Как изключваш безжичната мрежа , тя дърпа ли ток . А вентилатора
Как изключваш безжичната мрежа , тя дърпа ли ток . А вентилатора
За съжаление е напълно вярно, но не поради визираните от теб причини а поради специфични изисквания за правилна експлоатация на батерията и най-вече заради топлината. по-подробна информация - университета по батериите ( как звучи само ) http://www.batteryuniversity.com/parttwo-34.htmПървоначално публикувано от PVV
The worst condition is keeping a fully charged battery at elevated temperatures, which is the case with running laptop batteries. If used on main power, the battery inside a laptop will only last for 12-18 months. Avoid keeping the battery at full charge and high temperature. Running a laptop computer on the mains has a similar temperature problem. While the battery is kept fully charged, the inside temperature during operation rises to 45°C (113°F). Removing the battery from the laptop when running on fixed power protects the battery from heat.
За изключването на вентилатора си има специално бутонче, това съм го виждал само при фуджицута. А изключването на безжичната мрежа си има едно щифтче под светлинният индикатор, което само трябва да се премести. Виждал съм няколко Асер -а които имат подобни щифтчета за изключване на блутуут-а и мрежата, но при тях то не се мърда в другата посока а просто се кликва с тях за включване\изключване.
В крайна сметка как да се експлоатира батерията . Един вика дери-няма проблеми , а друг ,че топлината пречела и трябва да се изключват. Но как след като не е предвидено.
Говорих с едно приятелче днеска, та той ми каза че предното поколение лаптопи са били така конструирани че токът задължително е минавал през батерията и горното твърдение е валидно за тях. Сега за последната година произвежданите лаптопи според него са конструирани по друг начин, така че след като батерията индикира че е заредена токът се пренасочвал по друг път и не предизвиква ефекта описан по-горе и батериите не се прецаквали толкова бързо. Това може да е валидно само за някои марки но като се замисля преди 4 години първият ми Асер се прецака за няколко месеца и батерията му трудно държеше поради тази причина, последният ми комп. - едно фуджицу 12 " дори след година експлоатация не показваше такива дефекти на батерията.
Може би ако го държиш включен и след като батерията се зареди и я пипнеш 1-2 часа след индикацията за зареждане тя все още е гореща това ще означава че ток през нея все още преминава, ако не е значи токът минава от друго място и няма проблем за нея.
Предстои ми поредната покупка на 2 бр. преносими компютри като интересуват ме гаранционни условия имам предвид продължителност на гаранция и адекватни сервизи, споделете някакви впечатления моля...
за коя държава те интересуват сервизите?
приятелю, ти от ирония не разбираш ли?
1. кой смяташ е запознат толкова добре с пазара във франция, че да ти даде изчерпателен съвет и информация? ако си там - размърдай се ти. ако не си - пак се размърдай ти
2. България... доста широко понятие . фирмите, които имат сервизи във всички големи градове не са чак токова много, че да не успееш да ги намериш и сам. а ако те интересува конкретен град - напиши го.
3. при положение, че те интересуват И франция, И България - всяка световна марка се предлага със СВЕТОВНА гаранция, така че един отговор от рода на "избери DELL" ще е напълно верен, но надали ти върши работа
затова конкретизирай си въпроса - нужди, място, бюджет и т.н., а ощепо-добре след като САМ си си посвършил малко работата...
4000 лв. Бюджет, офис и cad приложения .... май ще се ориентирам към Toshiba ...
Здравейте
Предстои ми закупуване на Лаптоп, спрял съм се на Acer и по-точно на ето този модел:
http://laptop.bg/#/details/ACER/7/1295
Кажете мнението си? Ще съм Ви благодарен
Истината е САЩ. Цените по курса на долара сега са направо смешни. Ако имаш някой който да ти го закупи там и да го донесе на ръка - по изгодна оферта няма. Цените в БГ се помпат поне 2 пъти (в смисъл един път внаосителя и втори път дилъра) и като прибавим по принцип по-високите сени в Европа става дявол на магаре.
Миналата седмица внесохме Toshiba Portege R500 серия на цена от 1800 долара без данъка. В понеделник само ще уточня модела точно , но доколкото знам тук можеш да го вземеш на около 5000 лв. Вноса е от САЩ разбира се.
На твое място бих огледал Asus & Toshiba !Първоначално публикувано от veselintonev
Ами предполагам, че има вграден микрофон, което ще те улесни при скайп телефония, иначе е на добра цена.Видеото е малко слабо, но зависи за какво ще го ползваш.Първоначално публикувано от veselintonev
Преди да взема моето фуджицу от Технополис пред мен продадоха един Асер за 1600, който беше с подобни характеристики, но процесора беше малко по-слаб - Т5450, беше с доста по-мощно видео - Ати радеон ХД2400 и имаше 250 Гъди -гъди хард. Струва ми се че онзи Асер беше една идея по-добър като за 100 лв. разлика.
Много зависи разбира се и за какво ще го ползваш, защото всъщност това е най-важно. Недостатък на всички Асер-и е много ограничената вградена видео камера - 0,3 мпикс ми се струва смешна, на фона на масовите 1,3 които използват другите марки. Иначе гледания от теб модел има сносна батерия.(мисля че и онази беше такава)
Сега за Асус - много ама много се бях зарибил да взема един такъв, обаче получих отзиви от поне 6 лаптопа и се отказах. Значи масово проблеми с клавиатурата и оптичното устройство. Единият случай беше много фрапиращ - Асус Ламборгини за 4000 лв и му се повреди ДВД-то само след има няма 10-ина ползвания.
Иначе Асер-ите не са лоши, (имал съм такива), но малко са дървета, четох даже някъде че са излезли на второ място в света по продавани лаптопи, измествайки Делл, което искрено ме учуди.
Модела който видях за 1600 моя добра приятелка го обмисля за закупуване в САЩ, като там офертата в момента(на промоция) е за 680 долара. На фона на техния стандарт са направо смешни пари за компютър.
От тошибите засега добри неща чувам след първоначалните им проблеми преди няколко години.
Днес гледах този в Технополис и ме впечатли доста.!Първоначално публикувано от stefan_nankov
http://www.technopolis.bg/product.php?pid=344
Как е като параметри според Вас.