. Те са ефективни, тъй като задържат и премахват частици, като прах, полени, спори на плесени и различни видове бактерии. Те не могат да отстранят частици по-малки от 0,3 микрона размер, като химически изпарения, газове, някои частици от цигарения дим, зародиши или вируси. Истинските НЕРА филтри пречистват ефикасно 99,97%, докато по-ниското ниво НЕРА филтри имат ефективност само 85-95%.

    2. Филтрите от Активен карбон имат висока абсорбираща способност спрямо миризми, газове, цигарен дим и течни замърсители.

    3. Йонизиращите пречистватели на въздуха работят, като създават въздух, гъсто наситен със заредени йони. Като резултат мръсните частици се полепват по метални колектори или решетки – т.н. „електростатично утаяване”. Те задържат в капан ултра-фини частици с големина до 0,1 микрон, включително бактерии, цигарен дим, химически пари, вируси и микроби. Съществуват главно два типа йонни технологии – „жична” и „иглена”. Жичната технология е основана на пречистване на въздуха чрез произвеждане основно на положителни йони, които преминавайки през метален колектор/решетка, оставяки върху тях замърсените частици. Металният колектор/решетка периодично се изважда и почиства с влажна кърпа. Иглената технология създава отрицателни йони, които улавят мръсните частици върху метален колектор/решетка. Разликата е, че иглената технология е базирана на системно генериране на огромно количество отрицателни йони, които се разпръскват в дадено помещение. Тези „отрицателно” заредени йони работят, като пречистватели унищожаващи мръсните частици навсякъде в помещението. Те сменят поляритета на замърсените частици причинявайки им магнетично привличане помежду си, като по този начин стават прекалено големи за да могат да циркулират из въздуха и последователно падат. Така йонизираните частици могат да бъдат събрани чрез обичайните методи за почистване – прахосмукачка или избърсване. Обърнете внимание специално за уреди произвеждащи големи количества отрицателни йони! Ако производителя не съобщава официално количеството на произвежданите от уреда отрицателни йони, то шанса уредите да са ефективни и истински не е много голям!

    4. Антибактериалните UV ултравиолетови лампи ефективно унищожават клетките на микроорганизмите включително микроби, вируси, бактерии и плесени. Ултравиолетовите лампи нямат ефект към замърсители , като прах или дим.

    РАЗМЕРИ И УСЛОВНА МЯРКА НА ВИДОВЕТЕ ЗАМЪРСИТЕЛИ:

    ВИД -------------------------- ДИАМЕТЪР /микрон/ --- ВРЕМЕ
    Кожни люспи...................... 20 - 40 ................5 секунди
    Видими прашинки във въздуха...... > 10
    Обичайни полени ....................15 - 25
    Дребни алергени ....................10 – 20...............5 минути
    Обичайни спори ......................2 – 10
    Бактерии ...............................1 – 5
    Котешки пърхут ......................1 ± 0,5..............10 часа
    Цигарен дим...........................0,1 – 1
    Вируси.................................. 0,1.....................10 дена

    КОЛКО МАЛКО Е ПОНЯТИЕТО 0.3 МИКРОНА (практически 0.3 микрона е размер много труден за филтриране)?
    Примерни размери в микрони на най-разпространените частици, които дишаме във въздуха: Човешки косъм : 70 ↔ 100 ; Човешко кихане : 10 ↔ 100 ; Животински косъм : 0.5 ↔ 100 ; Полени : 5 ↔ 100 ; Спори от растения : 6 ↔ 100 ; Прах : 2 ↔ 20 ; Пушек, дим : 0.1 ↔ 1 ; Мръсни животински остатъци : 0.5 ↔ 50 ; Домашни мръсотии : 0.5 ↔ 100 ; Кожни люспи : 0.4 ↔ 10 ; Бактерии : 0.35 ↔ 10 ;
    Съвместяване на технологиите за пречистване на въздуха. Някои пречистватели, като модела “MULTI-TECH ХJ-3000”, съдържат няколко различни технологии за пречистване на въздуха, съвместени в един уред. По този начин са преодоляни слабостите на всяка отделна технология и е създаден ефективен уред. Когато сравнявате устройствата, съвместяващи технологии, търсете тези, които произвеждат най-малко 1милион отрицателни йони/см³ и имат по-висок клас НЕРА филтри.

    РАЗМЕРИ НА ПОМЕЩЕНИЕТО, ЧИИТО ВЪЗДУХ ЩЕ ПРЕЧИСТВАМЕ – РЕШАВАЩ ФАКТОР ЗА ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЕ Преносимите пречистватели на въздуха са разработени за помещение с определени размери. По-добрите пречистватели имат две или три настройки и могат да обслужват помещения с различни размери.

    ЦЕНА НА УРЕДА
    Цената на даден пречиствател за въздух може да бъде от 40 до 500 лв. , в зависимост от предлаганите характеристики и големината на покриваното пространство. Високата цена не винаги показва високо качество. Сравнете цената с покриваната площ и ще определите съотношението цена/м².

    КОНСУМАЦИЯ НА ЕНЕРГИЯ
    Консумацията на енергия при пречиствателите на въздуха е различна. Устройствата с НЕРА филтри използват повече енергия от йонните устройства (най-често от 5 до 10 пъти повече) и могат да увеличат сметката ви за ток с 80 до 100 $ годишно / данните са за САЩ/.

    КОНСУМАТИВИ И РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ
    Консумативите, като филтри, например, трябва да бъдат включени в цената на покупката. Повечето НЕРА филтри и филтрите на основата на активния въглен трябва да се сменят на всеки 6-24 месеца (в зависимост от класа на филтъра и честотата на използване на уреда). Определете средния живот на консумативите, за да изчислите годишните разходи за тях.

    ПОДРЪЖКА
    Устройствата с механични филтри с времето губят своята ефективност, ако филтърът не бъде сменен, тъй като той задържа замърсителите. От друга страна, йонните устройства не губят ефективността си толкова лесно, защото се почистват по-често.

    ДИЗАЙН, МОБИЛНОСТ
    Изборът на външен естетически вид и цвят на пречиствателя е личен. Компактният дизайн позволява по-голяма мобилност. Моделите, които се поставят на маса, са по-лесно преносими, отколкото моделите за под.

    ШУМ
    Повечето НЕРА устройства са по-шумни заради използвания вентилатор. В сравнение с тях йонните пречистватели са тихи и могат да се използват 24 часа, 7 дни в седмицата, в чуствителни към шума места, като спалнята.

    СРАВНЯВАНЕ И ПРОВЕРКА СПОСОБНОСТТА НА ПРЕЧИСТВАНЕ
    Някои от по-отдавнашните производители на пречистватели за въздух използват стандартния лабораторен тест “Ниво на доставяния чист въздух” (CADR). Той е показателен за пречисвателите, основани на вентилаторната филтрация, но не е пригоден да отразява точно пречиствателната способност на новите, по-бавни като скорост йонни технологии.

    ОТРИЦАТЕЛНИТЕ ЙОНИ – ПОЛЕЗНИ ЗА ЗДРАВЕТО
    Ползата от йонните пречистватели на въздуха и особено от произвеждащите отрицателни йони пречистватели рядко се обсъжда. Всъщност, високата концентрация на отрицателни йони има лечебен ефект. Йонният въздух съставлява 1 000 до 2 000 йона/см³ от въздухът извън населените места, като везните са силно наклонени в полза на отрицателните йони, особено близо до такива естествени производители на йони, като планините, водопадите, плискащите се вълни, вечно зелените гори и навсякъде другаде след дъждовна буря. По същата причина хората се чустват по-добре, когато дишат въздухът близо до тези естествени производители на йони. В градовете и в другите замърсени райони броят на отрицателните йони лесно спада до по-малко от няколко стотин на см³. Йоните се унищожават от пренасищането с въздушнопреносими замърсители.

    В книгата си “Ефектът на йоните” изтъкнатият изследовател на зависимостта между йонизацията и здравето Фред Сойка посочва повече от 5000 научни документи, отчитащи опити с йонизация. От тях той заключава, че големите количества отрицателни йони са изключетулно полезни. Липсата на отрицателни йони и пренасищането с положителни йони допринасят за възникването на психични неразположения, като безпокойство и депресия, както и на физически заболявания, като главоболие, чести простуди, гадене, безсъние и намалено либидо, най-вече при чусвителните към йони хора, които са приблизително 25% от населението. Д-р Иго Корнблу от Главната североизточна болница във Филаделфия съобщава, че състоянието на пациенти с изгаряния, поставени в заредена с отрицателни йони среда, се подобрява с над 58% в сравнение с пациентите от контролната група, лекувана с медикаменти. Той забелязал също, че 63% от пациентите със сенна хрема и бронхиална астма, поставени в заредена с отрицателни йони среда, получават частично или пълно облекчаване на симптомите. Д-р Питър Фокс от Великобритания отбелязва успешното лечение на мигренно главоболие при 80% от пациентите с обикновена “Acute Migrannus Neuralgia” в такава среда. Руски учени пък са открили, че животните не могат да използват кислорода пълноценно в среда без йони и умират, докато в среда с ниско ниво на кислород, но наситена с отрицателни йони, оживяват. В среда с повече отрицателни йони шофьорите запазват вниманието си будно по-дълго време, чустват се по-малко уморени, а рефлексите им са по-добри. Спортистите напредват по-бързо в среда с по-високи количества на отрицателни йони. Хората живеят по-дълго и са по-здрави, ако се намират близо до естествени производители на йони, като например водопади.

    В заключение, високата концентрация на отрицателни йони има изключително положително влияние върху човешкото здраве и добруване.


    През 1974 г. Швейцарският метеорологи-чен институт първи изследва проблемите, свързани със сезонните ветрове в различните региони на планетата Земя. Фонът в Швейцария и мистралът в Южна Франция например са определени като причини за физически и ментални неблагоприятни ефекти върху човека, изразяващи се в главоболие, депресии и даже в сърдечни атаки. Една от общите черти на всички тези природни феномени се оказва видът електрически заряд на йоните във въздуха. Виновникът за нашите неразположения е високата концентрация на положителни йони. Обратно, местата при водопадите, в планините или след дъжд са заредени с отрицателни йони. По-нататъшните изследвания доказват, че човекът понася особено добре отрицателните йони (над1000 йона на куб. см). Не е изненада, че йонизиращите пречистватели на въздуха са едни от най-популярните в момента на пазара. Обикновено са тихи, с малки размери и консумират малко енергия. Те използват вградена пластина, която генерира отрицателни йони.
    Предимствата им са: способност да неутрализират частици с големина до 0,1 микрон възможност за циркулация на отрицателни йони навсякъде из стаята (за разлика от пречиствателите на въздух, които правят това възможно само в пространството около самите себе си) свойство да неутрализират миризмата от цигарения дим и други неприятни миризми. Многообразието от пречистватели и йонизатори е достатъчно, за да задоволи потребностите на всеки клиент.
    Ето какво се предлага на българския пазар: за помещения около 75 кв. м за помещения до 50 кв. м за кухни и спални до 40 кв. м персонален пречиствател йонизиращ пречиствател за автомобил пречиствател за хладилник пречиствател за домашен любимец пречиствател и йонизатор за питейна вода.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,374
    #2

    Отговор: Йонизатори и пречистватели на въздух / FAQ - мнения, обсъждане

    Стана въпрос в друга тема за Озонатори.Колегата Lupus предложи като за начало да се запознаем с тези 2 линка,както и малкия озонатор.Мисля,че въпроса е интересен,затова можем да се прехвърлим тук.
    Тук давам някои цифри от единия линк,които мисля трябва да се обсъдят:


    Тестовете за озон, проведени върху проби с 600 CFU / m³ (CFU е колониеобразуващата единица, използвана за оценка на броя на жизнеспособните бактерии или гъбични клетки в проба), разкриват ефективността на озона чрез окончателно убиване на повечето микроорганизми.
    При проведените тестове, с концентрация от 0,5 ppm озон, ние проверихме ефективност при намаляване на 70% от CFU / m³. Тези стойности обаче се повишават над 90%, когато се използва концентрация от 2,5 ppm озон.
    КОНЦЕНТРАЦИЯ НА ОЗОН 0,5 ppm 2,5 ppm
    ПРЕДИ ОЗОНИРАНЕТО 600 CFU / m³ 600 CFU / m³
    СЛЕД ОЗОНИРАНЕТО 175 CFU / m³ 35 CFU / m³
    НАМАЛЕНИЕ (%) 70% 94%
    Забележка: Тази таблица се отнася до извършени тестове, така че резултатите са приблизителни, тъй като отразяват получените средни стойности.
    Не забравяйте, че при високи концентрации вдишването на озон може да стане токсично. Поради това се препоръчва никой да не присъства в помещение, където нивата на концентрация на озон са над 0,1 ppm. В тези ситуации, като гаранция за абсолютна сигурност, пространството трябва да е свободно за 40 минути и след това хората могат да се върнат норма
    https://www.solutionozone.com/ozone-...s-conversions/
    https://www.solutionozone.com/produc...air-treatment/
    https://aliexpress.ru/item/171746016..._content=47843

  4. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #3

    Отговор: Йонизатори и пречистватели на въздух / FAQ - мнения, обсъждане

    Направих малко сметки...Дали са верни обаче.

    Според данните от по горе:
    Допустимa безвредна за хората концентрация на озон не повече от 0,1 ppm
    1 ppm O3 = 2.14 mg O3/m³

    Озонатора ми според спецификацията произвежда следния озон 200mg/h или обърнато в ppm излизат следните стойности:
    За 30 мин.се произвеждат приблизително 46,729 ppm
    За 20 мин.се произвеждат приблизително 31,153 ppm
    За 10 мин.се произвеждат приблизително 15,576 ppm

    Помещението е всекидневна с обем 60,29м3 + кухненски кът с обем 44,84м3, като преходът м/у двете помещения е свод 1,2х2м. Озонатора е монтиран на стената във всекидневната точно срещу свода към кухнята...
    Общия обем на помещенията излиза 105,13м3

    Ако искаме концентрация на час под 0,1ppm за целия обем (въпреки, че прехода м/у всекидневна и кухня е малък) следователно ми трябва производство на озон за час от порядъка на 10,5ppm или това са макс.7-8 мин.на час...

    Бъркам ли някъде със сметките, че излиза това миниатюрно озонаторче да е доста производително...

  5. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,374
    #4

    Отговор: Йонизатори и пречистватели на въздух / FAQ - мнения, обсъждане

    Направил си сметки за безвредните,но кога ще има полза от него? 0.5/0.1....?
    При проведените тестове, с концентрация от 0,5 ppm озон, ние проверихме ефективност при намаляване на 70% от CFU / m³.

  6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #5

    Отговор: Йонизатори и пречистватели на въздух / FAQ - мнения, обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Направих малко сметки...Дали са верни обаче.

    Според данните от по горе:
    Допустимa безвредна за хората концентрация на озон не повече от 0,1 ppm
    1 ppm O3 = 2.14 mg O3/m³

    Озонатора ми според спецификацията произвежда следния озон 200mg/h или обърнато в ppm излизат следните стойности:
    За 30 мин.се произвеждат приблизително 46,729 ppm
    За 20 мин.се произвеждат приблизително 31,153 ppm
    За 10 мин.се произвеждат приблизително 15,576 ppm

    Помещението е всекидневна с обем 60,29м3 + кухненски кът с обем 44,84м3, като преходът м/у двете помещения е свод 1,2х2м. Озонатора е монтиран на стената във всекидневната точно срещу свода към кухнята...
    Общия обем на помещенията излиза 105,13м3

    Ако искаме концентрация на час под 0,1ppm за целия обем (въпреки, че прехода м/у всекидневна и кухня е малък) следователно ми трябва производство на озон за час от порядъка на 10,5ppm или това са макс.7-8 мин.на час...

    Бъркам ли някъде със сметките, че излиза това миниатюрно озонаторче да е доста производително...
    Бъркаш! През всичкото това време озон не само се произвежда, а и се връща отново до кислород. Имаш О2+ енергия = О3 -> разпад -> О+О2 -> рекомбинация -> О2+О2. Озона във въздуха обаче бързо се разпада и после рекомбинира и в някакъв момент настъпва равновесие на генерирани и разпадащи се молекули озон. Реално съществуващия в някакъв момент озон е много по-малко от произведения от озонатора!!!

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    Направил си сметки за безвредните,но кога ще има полза от него? 0.5/0.1....?

    Как оценяваш ползата? По какъв критерий?
    Този пост е редактиран от Lupus; 09-11-20 в 21:48.

  7. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #6

    Отговор: Йонизатори и пречистватели на въздух / FAQ - мнения, обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Бъркаш! През всичкото това време озон не само се произвежда, а и се връща отново до кислород. Имаш О2+ енергия = О3 -> разпад -> О+О2 -> рекомбинация -> О2+О2. Озона във въздуха обаче бързо се разпада и после рекомбинира и в някакъв момент настъпва равновесие на генерирани и разпадащи се молекули озон. Реално съществуващия в някакъв момент озон е много по-малко от произведения от озонатора!!!
    Е това добре но сметките излизат за време на производство 7-8 мин. - та за този период колко от озона ще се разпадне след като се посочва време на разпад около 30-40 мин. средно за такива помещения. Та ако вдигнем (вече я караме на око) на 10 мин. прозводство вероятно ще компенсираме разпада за този кратък срок...
    Въпроса е дали в сметките ми не бъркам някъде генерално....

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #7

    Отговор: Йонизатори и пречистватели на въздух / FAQ - мнения, обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Е това добре но сметките излизат за време на производство 7-8 мин. - та за този период колко от озона ще се разпадне след като се посочва време на разпад около 30-40 мин. средно за такива помещения. Та ако вдигнем (вече я караме на око) на 10 мин. прозводство вероятно ще компенсираме разпада за този кратък срок...
    Въпроса е дали в сметките ми не бъркам някъде генерално....
    Има още много фактори, които няма как да се вземат в предвид. Тия изчисления са много груби. От какъв източник ти е това:"време на разпад около 30-40 мин. средно за такива помещения"?

  10. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #8

    Отговор: Йонизатори и пречистватели на въздух / FAQ - мнения, обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Има още много фактори, които няма как да се вземат в предвид. Тия изчисления са много груби. От какъв източник ти е това:"време на разпад около 30-40 мин. средно за такива помещения"?
    Нищо конкретно но от разни статии останах с впечатление, че след обработка с озон се влиза след час и проветряване...

  11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #9

    Отговор: Йонизатори и пречистватели на въздух / FAQ - мнения, обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Нищо конкретно но от разни статии останах с впечатление, че след обработка с озон се влиза след час и проветряване...
    Да, когато става дума за обработка с големи концентрации на промишлени помещения - най-често хладиници за съхранение на плодове и зеленчуци. Там се действа с много високи концентрации. Не съм сигурен, а и не съм попадал на източник, който да дава ясна информация дали обратното превръщане на озона в кислород е линеен във времето процес. Абе иска се много четене, защото се вихри и страшно много фолкор. За мен беше важно да разбера действието му като един от малкото възможни за употреба при наличие на хора дезинфектант на въздуха.

  12. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #10

    Отговор: Йонизатори и пречистватели на въздух / FAQ - мнения, обсъждане

    Lupus, на този озонатор не му работи релето за настройки - нагласям го на 10 минути работа и различни периоди 2, 6, 8 часа почивка - винаги работи в неизползваем режим - 10 минути работи, 10 минути почива.
    Някаква идея? Не виждам как мога да бъркам в опции за настройка? Дефектна бройка?

  13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #11

    Отговор: Йонизатори и пречистватели на въздух / FAQ - мнения, обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Lupus, на този озонатор не му работи релето за настройки - нагласям го на 10 минути работа и различни периоди 2, 6, 8 часа почивка - винаги работи в неизползваем режим - 10 минути работи, 10 минути почива.
    Някаква идея? Не виждам как мога да бъркам в опции за настройка? Дефектна бройка?
    Най-вероятно фабричен дефект. Изключи го от мрежата, изчакай 5 мин и пак го включи. Ако и при този рестарт се държи по същия начин - за връщане е.
    Аз за това за моето устройство за управление на UV-C лампите заложих на класическо TTL схеми решение, а не на микроконтролер.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #12

    Отговор: Йонизатори и пречистватели на въздух / FAQ - мнения, обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Lupus, на този озонатор не му работи релето за настройки - нагласям го на 10 минути работа и различни периоди 2, 6, 8 часа почивка - винаги работи в неизползваем режим - 10 минути работи, 10 минути почива.
    Някаква идея? Не виждам как мога да бъркам в опции за настройка? Дефектна бройка?
    И ти ли си взе същото китайче като нашето?

  16. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,875
    #13

    Отговор: Йонизатори и пречистватели на въздух / FAQ - мнения, обсъждане

    [QUOTE=Lupus;982540]..., а и не съм попадал на източник, който да дава ясна информация дали обратното превръщане на озона в кислород е линеен във времето процес.
    Ето тук има писано за полуживота на озона в зависимост от температура, влажност и движение на въздуха.Със замервания .
    Според графиките линеен ще да е процеса....
    https://ojs.openagrar.de/index.php/J.../view/516/1231
    Kaar одобрява това.

  17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #14

    Отговор: Йонизатори и пречистватели на въздух / FAQ - мнения, обсъждане

    [QUOTE=ccankov73;982591]
    Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    ..., а и не съм попадал на източник, който да дава ясна информация дали обратното превръщане на озона в кислород е линеен във времето процес.
    Ето тук има писано за полуживота на озона в зависимост от температура, влажност и движение на въздуха.Със замервания .
    Според графиките линеен ще да е процеса....
    https://ojs.openagrar.de/index.php/J.../view/516/1231
    Да, линеен е и си живее доста дълго, което е много добре!

  18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,539
    #15

    Отговор: Йонизатори и пречистватели на въздух / FAQ - мнения, обсъждане

    Вградените йонзатори в климатиците до колко са ефективни и възможно ли е да се достигне до пренасищане. ако са активни през цялато време на работа на климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Хлебопекарна / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 124
    Последно: 09-09-23, 16:03
  2. Фритюрник / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 18
    Последно: 13-02-18, 22:23
  3. Овлажнители за въздух FAQ/ мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 1
    Последно: 27-10-14, 16:53
  4. PIONEER LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
    От tattoo777 във форум Други телевизори
    Отговори: 19
    Последно: 21-03-10, 09:21
  5. Samsung LCD-PDP / Faq , обсъждане , мнения
    От Ivan444o във форум Samsung телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 17-04-09, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе