Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 65

Съвет за избор на лаптоп

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Re:Съвет за избор на лаптоп

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Тук явно има хора които си работят САМО на десктопи и си поддържат версията: "Едно си баба знае едно си баба бае..."
    По точка 1,2,3,4,5- няма как да не се съглася.
    По точка 6- единият лаптоп е мултимедиен, дори се води клас portable workstation (това говори достатъчно, без излишни подробности). 17'' 1920x1080 и малките точици-икони не ме кефят (забол съм си монитор). Явно е до вкус...и до очи. Но мнението ми се покрива и с това от колегите с TV- замислете се защо Full HD няма смисъл при <42'' макар и гледани от 2-3 метра!?
    По точка 8; работил съм поне 10 модела на различни производителя....и не мога да препоръчам нито един.
    Да, за бюджетно решение ASUS също са ок, много познати си накупиха и нямат проблеми!
    По точка 8: да не забравяме, че когато машината работи на батерия минаваме в режим save power и тогава нито един от компонентите не работи на 100%, както когато е на захранване-ако това ни устройва, какво по-хубаво. Съмнявам се, че живота на батерия при 100% произвдителност на компонентите ще "зарадва" някой-няма нищо общо с маркетинга на производителите. Пробвайте да си смените настройките при работа на батерия на 100% и ще си говорим тогава за нейният живот....да не забравяме wifi или 3g модула. Да не говорим, че компонентите при различние производители се покриват на 100% (даже и от към софтуер), а от другата страна има една проста, в най-добрия 6-клетъчна батерия, чиито параметри не са тайна-и тя си има спецификация и там си пише всичко! Няма как да се извадят времена от 1,30 мин. при едни производители до 6 часа при други, при горните условия, без някой да не слъгва.
    Аз ползвам лаптоп на батерия само когато пътувам, за нещо спешно, неотложно..иначе си е стискане на палци дали ще стигне тока!
    И да наистина, десктопите умират и остават само за специализирани дейности (ако ще и лют гейминг да е).
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329765720[/time]_________________________________________________

Ето един добър вариант от отбора на ASUS: ASUS N53SV-S1738D, даже го дават за под 1,5к.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Когато събирах последния desktop доста се колебаех м/у него и един laptop на Gigabyte на същата цена.
    За съжаление успяха да ме убедят в "предимствата" на стационарния!
    Сега отново ми е влязла мухата за един laptop до 1500лв. без OS. Преди около месец ни докараха служебен Lenovo ThinkPad L520 (1517 или нещо от сорта). Не съм работил много с него, обаче не бих си взел такъв.
    1.Само да го пипнеш по корпуса и остава грозен отпечатък. Цветът е много тъмносив, почти черен.
    2.Мрежовият кабел Шуко е точно 50см - то бива икономии, ама да го бяха направили като зарядните на телефоните! Директно в контакта.
    Отделно кабелът към лаптопа излиза под ъгъл и съм виждал поне 6 с прекъснат от огъване кабел веднага след по-дебелата част след адаптера. Увил съм го с "velcro", за да няма изненади.
    3.Num pad няма, а е сложен на няколко клавиша. На всичкото отгоре те се препокриват със 4-те стрелки, които не са означени. Но за сметка на това има около 2,5см ленти от двете страни на клавиатурата. Отляво там са 4 бутона - за говорителите, ниво на звука (2) и микрофона. От другата страна са power, индикаторите и един специализиран бутон.
    4.Няма HDMI, а някаква измишльотина DisplayPort http://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort
    Трябва да се купува допълнителен пасивен преходник и няма гаранция, че може да се подаде звук към HDMI съвместим дисплей. Пак заради икономия, понеже за HDMI се плаща лиценз.
    5.Дисплея става, батерията за сега държи около 2 часа в не особено натоварен режим. Настройките не съм ги пипал - Optimal.
    Още не съм инсталирал всичките приложения и не мога да напиша нищо повече.
    Като тегло ми се струва нормален, но не съм го носил повече от 5мин непрекъснато.

Относно Asus - дъното на настолния ми е тази марка и като исках да си upgrad-на RAM влязах в такъв филм със съвместимост на паметите, че не го препоръчвам на никой!

И един въпрос, който може за някои да е глупав: зареждам батерията напълно. Ако я извадя от laptop ще се удължи ли животът й и има ли опасност от повреда на компютъра, ако работи само на мрежово захранване?

4. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Доколкото знам батерията ще съхрани най -дълго максималния си капацитет ,ако я държиш разредена до около 50 или повече % и веднъж месечно я разреждаш и зареждаш и зареждаш отново.А през останалото време държиш лаптопа без батерия и няма
    проблем.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

А аз знам че ако махна батерията и я ползвам само като ми трябва ще я запазя най-дълго
    Dell имаха функция , да не се зарежда батерията като е на зарядно- някъде в плановете на батерията.
    Asus & Gigabyte винаги са сред добрите при десктоп ( това с рама е глупаво - не ти знам "филмите" , ама си смени доставчика на компоненти перманентно.), за съжаление не мога да кажа същото за тези марки преносими компютри- нисък клас при Asus , улта нисък при Gigabyte.

Lenovo са добри , орпеделено , но спoред теб лошотo на корпуса е "+" за мен - няма драскотини , за разлика от алуминиевите.
    Другата година като наложат Diplay port , ще търсиш само него - като и телевизора ти стане такъв нали ? ( подобно на преди време липсата на tv- out )
    Така като те слуша човек , значи има два избора , и то никак евтини
    1.Sony Vaio
    2.MAc book

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Да не отварям друга тема за това моля за съвет тук.
    Трябва ми лаптоп за работа- евтин, ще го използвам за сърфиране в интернет, обработка на текстови файлове, гледане на филми и разглеждане на снимки, игри не играя. Тъй като ще го мъкна със себе си държа да е сравнително надежден и с добър дисплей, да има четец за карти. С една дума от службата не ми дават лаптоп, а не искам да използвам вече моя `щото дъщеря ми няма къде да гледа филмчета.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

за BLUE1 - и аз търсех нещо подобно и по Коледните промоции си взех Fujitsu A531 - проц. В 960 , 4 Гб рам , 500Гб ХД - за 670 лв. Има се диск с драйвери , който работи идеално - просто го стартираш , той намира хардуеърната конфигурация и сам си инсталира необходимите драйвъри. Не на последно място е , че е произведен в Германия - не знам дали е голамо предимство .

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

за половината от тези 670 взимаш един Lenovo/IBM Т60/Т61 втора ръка, който не само, че е МНОГО по-бърз, ами и има голяма вероятност да ти дойде с чисто нова батерия, т.е. 2-3 часа издръжливост

10. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Това е смешно FullHD на 15" след като на 32" инча е безмислено, за 15" просто няма какво да говорим... Освен да се изкиориш, друго няма да направиш... Имам 22" монитор (не лош) и да ти каже не виждам разлика като пусна HD Ready 720p филм и FullHD 1080p филм...

Относно десктоп vs лаптоп
    Смяна на дисплеи с по-голям + - (+ само ако бройте лаптоп с външен дисплеи, клавиатура и мишка за лаптоп
    Смяна на видеокарта + -
    Смяна на дънна платка + (+) - в скоби защото ако не е гаранционна смяната е безмислена
    Смяна на процесор + +
    Лесно почистване от ОБИКНОВЕН ПОТРЕБИТЕЛ + - (не всеки може да разглоби лаптоп и да го почисти)
    Проблеми с прегряване - (+) много е възможно дори и с intel процесор
    Цена на при еднакви параметри (добра) (доста висока)
    Възможност за пренасяне - +
    Използвано пространство (половин квадратен метър под бюрото) (по-малка)

Излиза че единственото предимство на лаптопа е мобилността (той и за това се казва преносим компютър) и малкия размер.
    Това естествено не е малко, НО всичко зависи от конкретния потребител и неговите нужди. На един му трябва бързодействие, лесна поддръжка и възможност за ъпгреид, на друг мобилност...
    Някои по-напред беше споменал, че си мъкне лаптопа ВСЕКИ ДЕН между тях и офиса Това не мога да си го представя, дори и мЪкненето да е от вкъщи до колата, от колата до офиса и обратно... А да го разнасяш по трамвай, тролей, таксита или на рамо пеша пък хич говоря за всеки ден....

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Аз живея на 500 метра от офиса и "мъкненето" не ми проблем...

За "окьорването" с 15-ка монитор и 1920х1080 ...еми вече нося очила...а с всичко хубаво(1920х1080) лесно се свиква...Между другото каквото и да си пишете за споменатата резолюция на 15-ка екран има избор на големината на текста за иконите на екрана, отделно при сърфиране с ИЕ има мащабиране на страницата и още една трета възможност-големина на текста ...Буквите на екран 1920х1080 са много по близо като очертание и отчетливост до хартиени, отколкото пикселизираните букви от 1366х768 екраните...

Проблема беше когато ползвах 2 десктопа

Сега единият по-старият ще го метна на майка ми да се учи тепърва да работи на компютър горката...

Другият е още в жилището ми, но до 1 година ще го пенсионирам и него, тъй като ще взема още един лаптоп за ...

За мен мобилността на лаптопа "бие" всички екстри на декстопа.Ако някога ми се налага да изминавам по-дълги разстояния, то това ще е с автомобил...

П.П. Изобщо друго си да отида на Цигов Чарк(или другаде) и да си имам лаптоп под ръка, било за филм, било за игра, било за някоя книга измежду 93-те ГБ книги които имам на него като ме "удари" скуката...

... и да си чета в леглото книга...
    Който може, нека да си вземе при него в леглото десктопа

Та по -добре да "мЪкна" лаптоп отколкото монитор+ десктоп компютър и една камара кабеляци с тях...

(Все едно да избирам между голяма дебелогъза лелка и фино стройно гадже, което спокойно може да ми седне на корема без да ме смаже )

П.П.Разбира се че е по-добре по-голям монитор, но измежду 2-те "злини" :
    1.По-голям и немобилен монитор/компютър
    и
    2.по-малък и мобилен монитор на лаптоп

избора ми е лаптопа.

Всеки случай на избор десктоп/лаптоп е индивидуален, но според мен все повече хора, ще избират лаптопа- в тази насока са прицелени и различните облачни технологии и услуги със по-слаби компютри повече производителност предоставена от сървъри извън тях.Това ще е бъдещето следващите 10-на години, което допълнително ще загроби десктопите...

12. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Омазахме темата с този спор desktop vs laptop! А защо да не включиме и netbook че да стане по интересно...
    Лаптопа си има своите предимства но и десктопа своите... нито единия ще се спре нито другия от производство и от търсене..поне за сега! Даже според мен лаптопа е по заплашен да не бъде поизместен от таблетите например или от нетбука... Както и да е предлагам да се съсредоточим по темата...

13. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Ами виж, малкия екран с голямата резолюция + четенето на книги на лаптопски дисплей(които е крайно неподходящ) са си казали думата...
    Не виждам и особено смисъл, да разтягаш десктопа до 1920, и после да уголемяваш икони, шрифтове, сайтове... Какво като имаш голяма работна площ, нали като направиш всичко да се вижда, в крайна сметка пространството става същото...
    Относно четенето на книги НЕ СЛУЧАЙНО дисплеите на ebook райдерите са E-Ink - черно-бял...

Лично за мен 500 м мЪкнене са много, значи 1км на ден. Представи си след работи искаш да идеш да пиеш кафе с колежката
    Вариант 1 ходиш до вкъщи да го оставиш и се връщаш (1км)
    Вариант 2 мяташ го на рамото и тръгвате по заведенията
    За мен дори мъкненето на лаптоп от вкъщи до колата ВСЕКИ ДЕН е неприемливо...

Така, че според мене вземи си един 42" LCD TV на които реално ще може да се насладиш на FullHD качеството на филма. Вземи си един ebook reader и сложи този лаптоп върху складирания комютър
    Ако ти трябва интернет едно таблетче 900гр, ще ти свърши достатъчно работа

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Ще ходя аз на Цигов Чарк да си почивам и затова ще си нося лаптоп с мен за скуката
    Я колко пещери има , колко китни градчета ( Батак, Пещера , Велинград , Доспат , Триград, и тн )
    Точно лапотпра си ще взема за скука

16. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Аз без лаптопа не тръгвам никъде
    Ако ми потрябва да ми е под ръка... то каква почивка без лаптопа...

17. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Абе то едни си обичат колите, други жените, трети лаптопите

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    за половината от тези 670 взимаш един Lenovo/IBM Т60/Т61 втора ръка, който не само, че е МНОГО по-бърз, ами и има голяма вероятност да ти дойде с чисто нова батерия, т.е. 2-3 часа издръжливост
    Прочетох ревюта за модела. Точно такава машина ми трябва, въпроса е от къде?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Съвет за избор на лаптоп
    От blackberry във форум Общ - хардуер
    Отговори: 42
    Последно: 20-01-16, 19:53
  2. Съвет за избор на охладител за лаптоп
    От VeRoNique във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 26-08-11, 19:28
  3. Съвет за избор на външен Wifi Adapter за лаптоп Асус X71SL
    От music123 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 2
    Последно: 21-02-11, 15:47
  4. съвет за нов лаптоп
    От De4ev във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 20-12-10, 22:17
  5. Съвет за лаптоп.
    От emilstar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 16
    Последно: 09-12-09, 11:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе