Страница 13 от 69 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 1028
Like Tree60Одобрявам

Laptop, Ultrabook, Netbook - помощ при избор на преносими компютри.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. sve
    sve е офлайн

Тук е от
    Dec 2007

Re:Помощ при избор на преносими компютри.

http://toplaptop.bg/laptopi/dell_lap...L00148_laptop/

http://promo.euromall.bg/ACER-Aspire...810T-13.3.html

Здравейте,

това е моят избор за лаптоп за сега, ако не подскажете нещо друго. Игри няма да се играят. Необходима е добра интернет връзка, skype, word,excel, музика, филми. Ще се ползва от студентка като единствен компютър. Мделите са два:

DELL Vostro1015 - 930.00 лв. - 15" (+2.16 кг, обещана гаранция/сервиз)
    ACER Aspire Timeline 3810T - 1099.00 лв. - 13" (+ 1.6 кг., HDMI, 8 часа батерия) (-няма оптично устройство, -Linux?)

Това което знам, че трябва да има в лаптопите го знам само от този форум, но почти не разбирам техническите данни.

Много ми харесват килограмите на ACER и HDMI (за да гледам най-послед някой full HD филм на телевизора си), не знам това оптично устройство дали е толкова важно? Притесняваме и Linux-а. Може ли тук да се сложи ХР?

На DELL-а плюсовете съм ги изброила в скобите. Там ОС е Ubuntu Ed.Version 8.10 ?

Цената и на двата ми харесва предвид това, че ще се разнася из студентски град и по влакове и автобуси, и бъдещето му оцеляване е твърде неясно.

2.  

3. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Ако ти трябва качество DELL, ако държиш на по добрите параметри ACER. Гаранцията на ACER e 12m. На DELL 36m.
    Оптичното устройство е важно дотолкова, доколкото смяташ да използваш дискове(или да записваш) с навлизането на УСБ флашовете дисковете остават все повече и повече на заден план.
    HDMI е супер щом имаш телевизор с 1920 x 1080p
    Linux-a изобщо не трябва да те плаши а да те радва. Днешните дистрибуции са дори по user-frendly от Windows, да не говорим за липсата на вируси и т.н.

За разнасяне и т.н. бих си взел DELL с хубава чанта

4. Тук е от
    Dec 2008

Здравейте ! Колебая се между два модела лаптопи..... да ме посъветвате нещо Ето и въпросните два модела

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09050897

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055119

На Амилото процесора му е Т3200 на 2GHZ ако не се лъжа.... какво ще кажете вие... със сходни параметри са........ някой има ли моделите, чакам всякакви мнения и коментари са добре дошли

5. Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от CX-65
    Здравейте ! Колебая се между два модела лаптопи..... да ме посъветвате нещо Ето и въпросните два модела

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09050897

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055119

На Амилото процесора му е Т3200 на 2GHZ ако не се лъжа.... какво ще кажете вие... със сходни параметри са........ някой има ли моделите, чакам всякакви мнения и коментари са добре дошли

Вземи си FUJITSU SIEMENS AMILO LI3710 разликата в цената е малка, а FUJITSU SIEMENS е по добрият от 2-та като характеристики и освен това има по голяма гаранция.

6. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от skd911

Вземи си FUJITSU SIEMENS AMILO LI3710 разликата в цената е малка, а FUJITSU SIEMENS е по добрият от 2-та като характеристики и освен това има по голяма гаранция.
    Всички ме съветват за Леново, къде ги видя по-добрите параметри, като са с еднакви ?! Даже Леново е с по-хубав процесор.

7. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Аз съм на мнение ,че трябва да проучиш как стои въпроса с гаранцията на Леново в България-сервиза.
    Имам наблюдения от сервиза на FUJITSU SIEMENS.2 пъти съм носил там служебния и двата пъти бе готов след 24 часа.Веднъж смениха оптиката и веднъж дисплея -който бе по моя вина ,но мина пак за гаранционен.Ако и сервиза на Леново работи така не виждам причина да не ги избереш.

8.  

9. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008

Не си вземай Lenovo.Средния и нискобюджетния им клас са с много лоша изработка.Никоя друга фирма ,производител на мобилни компютри, не дава гаранция от типа "90 дни гаранция на пантите и покритието" .
    Към днешна дата най-добро съотношение пари/параметри има в ACER 5738G, MSI GX623X-025EU.

10. Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от CX-65
    Всички ме съветват за Леново, къде ги видя по-добрите параметри, като са с еднакви ?! Даже Леново е с по-хубав процесор.
    Процесорите са еднакви. Освен това FUJITSU SIEMENS има по голям екран. Гаранцията също трябва да се има предвид, една година е малко както и да го погледнеш.

Цитат Първоначално публикувано от shanto
    Не си вземай Lenovo.Средния и нискобюджетния им клас са с много лоша изработка.Никоя друга фирма ,производител на мобилни компютри, не дава гаранция от типа "90 дни гаранция на пантите и покритието" .
    Към днешна дата най-добро съотношение пари/параметри има в ACER 5738G, MSI GX623X-025EU.
    За ниския клас Lenovo съм съгласен.

Други добри марки според мен са MSI и ASUS.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Всичко купено от БГ е боклук.
    Преки наблюдения.
    На лап купен извън Бг, но и и в ЕС как може батерията след 3,5 г да държи 2о мин, а накупен от БГ след 12 месеца тотален срив.

12. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008

Всичко купено от БГ е боклук.
    Това е малко несериозно. Всичко опира до това за къде е произведен и колко струва.
    Например бизнес класата на HP Elitebook са просто превъзходни, но цената им е от 2000 нагоре, също серията Lifebook на Fujitsu е желязна, но не е насочена към обикновения български потребител.
    Всичко е въпрос на пазарна ниша, т.е. определени серии мобилни компютри просто са насочени към по-бедни прослойки и това е свързани с определени компромиси.

13. Тук е от
    Dec 2008

А за MSI CX600X какво мислите Говорим за магазините на Техномаркет, четох...... че марката MSI доста дефектирали и били проблемни съшо така и точно от тези технота, но все пак някой ако има моделчето да кже някоя дума, че мога да го взимам неска На външен вид е добре, но батерията колко кара според вас

14.  

15. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008

От вериги магазини Техномаркет и подобни никога, ама НИКОГА не си купувай компютър, ако не искаш да имаш проблеми със сервизното обслужване след това.Относно MSI -> MSI GX623X-025EU това е един от моделите, които са наистина безпроблемни почти и доста добре изработени.Най-хубавото при него е дисплея с една наистина добра резолюция за 15" лаптоп.

16. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от shanto
    От вериги магазини Техномаркет и подобни никога, ама НИКОГА не си купувай компютър, ако не искаш да имаш проблеми със сервизното обслужване след това.Относно MSI -> MSI GX623X-025EU това е един от моделите, които са наистина безпроблемни почти и доста добре изработени.Най-хубавото при него е дисплея с една наистина добра резолюция за 15" лаптоп.
    А най-лошото е ,че Техномаркет са вносителите на марката MSI.тоест ако опре до сервиз пак със тях ще имаш вземане даване.Аз също съм против покупката на компютър от Технотата.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

То като се замисли човек от техното само чорапи може да си купиш без проблеми със сервиза.. ма те май не продават чорапи така че...

18. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Здравейте !

Интересува ме има ли някой преки впечатления от този модел на Gigabyte http://www.stealtech.org/?_cid=2&spid=13009 ?

Благодаря предварително !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 69 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 10-12-10, 18:49
  2. Напрежение по корпуса на преносими компютри и несамо
    От glarus във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 9
    Последно: 04-10-10, 14:45
  3. Отговори: 0
    Последно: 11-08-10, 13:43
  4. Отговори: 0
    Последно: 26-11-09, 12:56
  5. Отговори: 2
    Последно: 05-06-09, 01:23

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе