"Много по-евтино" е различно от безплатно. Освен това често се налага ъпгрейд към про версия в последствие.
Няма как в публичен форум да пишем :"Пиратствай, така е най-евтино."
Защо "пиратствай" нали може и линукс.
Здравейте, в търсене съм на лаптоп за жена ми с бюджет до 1300лв нов или втора ръка. Лаптопа ще се ползва за работа с екселски файлове(поне 10-15файла) отворени едновременно, видео разговори, браузване с доста отворени табове и ползване на SketchUp. Набелязал съм следните модели:
Втора ръка - Lenovo ThinkPad T460- Core i5-6300U, 16GB, 14.0″ IPS - 830лв.
LENOVO THINKPAD L380 FHD IPS I5-8250U/128GB/8GB/ГАРАНЦИЯ ДО 06.02.2022Г. – ЦЕНА 890лв.
LENOVO THINKPAD 13 (2ND GEN) FHD IPS I5-7200U/128GB SSD/8GB DDR4 – ЦЕНА 670лв.
Нови:
Лаптоп HP 15S-EQ0012NU /3H582EA 15.6 ", AMD RYZEN 5 3500U, RAM 8 GB, SSD 512 GB, AMD RADEON VEGA 8 - 1079лв
Лаптоп HUAWEI MATEBOOK D15 /BOHRK-WAQ9BR 15.6 ", AMD RYZEN 5 3500U, RAM 8 GB, SSD 256 GB, AMD RADEON VEGA 8, WINDOWS 10 - 1159лв.
Изпратено от моят STK-LX1 с помощта на Tapatalk
За жената взех този:ASUS E410MA, 14", Intel® Celeron® N4020, RAM 4GB, SSD 256GB, Intel® UHD Graphics 600, Free DOS, Peacock Blue
на цена от 530лв.
Е, няма подсветка на клавиатурата, но за нея е идеален - тя не пише на тъмно и ще го ползва само за пишеща машина и за интернет - изпращане на материали/текстови файлове, пдф, ексцел по нета.
Може и някой друг турски сериал по тубата ;-) .
За мен съм още в търсене и достигнах едни експертни висоти от над 2600лв за работен лаптоп, но ще изчакам, ще видим/разгледам и ...тогава...
Да ми предложите лаптоп до 700-750лв макс? Изискванията са:
Процесор 4 ядрен или 2c +2t
RAM 4-6GB
Дисплей 15,6 HD или full HD
SSD - 256 - 512GB
Ще се използва за гледане на филми, клипове, интернет, музика.
Благодаря.
Гледай в е-маг, там са най-евтините. Ардес продават скъпо и почти цените им поне според мен са нереални - лаптопи по на 2 години изобщо нямат отстъпка от сравнимите цени на други търговци, а пък тези с вече морално остарели процесори и хардуер им правят някаква отстъпка, но пак не успяват да ги продадат, тъй хардуера им вече е безвъзвратно морално амортизиран/остарял.
Освен това каквато отстъпка в цената получих в емаг с мобилното им проложение за телефон, другаде не видях да има такова предложение.
Аз бих търсил с амд ryzen 5 или 7 с 4 или 6 ядра, без значение дали поддържа допълнително виртуални ядра или не.Тоест по-добре да има 4 или 6 физически ядра, отколкото 2 физически + 2 виртуални или 3+3. Има изследване на интел процесорите, че виртуалните ядра допринасят за не повече от +36 % отгоре производителност над 2 -те физически ядра. Тоест при 2+2 относително сравнително при един и същ процесор поколение първият с 2+2, а вторият с 4 физически ядра, вторият ще е с около 60% по производителен от този с виртуалните ядра.
Гледах и в емаг, набелязах някои, ама за съжаление повечето, които харесах, се оказват с 1 слот за РАМ памет и бъдещ ъпгрейд ще е неизгоден.
Ryzen 5 или 7 добре, ама не се включват в бюджета.
Засега разглеждам тези двата:
този е в ардес, предложен от emil vasilev - https://ardes.bg/product/lenovo-v15-...7001mbm-181182
емаг - https://www.emag.bg/laptop-hp-15s-fq...scenario_ID=49
Ако не е спешно, просто не бързай.
Ако е наложително избирай, защото по принцип след 30 август цените се вдигат, заради "началото на учебната година", макар че миналата и тази години почти целият "залежал баберик" от лаптопи се изкупи от ученици, родители, училища и кой друг се сетиш "поради пандемията" и "работата от вкъщи" и едва ли ще има пазарно търсене като предната година, та дори според мен и като предипандемичните години няма да е търсенето.
Но според мен за тези пари трябва да наблегнеш на надеждност и екран.И едва след това на колко слота за РАМ има и колко е рама.Първите два параметъра не търпят промомяна при никой лаптоп.
Броя слотове също, но в крайна сметка може да се наложи да жертваш нещо - ако жертвата е броя слотове, поне гледай РАМ-а да не е запоен, защото леновото масово са така, да не кажа почти всички от този клас.
Този пост е редактиран от justify; 19-08-21 в 15:05.
Здравейте! Кой от тези три лаптопа си заслужава най-много: Lenovo ThinkPad X270, HP EliteBook 820 G3, Dell Latitude E7270 (e7280) ? Здравина, клавиатура, екран ? И трите машини са втора ръка 12,5", на една цена , с еднакви процесори , FHD , IPS.
Този пост е редактиран от smoky; 29-08-21 в 19:01.
МАЛЕЙЙЙЙЙ-Й-Й-Й-Й-Й....
След 2 години "мъки, терзания, страдания" се докопах до:
Отнесох един HP Pavilion Aero 13.3 с 5800u 16RAM, 1TB SSD, 1920х1200 екран(формат 16:10) =966 грама.Подсветката гасне сама ако не използваш клавиатурата около 30 секунди-включва се с първото натискане на клавиш.Има 2 степени на подсветка на клавишите - силно и слабо.Третото натискане изключва подсветката.Шасито е алуминиево магнезиево.Има оключване с отпечатък - работи много добре.
От тук нататък само лаптопи под 1 кг.Екранът е достатъчен за текстообработка и писане.
Недостатъците са му 3:
--> липса на черен цвят(трудно го преглътнах)
--> не е ОЛЕД екран.
--> не е с устойчива на разливане клавиатура.
Ревюта в тубата има поне 8-10 на различни езици, дори на малайзийски/индонезийски има едни си кълчат езиците...
Влезнах и аз в бъдещето - как съм могъл да разнасям оня кютук 2.7 кг, и то без зарядното, не зная.
Купувай народе, " на далавера" са сега докато ги има - с 5600u и 5800u процесори . Тегло 966 грама...
Имах колебание и за 13.3 или 14 Asus zenbook поради военния стандарт който покриват и ОЛЕД екрана, но след няколко ревюта които в които се казва, че макар да е с 2 вентилатора и радиатора/двойно охлаждане вентилаторите му често се чуват осезаемо се отказах.Иначе Зенбука си е оферта от около 1550лв за 13.3 или 14 с 5500u AMD процесор.По-сериозен процесор за сега не предлагат.
Загледах се края на миналата година и първата половина на настоящата в Asus Experbook, АМА едно че не предлагат новите АМД процесори в този лаптоп, второ че стари лаптопи модели отпреди 2 години ги предлагаха на същата цена все едни са току що произведени и пуснати на пазара и друго че им искаха по 4000 бинки. Сетиха се да ги намаляват преди 2 месеца когато вече на пазара бяха лаптопите с ryzen 7 процесори...ПРОСТАЦИ --> кътайте си ги за зимнина тея лаптопи - първо ги намалиха на 2900лва, след това на 2400лв, третият път на 1800-1900лв и сега вече ги гледам на 1500-1400лв...В бурканите и за ЗИМНИНА...
Този пост е редактиран от justify; 15-09-21 в 09:36.
След близо 20 години с 15-17ки, от година и половина дори 15ката ми се струваше прекомерно голям.
Как точно станах привърженик на "женския размер латоп" и аз не зная, но първо станах привърженик на нотбуците, сега вече на субнотбуците.
Искаше ми се нещо със сензорен екран който да е ОЛЕД, с поне 400 нита осветеност и екран поне 1920 на 1080 + активна писалка, която ще става за работа и за лични проекти за скициране на определени песонажи, но не намерих това което търся дори до 2200 лева, а и отделно се продават падове за скициране. Но на първо време мога и без или поне да се упражнявам с мишката.
Така или иначе станах привърженик и на макбук резолюцията 2660/40 х 1600 пиксела, но не и на макбук.
И към дел xps се бях засилил, но получих много лоши отзиви за надеждността им + високата цена.Гледах и ENVY и пробук, но й пробуците и ENVY не е ясно с какъв екран ще дойде и нямаше гаранци, че като похарчиш 2400 екрана ще 400 и нагоре нита.Отизивите за екрана от ниския и средния сегмент на ENVY бяха че екрана е 220-250 нита.За пробуците пишеше, че са здрави, но пък екраните им бяха все 220-250 нита.От ENVY само най-високия ценови сегмент 2600+ лева пишеше, че са с приличен екран.
Иначе не мога да си конфигурирам безжично принтера HP 1102w за директна връзка за печатане с лаптопа HP P Aero. Със Сони Вайото няма проблем и си печати по wi fi.
Аерото изобщо не търси принтера, ами директно ми изписва, че "не може да осъществи връзка".Като гледам е нещо с настройките най-вероятно било от УИнДефендера не пропуска през стената, било щото не е споделен принтера или нещо от сорта. Или мрежата е частна и не ми активна отметката за споделяне на принтери/да ме откриват или нещо подобно.В "публичната мрежа" пък изобщо не може да се споделят принтери или да се търсят откриват- няма дори квадратче за отметка...
Това е положението:
Прикачен файл 37283
Ще го мъча повече утре в офиса, па белким имам спокойствие да го направя.
А ми беше интересно какво "ще покаже" вграденото графично ядро/а:
Прикачен файл 37284
Този пост е редактиран от justify; 16-09-21 в 00:09.