Страница 6 от 69 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 1027
Like Tree60Одобрявам

Laptop, Ultrabook, Netbook - помощ при избор на преносими компютри.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. PVV
    PVV е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

Re: Помощ при избор на преносими компютри.

Как изключваш безжичната мрежа , тя дърпа ли ток . А вентилатора

2.  

3. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от PVV
    И внея прочетох следната глупост; При работа дълго време на ток от мрежата батерията трябвало да се вади защото се презареждала. Според мен това е невярно и лаптопа може да си стои включен с адаптера постоянно към мрежата. Ако се заблуждавам моля опровергайте ме. Съвременните зарядни устройства са направени така ,че придостигане пълния заряд токът им намалява до нула и практически спират да зареждат.
    За съжаление е напълно вярно, но не поради визираните от теб причини а поради специфични изисквания за правилна експлоатация на батерията и най-вече заради топлината. по-подробна информация - университета по батериите ( как звучи само ) http://www.batteryuniversity.com/parttwo-34.htm

The worst condition is keeping a fully charged battery at elevated temperatures, which is the case with running laptop batteries. If used on main power, the battery inside a laptop will only last for 12-18 months. Avoid keeping the battery at full charge and high temperature. Running a laptop computer on the mains has a similar temperature problem. While the battery is kept fully charged, the inside temperature during operation rises to 45°C (113°F). Removing the battery from the laptop when running on fixed power protects the battery from heat.

4. Тук е от
    Jan 2008

За изключването на вентилатора си има специално бутонче, това съм го виждал само при фуджицута. А изключването на безжичната мрежа си има едно щифтче под светлинният индикатор, което само трябва да се премести. Виждал съм няколко Асер -а които имат подобни щифтчета за изключване на блутуут-а и мрежата, но при тях то не се мърда в другата посока а просто се кликва с тях за включване\изключване.

5. PVV
    PVV е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

В крайна сметка как да се експлоатира батерията . Един вика дери-няма проблеми , а друг ,че топлината пречела и трябва да се изключват. Но как след като не е предвидено.

6. Тук е от
    Jan 2008

Говорих с едно приятелче днеска, та той ми каза че предното поколение лаптопи са били така конструирани че токът задължително е минавал през батерията и горното твърдение е валидно за тях. Сега за последната година произвежданите лаптопи според него са конструирани по друг начин, така че след като батерията индикира че е заредена токът се пренасочвал по друг път и не предизвиква ефекта описан по-горе и батериите не се прецаквали толкова бързо. Това може да е валидно само за някои марки но като се замисля преди 4 години първият ми Асер се прецака за няколко месеца и батерията му трудно държеше поради тази причина, последният ми комп. - едно фуджицу 12 " дори след година експлоатация не показваше такива дефекти на батерията.
    Може би ако го държиш включен и след като батерията се зареди и я пипнеш 1-2 часа след индикацията за зареждане тя все още е гореща това ще означава че ток през нея все още преминава, ако не е значи токът минава от друго място и няма проблем за нея.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Предстои ми поредната покупка на 2 бр. преносими компютри като интересуват ме гаранционни условия имам предвид продължителност на гаранция и адекватни сервизи, споделете някакви впечатления моля...

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

за коя държава те интересуват сервизите?

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

България и Франция основно

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

приятелю, ти от ирония не разбираш ли?

1. кой смяташ е запознат толкова добре с пазара във франция, че да ти даде изчерпателен съвет и информация? ако си там - размърдай се ти. ако не си - пак се размърдай ти

2. България... доста широко понятие . фирмите, които имат сервизи във всички големи градове не са чак токова много, че да не успееш да ги намериш и сам. а ако те интересува конкретен град - напиши го.

3. при положение, че те интересуват И франция, И България - всяка световна марка се предлага със СВЕТОВНА гаранция, така че един отговор от рода на "избери DELL" ще е напълно верен, но надали ти върши работа

затова конкретизирай си въпроса - нужди, място, бюджет и т.н., а ощепо-добре след като САМ си си посвършил малко работата...

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

4000 лв. Бюджет, офис и cad приложения .... май ще се ориентирам към Toshiba ...

13. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Здравейте
    Предстои ми закупуване на Лаптоп, спрял съм се на Acer и по-точно на ето този модел:
    http://laptop.bg/#/details/ACER/7/1295

Кажете мнението си? Ще съм Ви благодарен

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2002

Истината е САЩ. Цените по курса на долара сега са направо смешни. Ако имаш някой който да ти го закупи там и да го донесе на ръка - по изгодна оферта няма. Цените в БГ се помпат поне 2 пъти (в смисъл един път внаосителя и втори път дилъра) и като прибавим по принцип по-високите сени в Европа става дявол на магаре.
    Миналата седмица внесохме Toshiba Portege R500 серия на цена от 1800 долара без данъка. В понеделник само ще уточня модела точно , но доколкото знам тук можеш да го вземеш на около 5000 лв. Вноса е от САЩ разбира се.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от veselintonev
    Здравейте
    Предстои ми закупуване на Лаптоп, спрял съм се на Acer и по-точно на ето този модел:

Кажете мнението си? Ще съм Ви благодарен
    На твое място бих огледал Asus & Toshiba !

17. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от veselintonev
    Здравейте
    Ами предполагам, че има вграден микрофон, което ще те улесни при скайп телефония, иначе е на добра цена.Видеото е малко слабо, но зависи за какво ще го ползваш.
    Преди да взема моето фуджицу от Технополис пред мен продадоха един Асер за 1600, който беше с подобни характеристики, но процесора беше малко по-слаб - Т5450, беше с доста по-мощно видео - Ати радеон ХД2400 и имаше 250 Гъди -гъди хард. Струва ми се че онзи Асер беше една идея по-добър като за 100 лв. разлика.
    Много зависи разбира се и за какво ще го ползваш, защото всъщност това е най-важно. Недостатък на всички Асер-и е много ограничената вградена видео камера - 0,3 мпикс ми се струва смешна, на фона на масовите 1,3 които използват другите марки. Иначе гледания от теб модел има сносна батерия.(мисля че и онази беше такава)
    Сега за Асус - много ама много се бях зарибил да взема един такъв, обаче получих отзиви от поне 6 лаптопа и се отказах. Значи масово проблеми с клавиатурата и оптичното устройство. Единият случай беше много фрапиращ - Асус Ламборгини за 4000 лв и му се повреди ДВД-то само след има няма 10-ина ползвания.
    Иначе Асер-ите не са лоши, (имал съм такива), но малко са дървета, четох даже някъде че са излезли на второ място в света по продавани лаптопи, измествайки Делл, което искрено ме учуди.
    Модела който видях за 1600 моя добра приятелка го обмисля за закупуване в САЩ, като там офертата в момента(на промоция) е за 680 долара. На фона на техния стандарт са направо смешни пари за компютър.
    От тошибите засега добри неща чувам след първоначалните им проблеми преди няколко години.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от stefan_nankov
    Ами предполагам, че има вграден микрофон, което ще те улесни при скайп телефония, иначе е на добра цена.Видеото е малко слабо, но зависи за какво ще го ползваш.
    Преди да взема моето фуджицу от Технополис пред мен продадоха един Асер за 1600, който беше с подобни характеристики, но процесора беше малко по-слаб - Т5450, беше с доста по-мощно видео - Ати радеон ХД2400 и имаше 250 Гъди -гъди хард. Струва ми се че онзи Асер беше една идея по-добър като за 100 лв. разлика.
    Много зависи разбира се и за какво ще го ползваш, защото всъщност това е най-важно. Недостатък на всички Асер-и е много ограничената вградена видео камера - 0,3 мпикс ми се струва смешна, на фона на масовите 1,3 които използват другите марки. Иначе гледания от теб модел има сносна батерия.(мисля че и онази беше такава)
    Сега за Асус - много ама много се бях зарибил да взема един такъв, обаче получих отзиви от поне 6 лаптопа и се отказах. Значи масово проблеми с клавиатурата и оптичното устройство. Единият случай беше много фрапиращ - Асус Ламборгини за 4000 лв и му се повреди ДВД-то само след има няма 10-ина ползвания.
    Иначе Асер-ите не са лоши, (имал съм такива), но малко са дървета, четох даже някъде че са излезли на второ място в света по продавани лаптопи, измествайки Делл, което искрено ме учуди.
    Модела който видях за 1600 моя добра приятелка го обмисля за закупуване в САЩ, като там офертата в момента(на промоция) е за 680 долара. На фона на техния стандарт са направо смешни пари за компютър.
    От тошибите засега добри неща чувам след първоначалните им проблеми преди няколко години.
    Днес гледах този в Технополис и ме впечатли доста.!

http://www.technopolis.bg/product.php?pid=344

Как е като параметри според Вас.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 69 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 10-12-10, 18:49
  2. Напрежение по корпуса на преносими компютри и несамо
    От glarus във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 9
    Последно: 04-10-10, 14:45
  3. Отговори: 0
    Последно: 11-08-10, 13:43
  4. Отговори: 0
    Последно: 26-11-09, 12:56
  5. Отговори: 2
    Последно: 05-06-09, 01:23

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе