Здравейте, не видях никъде да са обсъдени въпросните прахосмукачки, а в магазините за техника има доста богат избор. Пускам темата за да се обсъдят конкретни марки/модели, кои стават и защо, от кои няма смисъл и т.н.
Здравейте, не видях никъде да са обсъдени въпросните прахосмукачки, а в магазините за техника има доста богат избор. Пускам темата за да се обсъдят конкретни марки/модели, кои стават и защо, от кои няма смисъл и т.н.
Този пост е редактиран от vladko33; 01-02-18 в 23:23.
Зависи за какво ще я ползваш.Тези с вградени батерии стават за бързо и малко почистване - нещо разсипано.Батериите им обикновено изкарват гаранцията на самия уред - 2 до 3 години.След това - нови.Ако могат да се сменят и знаеш как,взимаш такава.Мощността им е малка - 55-60 W,така че не очаквай чудеса.Конкретни марки не знам - имал съм 1,взета от Лидл - изкара си гаранцията и батериите сдадоха багажа.
Определено нямам предвид модели за почистване на покривки.Заглеждам Dyson , които съвсем не се вписват в описанието ти....около 400ватови и с доста добри показатели, както и някои модели на Rowenta и Philips. Но ми се иска мнение на хора, използващи вкъщи такива уреди
Аз ползвам две прахосмукачки - робот за плодовете и ръчна с батерия за всичко останало. Имам два дома и по две от всяка. Мощността при ръчните има значение. Колкото по-мощна, толкова по-добре. Тази която ми харесва повече е модел на black and decker CHV1410L с 16 волтова батерия. Ползвам я от 14 месеца и съм доволен.
После взех singer hvc 144D
https://www.pazaruvai-lesno.bg/praho...r-hvc144d.html
Не е толкова добра като другата. Лично за мен не дърпа достатъчно, бавно се зарежда батерията, тежка е и по-трудно се чисти. Аз не бих взел ръчна прахосмукачка с по-малко напрежение от 16v. Даже 18 би било по-добре. Сингер имат такъв модел hvc 180D на 18 волта, но не беше наличен никъде в България, когато купувах. Сега майче го има наличен
https://www.pazaruvaj.com/prahosmuka...0d-p316929087/
Много хубава тема.
И аз искам да закупя мини прахосмукачка батерии.
Основно детето да си играе с нея да е лека и от време на време да чистя колата с нея.
Като гледам разумен бюджет е под 100лв споделете лични впечатления.
Благодаря!