По точка 1,2,3,4,5- няма как да не се съглася.Първоначално публикувано от justify
По точка 6- единият лаптоп е мултимедиен, дори се води клас portable workstation (това говори достатъчно, без излишни подробности). 17'' 1920x1080 и малките точици-икони не ме кефят (забол съм си монитор). Явно е до вкус...и до очи. Но мнението ми се покрива и с това от колегите с TV- замислете се защо Full HD няма смисъл при <42'' макар и гледани от 2-3 метра!?
По точка 8; работил съм поне 10 модела на различни производителя....и не мога да препоръчам нито един.
Да, за бюджетно решение ASUS също са ок, много познати си накупиха и нямат проблеми!
По точка 8: да не забравяме, че когато машината работи на батерия минаваме в режим save power и тогава нито един от компонентите не работи на 100%, както когато е на захранване-ако това ни устройва, какво по-хубаво. Съмнявам се, че живота на батерия при 100% произвдителност на компонентите ще "зарадва" някой-няма нищо общо с маркетинга на производителите. Пробвайте да си смените настройките при работа на батерия на 100% и ще си говорим тогава за нейният живот....да не забравяме wifi или 3g модула. Да не говорим, че компонентите при различние производители се покриват на 100% (даже и от към софтуер), а от другата страна има една проста, в най-добрия 6-клетъчна батерия, чиито параметри не са тайна-и тя си има спецификация и там си пише всичко! Няма как да се извадят времена от 1,30 мин. при едни производители до 6 часа при други, при горните условия, без някой да не слъгва.
Аз ползвам лаптоп на батерия само когато пътувам, за нещо спешно, неотложно..иначе си е стискане на палци дали ще стигне тока!
И да наистина, десктопите умират и остават само за специализирани дейности (ако ще и лют гейминг да е).
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329765720[/time]_________________________________________________
Ето един добър вариант от отбора на ASUS: ASUS N53SV-S1738D, даже го дават за под 1,5к.