Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 17 от общо 17
Like Tree2Одобрявам

Избор на проточен бойлер (за кухня)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2012

Отговор: Избор на проточен бойлер (за кухня)

По принцип в кухнята правят два кръга, един за фурна и котлони и още един за останалото.

Предполагам е кухня с хол заедно, ако е така е много вероятно да има и трети кръг, който се води за хола.

Аз не бих рискувал с проточен бойлер, слагай един 10 литров обемен, няма да ти изяде толкова много място.
    kokovox одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Отговор: Избор на проточен бойлер (за кухня)

Да не отварям нова тема.
    Трябва да сменя Юнга-та в кухнята. По-точно провадийски Водолей 2000 набор.
    Още работи гадинката. Само е леко пожълтял отвън и вероятно е с калциран водосъдържател.
    Писна ми да се задейства постоянно лятото биметалната защита. А и вече трудно се намират кранчета и гумички за точно тази стара батерия.
    Може би в защитата е проблема, защото още в гаранция правеше този номер. Намерих такава, но трябва да отварям и да чистя водосъдържателя, да сменя и пресостата и т.н. По-добре нов да купя.
    Изборът се свежда отново до тип Юнга:
    Проточен бойлер с керамична батерия (tesy.bg) и Проточен бойлер ЕЛДОМ, батерия с керамична глава, 3,5 kW | Елдом (eldominvest.com)
    Първият в момента е на промо в Praktiker и е с 3 години пълна гаранция. Вторият е 3 на водосъдържателя и 2 на електрическата част.
    Преди 4 години купих този на Tesy за замяна на техен предишен модел. Обаче гадината не загряваше водата до температурата на стария модел и го върнах. Другото, което ме притеснява е малкия обем на корпуса му.
    Някой отварял ли го е, за да ми напише дали този модел на Tesy има водосъдържател като оригиналната Юнга? Или е като китайските проточни ментета - само с отворен цилиндър.
    За Елдом знам, че си е стария с повече защити и ключ. Последното си е голямо удобство и защита. Сега се налага да изключвам от щепсела.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Избор на проточен бойлер тип (Юнга)?
    От reingar-x във форум Бяла техника
    Отговори: 7
    Последно: 01-10-14, 14:41
  2. Проточен бойлер
    От mitoshkin във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 41
    Последно: 12-01-14, 14:14
  3. Отговори: 5
    Последно: 24-10-09, 13:37
  4. Проточен или малолитражен бойлер?
    От Nustradin във форум Бяла техника
    Отговори: 10
    Последно: 28-10-07, 15:55
  5. Проточен бойлер?
    От sanita във форум Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 10-09-06, 20:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе