В този ценови диапазон се намират и с матов екран, което според мене е по-удачния избор за лаптоп. И според изискванията изобщо няма нужда от външна видео карта, вградената ще е напълно достатъчна. Например:
1. Toshiba Satellite C50-A-176 е с 3г. гаранция, от които едната е No Matter What. Само не знам как е с изработката и батерията държи 3-3,5ч. по спецификация.
2. Lenovo B590 59-410507 е със същия процесор, като на Тошибата, 2г. гаранция и доколкото знам с много добра изработка и до 6ч. издръжливост на батерията.
3. Lenovo B590 59-422073 е с по-слаб процесор от горния модел и батерия с издръжливост до 5ч. Предимството му е по-ниската цена.
Този пост е редактиран от gnf; 26-09-14 в 19:48.
Е-га ти остарелия процесор, от на баба ми времето(2008-9 година)...
Не струва този лаптоп.Само флашовете в интерент ще му видят сметката и един Фейсбук или друго(страница) със снимки и/или флашове ще ги зарежда сума ти време и ще "образува нерви" на собственика си.Пък вентилатора му лятото в горещините сигурно ще вдигне лаптопа и ще отлетят заедно към Северния полюс на по-хладно ...
Истината за днешно време си е че дори и компютър само за офис и браузване в интернет си иска прилична мощност и то не толкова с оглед на момента когато се купува, колкото с оглед на перспективата за следващите 2-3-4 години когато ще ползва.
Това е така, тъй като за съжаление програмите и браузърите които се ползват за интернет и се "вграждат" като добавки или туул барове в браузъра товарят и то особено когато се съберат повече 5-6 такива.
От друга страна някои от добавките и туловете за съжаление не могат да се изключат, тъй като са свързани с пълноценното използване на браузъра или определени работни страници-например за интернет подпис всички банки ползват Java.За немалко работни страници е необходим инсталиран Adobe flash player Adobe plug in и разните други подобни.
Това са само една малка част от добавките и плъгините.
Преди съм пробвал и съм деинсталирал някои от тях или съм ги спирал(изключвал) да не ги зарежда компютъра и да не работят или да ги зарежда само при необходимост, но за съжаление винаги след това по някое време когато ми потрябват "нещата" се омазват когато ги включа/инсталирам наново.Било защото междувременно е имало ъпдейти и те не са направени навреме, било защото при самото ъпдейтване нещо се е омазало, поради това, че при включването на тези добавки ъпдейтите се инсталират накуп.
Отделно самите браузъри се ъпдейтват или излизат нов по-нов браузър, като всичките ги рекламират, че "били леки" или/ и "не товарели" , НО когато ги инсталираш/ъпдейтнеш се оказва че просто те лъжат за да им ползваш продукта/ по-новия продукт.
Отгоре на това има страници в които със стар браузър не можеш да влезнеш защото просто не го поддържат.
Специално за работен браузър всички банки и правителствени/държавни/общински учреждения са оптимизирани да работят с Интернет експлорър и свързаните с него програми.Поради това понякога може да нямате избор за ползване на друг браузър като работен.
Това горното го казвам от личен опит.
Пробвал съм и Мозила файърфокс, но за съжаление оптимизацията и съвместимостта с него не е в такъв обем както за ИЕксплорър и се принудих да премина от Мозила на ИЕ.
Опитах и с Гугъл хром, но за него съвместимостта за държавните учреждение е по-малка и от на Мозилата.
Лично аз в рамките на този бюджет бих си закупил:
lenovo-g500-59-424126, тъй като:
1. е с двуядрен Пентиум на 2.4 гх
2. има 8ГБ оперативна памет
3. има отделна видеокарта, която е доста прилична за лаптоп в този ценови сегмент и ще "издържа" още доста години всякаквите графични ъпдейти на JAVA, Flash player и другите бабалюги товарещи видеопаметта и процесора
4. Има 1000 ГБ диск
5. батерията е 6 клетъчна и издържа до 5 часа.
Благодаря за разясненията, но ми предлагате с 15.6 инча, а на мен ми трябва по-малък.
Може ли да споделите мнения за следните Lenovo Flex 2-14D 35,5 cm Notebook schwarz: Amazon.de: Computer & Zubehör
HP 14-r003ng 35,6 cm Notebook weiß: Amazon.de: Computer & Zubehör и Lenovo Flex 2-14 35,6 cm Convertible Notebook schwarz: Amazon.de: Computer & Zubehör
Какво точно трябва да гледам като характеристики, т.е кои от всички ми са важни?
От Амазонските се понапъни за този Lenovo ThinkPad T420 35,6 cm Notebook: Amazon.de: Computer & Zubehör
П.П. Не се напъвай щото ти видях бюджета и влизаш в него.
Аз бих взел ето това HP Elitebook 8460p, а остатъка от парите да ги вложиш в нещо друго. Имам го и ми харесва повече от другия ми лаптоп Леново Т500 от гледна точка на изработка. Всичко е от алуминий, няма скърцане, поддаване и подобни недостатъци на пластмасата. Идеален малогабаритен работен лаптоп.
Здравейте, някой може ли да каже нещо за тоя лаптоп: Лаптоп Asus X552MD-SX011D - Цена, Характеристики, Мнения и Отзиви
Имах много скъп Asus (2400+), месеци след гаранцията се скапа. Изгоря видеото, било им проблем. Не подлежи на ремонт. Батерийте им също са посредствени. Като цяло имат добра цена и много екстри, но посредствено качество. Като качество Dell и Lenovo се представят много добре.
Подкрепям. Асус е марка за дънни платки и видеокарти, а не за лаптопи и смартфони.
Близък приятел програмист пътува по цял свят. Примерно 20 дни от месеца е на път, 10 дни си е в България. Сподели ми, че преди само IBM е издържал на мъкнененто по летища, хотели, конференции. Всичко друго е умирало. Сега ползва Lenovo от ThinkPad серийте.
Твоят приятел все едно съм аз.
За обективността, трябва да вмъкна, че все пак има голяма доза пристрастие и свикване с уникалната Леново клавиатура. След IBM, аз също съм сменил три Тинкпада на Леново, чудесни са, но има линии на Dell, HP, които не са по-лоши, въпрос на вкус и... късмет.
Разбира се, аз не споря, само цитирам моя приятел. Аз не съм мерило, при мен laptop-а седи на бюро статичен. Много съм доволен от Dell-a - Latitude. Доста избирах, като данни, ергономия, качество - цена ... Има и по-добри машини, но за друга работа. LapTop-a си стана консуматив вече.
Може ли малко помощ за изборът ми на лаптоп,за подарък на щерката ще е...
Общо взето критериите са :размер на екрана 11.6 инча,и да е тъчскрийн.
Ще се купува в Англия,и затова давам линкове към английски сайтове,на моделите на които съм се спрял.
1.АCER ASPIRE V3-111P Buy Acer Aspire V3-111P Celeron 11.6 Inch 4GB 500GB Laptop at Argos.co.uk - Your Online Shop for Laptops and netbooks.
2.ACER ASPIRE V5-122P Buy ACER V5-122P 11.6" Touchscreen Laptop - Silver | Free Delivery | Currys
3.ACER ASPIRE V5-132P Acer Aspire V5-132P 11.6-inch Touchscreen Laptop (Blue) - (Intel Celeron 1GHz, 4GB RAM, 500GB HDD, WLAN, Webcam, Integrated Graphics, Windows 8.1): Amazon.co.uk: Computers & Accessories
4.LENOVO S20t Lenovo S210t 11.6-inch Touchscreen Laptop (Intel Pentium 2117U 1.8GHz Processor, 4 GB RAM, 500 GB HDD, LAN, WLAN, BT, Webcam, Integrated Graphics, Windows 8 Home Premium) - Black: Amazon.co.uk: Computers & Accessories
5.TOSHIBA NB10T Toshiba NB10T 11.6 Inch 4GB 500GB Touch Laptop. | eBay
Дай бюджет, за да не цъкаме всички линкове. И за какво и е 11" лаптоп и то с тъч...!? По-добре таблет.