Страница 7 от 69 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 1028
Like Tree60Одобрявам

Laptop, Ultrabook, Netbook - помощ при избор на преносими компютри.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re: Помощ при избор на преносими компютри.

Цитат Първоначално публикувано от stefan_nankov
    Ами предполагам, че има вграден микрофон, което ще те улесни при скайп телефония, иначе е на добра цена.Видеото е малко слабо, но зависи за какво ще го ползваш.
    Преди да взема моето фуджицу от Технополис пред мен продадоха един Асер за 1600, който беше с подобни характеристики, но процесора беше малко по-слаб - Т5450, беше с доста по-мощно видео - Ати радеон ХД2400 и имаше 250 Гъди -гъди хард. Струва ми се че онзи Асер беше една идея по-добър като за 100 лв. разлика.
    Много зависи разбира се и за какво ще го ползваш, защото всъщност това е най-важно. Недостатък на всички Асер-и е много ограничената вградена видео камера - 0,3 мпикс ми се струва смешна, на фона на масовите 1,3 които използват другите марки. Иначе гледания от теб модел има сносна батерия.(мисля че и онази беше такава)
    Сега за Асус - много ама много се бях зарибил да взема един такъв, обаче получих отзиви от поне 6 лаптопа и се отказах. Значи масово проблеми с клавиатурата и оптичното устройство. Единият случай беше много фрапиращ - Асус Ламборгини за 4000 лв и му се повреди ДВД-то само след има няма 10-ина ползвания.
    Иначе Асер-ите не са лоши, (имал съм такива), но малко са дървета, четох даже някъде че са излезли на второ място в света по продавани лаптопи, измествайки Делл, което искрено ме учуди.
    Модела който видях за 1600 моя добра приятелка го обмисля за закупуване в САЩ, като там офертата в момента(на промоция) е за 680 долара. На фона на техния стандарт са направо смешни пари за компютър.
    От тошибите засега добри неща чувам след първоначалните им проблеми преди няколко години.
    Над 30 броя Асус за 4 месеца имам продадени - нито един брак !
    нито оптиката , нито клавиатурата отказват.
    Незнам от къде ги вадите тези дефекти но ми писна да слушам такива писания .
    За ACER - нищо лошо не мога да кажа ,нито хубаво.
    Познавам се със сервиза им - много се чака за резервни части. Ама ужасно много.

2.  

3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

mr.Techno - наблюдението ми над Acer-ите е ,че са доста нежни и лесно чупливи. При нас в сервиза, често идват мъртви или с дефект "прегряване". Светльо ги е намразил повече от HP-тата

4. Тук е от
    Jan 2008

Е всеки има право на мнение. Аз ако се водех само по приказките в този форум, нямаше никога да си купя фуджицу.
    А за дефектните Асус-и не си измислям - наистина имам приятели и колеги с такива. Може да е съвпадение на обстоятелства............

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

как да го кажа - от мост които са нотбуците един нямам дефектирал, но не мога да кажа същото за HP & Acer
    Fujitsu наистина имат проблем. Но само една серия -Амило.
    Останалите са бих казал много добри , особено Lifebook ( лек, издържлив, с добра батерия , хубав дизай, матрица с голяма резолюция )

6. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Не, че съм против Fujitsu-Siemens ама няма друга марка дето да продава ефтините си лаптопи с 3 елементова батерия 2200 mAh и като нова да държи 1 час. Няма друга такава марка. Поредният реве в момента в HWBG.

Дъртият ми HP nc6000 си държи над 3 часа с вече старата си батерия. Нов ефтин лаптоп никога няма да си взема.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

и аз затова говорех - Amilo са тези с малките батерии
    Lifebook са с батерии дето държат 2 часа , и с възможност да сложиш втора и работата да стане до 5 часа !

btw Асус са с 6 елементова батерия , но е 4400ma/h и държи към 300мин

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

Аз съм с Амило Пи 2550, но няма такива проблеми с батерията. Индикатора ми напълно зареден дава 4 ч., но както и да го тормозя не се разходва за 1 ч.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Здравейте,
    Да Ви се похваля поръчах си днес ето това:
    http://laptop.bg/#/details/ACER/7/1296

11. Тук е от
    Jan 2008

Уха! Ха честито
    Цитат Първоначално публикувано от stenly
    Не, че съм против Fujitsu-Siemens ама няма друга марка дето да продава ефтините си лаптопи с 3 елементова батерия 2200 mAh и като нова да държи 1 час. Няма друга такава марка. Поредният реве в момента в HWBG.
    Дъртият ми HP nc6000 си държи над 3 часа с вече старата си батерия. Нов ефтин лаптоп никога няма да си взема.
    Днес влязох в корпоративният сайт на Фуджицу и изтеглих спецификацията - значи специално за Амило Пи (нямам идея за останалите, може да има модели и с малки батерии) батерията е 6 клетки 4400 mAh и я дават да издържа до 2,5 часа в зависимост от натоварването. (т.е. около 150 мин.) . При мен с вкл. безжична мрежа , слушкане на музика и писане (или пък скайп телефония с вкл. камера) пада до малко под 2 часа при интензивно натоварване. Истина е че не е най-държащата батерия дето съм виждал, но не е чак толкоз слаба.
    Ако му включа пауър сейф режима обаче има съществена разлика - държи много повече, но пък си намаля осветеността на дисплея и пр., което не ме кефи.

12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Понеже се зачетох батерии та батерии се сетих че и аз имам такава, тази нощ експериментирах само на батерии с моя стар вълк HP NX8220 - изключи при 2 часа и 15 мин. Държа да отбележа, че лаптопа е на повече от 2 години и батерията му не е сменяна нито вадена И кво сега?! Никога не ме е интересувало при избор на лаптоп каква му е батерията. Единствения смисъл от нея виждам само в това, че ако ми спре случайно тока да не загубя незаписаните си файлове.

13. Member
    Тук е от
    May 2002

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Понеже се зачетох батерии та батерии се сетих че и аз имам такава, тази нощ експериментирах само на батерии с моя стар вълк HP NX8220 - изключи при 2 часа и 15 мин. Държа да отбележа, че лаптопа е на повече от 2 години и батерията му не е сменяна нито вадена И кво сега?! Никога не ме е интересувало при избор на лаптоп каква му е батерията. Единствения смисъл от нея виждам само в това, че ако ми спре случайно тока да не загубя незаписаните си файлове.
    Вярно е. И аз съм на това мнение , с някои малки изключения разбира се.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Трябва да си купя лаптоп . Спрял съм се на тези две машини :

http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVj...DU3#n.4.3.1.41

и

http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVj...MDU5#n.4.3.1.6

трябва да направя избор между по-добра видео карта или по-малък размер.

Съвети или мнения ?

16. Тук е от
    Jan 2008

Ами най-вече зависи за какво го ползваш и оттам - кое ще ти върши най-много работа. Иначе ясно че си определил бюджет от 2400, явно ти трябва много мощен процесор, но оттам нататък ... 160 гб може да са и малко и много, да не говорим пък за видео картата

17. Тук е от
    Apr 2007

решил съм да си купувам лаптоп, ще се ползва за домашен компютър, интернет, филми, музика...
    Това на което най-много държа е да мога да си пускам филми от лаптопа на телевизора си (Sharp LCD), затова задължително трябва да имам DVI или HDMI изход. Същевременно с това искам да мога да гледам спокойно и HD филми, без насичане или забавяне, което ме навежда на мисълта за по-читава видео карта и достатъчно силен процесор. (Игри почти не играя)
    Та въпроса е какъв процесор, с каква видео карта и какви останали компоненти ще покрият моите изисквание ?

след дълго гледане из нета се спрях на следните модели
    http://laptop.bg/#/details/ACER/7/1418 , който има AMD Athlon 1.9Gh процесор и GForce 512mb видео карта

http://laptop.bg/#/details/ACER/7/1296, който е с Intel core duo процесор 1.83Gh , и има GForce 256mb видео карта

http://laptop.bg/#/details/ACER/7/1214 който има AMD Turion 2.1Gh процесор и GForce 512mb видео карта

един консултант ми предложи и един модел Dell(http://laptop.bg/#/details/DELL/6/1148) но той е доста по-скъп и не съм сигурен дали си струва парите.

ако някой има представа от горните модели или да ми предложи алтернативно предложение с най-голяма радост ще приема всякакви съвети.

мерси предварително

18. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

СТРУВА СИ!!!
    Изобщо не виждам как може да сравняваш FSC и ACER със DELL...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 69 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 10-12-10, 18:49
  2. Напрежение по корпуса на преносими компютри и несамо
    От glarus във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 9
    Последно: 04-10-10, 14:45
  3. Отговори: 0
    Последно: 11-08-10, 13:43
  4. Отговори: 0
    Последно: 26-11-09, 12:56
  5. Отговори: 2
    Последно: 05-06-09, 01:23

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе