Страница 45 от 69 ПърваПърва ... 35434445464755 ... ПоследноПоследно
Резултати от 661 до 675 от общо 1027
Like Tree60Одобрявам

Laptop, Ultrabook, Netbook - помощ при избор на преносими компютри.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Отговор: Laptop, Ultrabook, Netbook - помощ при избор на преносими компютри.

avenger, Lenovo B5400 се вписва в изискванията ти с изключение на инсталирана ОС. Ако не ти се занимава може да помолиш някой приятел да свърши тази работа.
    Тези, които си посочил са с гланцов екран.

2.  

3. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Каква е разликата между гланцов и матиран екран-накратко разбира се?Леново-то от линка ти го погледнах,но HDD 1 TB ми се струва ненужен,а и няма бг букви под английските,освен това бих искал да има ос.
    Ако може поне да ми кажете кои марки/модели стават и кои не за посоченото от мен.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Разгледай лаптопите в един магазин и бързо ще я видиш/буквално/... Матовите екрани, поглъщат много по-добре светлината. По-малко отблясъци и отражения. За дълга работа по-малко натоварват зрението, макар че ако имат ШИМ/отплеснах се/. Недостътък е липсата на допълнителна острота и дълбочина на изображението в сравнение с гланц...видима най-вече на тъмно или приглушено осветление т.е. да не пада директно към екрана.

В този ценови сегмент е без значение коя марка ще избереш, всичките са...Пробвай им клавиатурите и тъчпадите на място, дали са ти удобни, стегнати ли са пантите и като го хванеш да не се огъва, като вестник.
    Този пост е редактиран от pilot; 15-12-14 в 20:52.

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Не съм сигурен, но БГ клавиатурата, мисля че се отпечатва при вносителя. Почти всички сайтове имат онлайн чат, там може да питаш за тази подробност. А лицензираната ОС оскъпява с около 200лв. машината. Поработих за малко с Уин 8 и 8.1 и не ми допадна изобщо, така че на личните си машинки не бих си ги инсталирал. 7-ицата ще си стои още дълго, дълго време. Капацитетът на HDD е по-добре да го има, отколкото да не стигне Пък ако не ти трябва може да го махнеш и да го замениш със SSD, а HDD да го направиш като външен сторидж диск.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2013

За такъв бюджет можеш също да си вземеш подобно Леново на онова, за което писах по-горе: LENOVO IdeaPad G50-30, Pentium Quad Core N3540 (2.16GHz, 2M), 4GB DDR3L, 1TB HDD, DVD-RW, AC Wi-Fi, 15.6" LED, за 600 лева и за още 80 лева му забиваш 64 ГБ ССД и ще е перфектен за описаните нужди. Процесорът е с кеш L2,няма L3, но е с 4 физически ядра и е направо студен. Това е с гланцов екран, обаче! B50-30 e с матов.

За 670 лв вземаш HP-350-G1 с i3 4005U / 4 ГБ / 500 ГБ / 15.6" матов.

ОС не е толкова скъпа, ама някои сайтове се оливат. Ще намериш някой приятел да ти инсталира срещу 1-2 бири.

7. Тук е от
    Jul 2014

Здравейте!
    Нуждая се от помощ при избор на лаптоп.Настоящият го ползваме с кабелен интернет, тъй като при свързването с рутер се губи скоростта на връзката. Доставчиците ми обясниха, че това се дължи на малките параметри на мрежовата карта или нещо подобно-не помня. Иска ми се при новия този проблем да го няма.
    Лаптопът ще се ползва за видео/конферентен чат, игри, сваляне и гледане на филми, както и за ровене в нета. Да не загрява и прегрява бързо, тъй като се ползва по 10-12 часа на ден от цялото семейство и да не е шумен.
    Най-важните критерии са тези-сравнително тих, доста здрав и издържлив, да поддържа бърз wifi, както и да е с прилична памет.Относно цената-възможно най-разумния и евтин вариант, може и рециклиран.
    Не съм се насочила към нищо конкретно, така че всички предложения са добре дошли.

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Myinside, това със загубата на скоростта по Wi-Fi е нормално в поносими граници и зависимостта ѝ не е само от лаптопа, има и други фактори.
    Игри не играя и не мога да преценя как би се справял, но за всичко останало този лаптоп е идеален - здрав, надежден и студен, при голямо натоварване е възможно да се чува малко вентилаторът му, но няма да е нещо фрапиращо. В описанието пише, че има международна гаранция до 01.2016г. На снимките изглежда и доста запазен. Нов, за тези пари и здравина няма как да намериш.
    Късмет!

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Ако ще купуваш друг, заради мрежовата карта я смени или си бучни в usb-то wifi адаптер и ще имаш стабилна връзка.

11. Тук е от
    Jul 2014

Благодаря за предложението, ще го разгледам, макар втора ръка лаптоп да ми е резервен вариант и доста рискован, знам ли...

- - - - - - - - - -

pilot, нуждата от подмяна не е само заради картата-самите пластмаси са се разбрицали. Предложения?

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Търси се ултрабук с 15" IPS мат, по-дълга автономна работа и надеждност/относително, но все пак/.
    За сега се разглеждат два варианта, ще съм благодарен за мнения и други препоръки. Бюджет около 2К +/-100лв.
    Dell
    Toshiba
    Този пост е редактиран от pilot; 16-02-15 в 11:49.

13. Тук е от
    Aug 2007

Здравейте, търся си нов лаптоп и съм се спрял на този модел :
    Лаптоп Toshiba Satellite S50-B-15T на изгодна цена от PCStore.bg
    Какво ви е мнението за тази серия? Здрави и надеждни ли са?

14.  

15. Тук е от
    Nov 2006

здравейте и аз като колегата се чудя какво да взема бюджет 1000 -1100 лева ще го ползвам за филми музика и интернет спрял съм се на този модел
    Acer TravelMate P256 NX.V9PEX.002 моля някой които има поглед върху модела да си каже мнението или да даде насоки за по подходящ модел в този ценови диапазон

16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

за около 1000 можеш да си вземеш 17" Леново G710, при положение, че ще гледаш филми
    покрай големите телефони, вече взимането на 13-15" лаптоп се обезсмисля (според мен!)

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Все още 15" си е златен стандарт...17" са тежки, обемни и с мижава автономност, все пак е мобилно устройство. За филми по-добре е стационарен и 20"+ монитор.
    kod одобрява това.

18. kod
    kod е на линия
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    за около 1000 можеш да си вземеш 17" Леново G710, при положение, че ще гледаш филми
    покрай големите телефони, вече взимането на 13-15" лаптоп се обезсмисля (според мен!)
    Напълно съгласен - 17 инча никога не е бил разпространен стандарт, няма и да се превърне според мен.
    Бъдещето е в 13 - 15 инча ултрабуци.
    Погледнете Dell какво чудо направиха с новия XPS 13 - 13.3-инчова матрица в 11-инчов корпус - страхотно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 45 от 69 ПърваПърва ... 35434445464755 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 10-12-10, 18:49
  2. Напрежение по корпуса на преносими компютри и несамо
    От glarus във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 9
    Последно: 04-10-10, 14:45
  3. Отговори: 0
    Последно: 11-08-10, 13:43
  4. Отговори: 0
    Последно: 26-11-09, 12:56
  5. Отговори: 2
    Последно: 05-06-09, 01:23

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе