avenger, Lenovo B5400 се вписва в изискванията ти с изключение на инсталирана ОС. Ако не ти се занимава може да помолиш някой приятел да свърши тази работа.
Тези, които си посочил са с гланцов екран.
avenger, Lenovo B5400 се вписва в изискванията ти с изключение на инсталирана ОС. Ако не ти се занимава може да помолиш някой приятел да свърши тази работа.
Тези, които си посочил са с гланцов екран.
Каква е разликата между гланцов и матиран екран-накратко разбира се?Леново-то от линка ти го погледнах,но HDD 1 TB ми се струва ненужен,а и няма бг букви под английските,освен това бих искал да има ос.
Ако може поне да ми кажете кои марки/модели стават и кои не за посоченото от мен.
Разгледай лаптопите в един магазин и бързо ще я видиш/буквално/... Матовите екрани, поглъщат много по-добре светлината. По-малко отблясъци и отражения. За дълга работа по-малко натоварват зрението, макар че ако имат ШИМ/отплеснах се/. Недостътък е липсата на допълнителна острота и дълбочина на изображението в сравнение с гланц...видима най-вече на тъмно или приглушено осветление т.е. да не пада директно към екрана.
В този ценови сегмент е без значение коя марка ще избереш, всичките са...Пробвай им клавиатурите и тъчпадите на място, дали са ти удобни, стегнати ли са пантите и като го хванеш да не се огъва, като вестник.
Този пост е редактиран от pilot; 15-12-14 в 20:52.
Не съм сигурен, но БГ клавиатурата, мисля че се отпечатва при вносителя. Почти всички сайтове имат онлайн чат, там може да питаш за тази подробност. А лицензираната ОС оскъпява с около 200лв. машината. Поработих за малко с Уин 8 и 8.1 и не ми допадна изобщо, така че на личните си машинки не бих си ги инсталирал. 7-ицата ще си стои още дълго, дълго време. Капацитетът на HDD е по-добре да го има, отколкото да не стигне Пък ако не ти трябва може да го махнеш и да го замениш със SSD, а HDD да го направиш като външен сторидж диск.
За такъв бюджет можеш също да си вземеш подобно Леново на онова, за което писах по-горе: LENOVO IdeaPad G50-30, Pentium Quad Core N3540 (2.16GHz, 2M), 4GB DDR3L, 1TB HDD, DVD-RW, AC Wi-Fi, 15.6" LED, за 600 лева и за още 80 лева му забиваш 64 ГБ ССД и ще е перфектен за описаните нужди. Процесорът е с кеш L2,няма L3, но е с 4 физически ядра и е направо студен. Това е с гланцов екран, обаче! B50-30 e с матов.
За 670 лв вземаш HP-350-G1 с i3 4005U / 4 ГБ / 500 ГБ / 15.6" матов.
ОС не е толкова скъпа, ама някои сайтове се оливат. Ще намериш някой приятел да ти инсталира срещу 1-2 бири.
Здравейте!
Нуждая се от помощ при избор на лаптоп.Настоящият го ползваме с кабелен интернет, тъй като при свързването с рутер се губи скоростта на връзката. Доставчиците ми обясниха, че това се дължи на малките параметри на мрежовата карта или нещо подобно-не помня. Иска ми се при новия този проблем да го няма.
Лаптопът ще се ползва за видео/конферентен чат, игри, сваляне и гледане на филми, както и за ровене в нета. Да не загрява и прегрява бързо, тъй като се ползва по 10-12 часа на ден от цялото семейство и да не е шумен.
Най-важните критерии са тези-сравнително тих, доста здрав и издържлив, да поддържа бърз wifi, както и да е с прилична памет.Относно цената-възможно най-разумния и евтин вариант, може и рециклиран.
Не съм се насочила към нищо конкретно, така че всички предложения са добре дошли.
Myinside, това със загубата на скоростта по Wi-Fi е нормално в поносими граници и зависимостта ѝ не е само от лаптопа, има и други фактори.
Игри не играя и не мога да преценя как би се справял, но за всичко останало този лаптоп е идеален - здрав, надежден и студен, при голямо натоварване е възможно да се чува малко вентилаторът му, но няма да е нещо фрапиращо. В описанието пише, че има международна гаранция до 01.2016г. На снимките изглежда и доста запазен. Нов, за тези пари и здравина няма как да намериш.
Късмет!
Ако ще купуваш друг, заради мрежовата карта я смени или си бучни в usb-то wifi адаптер и ще имаш стабилна връзка.
Благодаря за предложението, ще го разгледам, макар втора ръка лаптоп да ми е резервен вариант и доста рискован, знам ли...
- - - - - - - - - -
pilot, нуждата от подмяна не е само заради картата-самите пластмаси са се разбрицали. Предложения?
Този пост е редактиран от pilot; 16-02-15 в 11:49.
Здравейте, търся си нов лаптоп и съм се спрял на този модел :
Лаптоп Toshiba Satellite S50-B-15T на изгодна цена от PCStore.bg
Какво ви е мнението за тази серия? Здрави и надеждни ли са?
здравейте и аз като колегата се чудя какво да взема бюджет 1000 -1100 лева ще го ползвам за филми музика и интернет спрял съм се на този модел
Acer TravelMate P256 NX.V9PEX.002 моля някой които има поглед върху модела да си каже мнението или да даде насоки за по подходящ модел в този ценови диапазон
за около 1000 можеш да си вземеш 17" Леново G710, при положение, че ще гледаш филми
покрай големите телефони, вече взимането на 13-15" лаптоп се обезсмисля (според мен!)
Все още 15" си е златен стандарт...17" са тежки, обемни и с мижава автономност, все пак е мобилно устройство. За филми по-добре е стационарен и 20"+ монитор.
Напълно съгласен - 17 инча никога не е бил разпространен стандарт, няма и да се превърне според мен.
Бъдещето е в 13 - 15 инча ултрабуци.
Погледнете Dell какво чудо направиха с новия XPS 13 - 13.3-инчова матрица в 11-инчов корпус - страхотно.