Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 53

Препоръчайте ми лаптоп до 1200 лв

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Re:Препоръчайте ми лаптоп до 1200 лв

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    , но слабата видео карта ме плаши - само с 1 GB е, то само ОС за да работи добре си изисква 512 MB памет, а кото го натовара и с тежки приложения, това Радеонче ще почне да бере душа.
    В момента едното ми око гледа в дясно, а другото в ляво.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Tommorow:
    от личен опит те съветвам да поискаш ъпгрейт на диска по възможност с Western Digital Scorpio Black 750gb или 500gb такъв с окончание ....наскоро направих това и разликата е невероятна спрямо Samsung HM641JI.
    Ако може малко по-подробно и простичко да ми обясниш за тези окончания "bpkt"?

Току-що говорих с човек от магазанчето и човека каза, че няма проблем да ми замени бавния 1 ТБ с
    Western Digital Scorpio Black 500GB на 7 200 като няма да има промяна в цената.

Western Digital Scorpio Black ли е най-доброто?

4. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

С две думи: bpkt спрямо bekt е средно с 6-10% по-добри параметри в бенчмарковете.
    http://www.techarp.com/showarticle.a...tno=511&pgno=1 , цъкай долу в края на всяка страница next page.
    отделно е с advanced format.

5. Тук е от
    Sep 2008

Значи диска да бъде този, а ако кажат, че го нямат, кой да бъде резервния вариант?
    http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=722&pgno=0] http://www.techarp.com/showarticle.a...tno=722&pgno=0

Благодаря ти за тази тънкост!

6. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

SSD

7. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    SSD
    Няма да стане със SSD, тъй като прекалено много ще оскъпи лаптопа.

На първо време ще бъде този - 500 GB Western Digital Scorpio Black G2 (WD5000BPKT)

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Ще оскъпи, ама ако се събереш в 128 ГБ, няма ! Е жертваш обема, обаче машината става по енергонезависима и по-сигурна за данните. За бързина на комунигация с паметта - всички знаят че е в пъти, пъти пъти...

10. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Zombie - взимай каквото си си харесал, че модела остаря. Апропо - в форума има едно много интересно предложение
    https://forum.setcombg.com/index.php/topic,58335.0.html
    може и да се спазарите за цената някъде по средата.

Малко ревю http://www.nixanbal.com/hp-envy-14-s...BA%D0%BB%D0%BE

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

14" за cad...

"взимам си диоптрите
    и дим да ме няма"

whatever, отдавна се отказах да стихоплетствам в темата, простете вмешателството ми

12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Дето 14.5 там и 15.4...резолюцията е важна...няма да отречеш, че машинката от обявата си е добра. Иначе това със стихоплетсването е добро решение - аз също не взимам отношение в геймъри шоута нито в оверфак на процесорите щото не ми е работа. Щото иначе щеше да обясниш на Симеонов по горе, че SSD при 3Д рендериране ще е "пъти в пъти" по зле от един 7200 скорпио бляк, както и да вземеш отношение по безкрайно изкривената представа на Зомбието, че му е нужна 2ГБ видеокарта, щото видиш ли само ОС заемала 512мб видеорам както и това, че 3д перформънс в игрите не е равнозначно на 3д перформънс в кад....

Всъщност що се дърлим за това 3д, което никъде не еуказано какво аджеба точно се разбира под 3д, щото за един от 3д до 3д работа има толкова голяма разлика колкото между 2д и 3д за друг ( Мая, 3d макс или Google Sketchup ). А и човека каза че си имал десктоп за това, което предполага че лаптопа ще е ползва като бекъп когато сина е решил да постреля в някоя игра или жената да си обнови фейса. Спред мен ако Зомбието наистина ползва професионално 3Д в дома и работата си щеше да знае какво му е нужно и защо и никой нямаше да има нужда да го навива за резолюции и инчове за екран. A за любителско занимание по 3д всеки лаптоп от указаните по горе ще е достатъчен. Иначе и аз искам един HP Z1 за работна станция удома до около 1500лв но няма да стане...

13. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Дето 14.5 там и 15.4...резолюцията е важна...няма да отречеш, че машинката от обявата си е добра. Иначе това със стихоплетсването е добро решение - аз също не взимам отношение в геймъри шоута нито в оверфак на процесорите щото не ми е работа. Щото иначе щеше да обясниш на Симеонов по горе, че SSD при 3Д рендериране ще е "пъти в пъти" по зле от един 7200 скорпио бляк, както и да вземеш отношение по безкрайно изкривената представа на Зомбието, че му е нужна 2ГБ видеокарта, щото видиш ли само ОС заемала 512мб видеорам както и това, че 3д перформънс в игрите не е равнозначно на 3д перформънс в кад....

Всъщност що се дърлим за това 3д, което никъде не еуказано какво аджеба точно се разбира под 3д, щото за един от 3д до 3д работа има толкова голяма разлика колкото между 2д и 3д за друг ( Мая, 3d макс или Google Sketchup ). А и човека каза че си имал десктоп за това, което предполага че лаптопа ще е ползва като бекъп когато сина е решил да постреля в някоя игра или жената да си обнови фейса. Спред мен ако Зомбието наистина ползва професионално 3Д в дома и работата си щеше да знае какво му е нужно и защо и никой нямаше да има нужда да го навива за резолюции и инчове за екран. A за любителско занимание по 3д всеки лаптоп от указаните по горе ще е достатъчен. Иначе и аз искам един HP Z1 за работна станция удома до около 1500лв но няма да стане...
    Братле, моля ти се, майна дай да не говорим сега несериозни неща - 14 инча монитор и процесор на 1.6GHz.

Последно съм се спрял на тези два модела:
    - http://ardes.bg/laptop/Lenovo+IdeaPad+Z580-41494

или този - http://ardes.bg/laptop/Lenovo+Z570Am-41771

Най-вероятно ще е втория. Минусът му е, че е по-стар модел.
    Този Core i7 сигурно е от първите, които излезнаха...казвам щото съм виждал на някои лаптопи с Core I7 да пише, че е санди бридж архитектура.

Та ще е един от двата модела.

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

tommorow, аз още на предната страница обясних мотивите си да не се мешам повече, и то не защото нямам какво да кажа, а защото зомбито е наясно с това-онова, което му дава самочувствието хем да има мнение и да си държи на него, хем в същото време това мнение да не е дълбоко професионално, т.е. да не е 100% вярно/оптимално

имам наглостта да смятам, че ако на един човек му се налага да пита в дадена област, то той самият трябва да е наясно, че мнението му в дадената област ТРЯБВА да може да бъде променено след професионален съвет, а не той да се опитва да налага мнението си на даващите му съвет

последният му (неясен) ред относно i7 и sandy bridge-а отново ме навява на мисълта, че решението е взето преди да се отвори темата, а в момента дискутираме само относно марката и цвета на лаптопа, а не относно характеристиките, затова се оттеглих овреме

зомби, no offence, ok?

16. Тук е от
    Sep 2008

FearMe , не е така, брат!
    Аз ако съм наясно, какво да взема няма да си играя на шикалки и да отварям специална тема за това.
    В интерес на истината при настолните компютри е едно, а при лаптопите - съвсем друго.
    Няма ме при лаптопите - затова потърсих мнение и опит на съфорумците тук.
    Ако не беше tommorow нямаше да знам при хардовете, че моделите с окончания - bpkt са с до 10% по-бързи.
    И нека говорим по същество...

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

по същество ти трябват следните характеристики, марката е на заден план:

1. голям диагонал с висока резолюция - 17" 1920*1200 (при cad екранът е на 4, при шоп-а трябва да виждаш дребните детайли)
    2. много рам - 8 стартово, ако се навият да качат до 16, още по-добре (една качествена снимка за работа с шоп-а е от 200МВ нагоре)
    3. голям хард, при желание - и по-бързичък (вж. горните 2 точки)
    4. процесор с много кеш на ядро, бързината на процесора е на второ място, броят на ядрата - на трето (но не по-малко от 2 ядра)
    5. видеокарта nVidia Quadro, т.е. професионална. ако не - да не е вградена в дъното или процесора. обемът на паметта е почти без значение (стига да не е 64МВ де )

вкъщи един от лаптопите ми е Dell Latitude D830 ( http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3857 ), чийто процесор (C2D 7250) е на кантар с ниските core i3 (дори на моменти по-бърз), Quadro NVS 140M и резолюция 1920*1200, която макар и на 15" сто на сто ще те остави без дъх, сравнена с бездарните 1366*768

това е машина, която може да се намери грубо за около 400 лева и дълбоко се съмнявам да направиш разлика между нея и някоя от въпросните нови по време на реална работа

махаш хардчето, с което си върви по принцип, слагаш един голям и voila

18. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Е това е приказка вече
    Един HP Compaq nw9440 също е добро решение - 17" 1920x1200 nvidia quadro fx1500 при умопомрачителните 500+лв
    DELL Precision M6300 стаа също

списък лаптопи с quadro http://www.nvidia.com/object/wtb_not...l#quadroSeries

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Лаптоп до 1000 1200 лв
    От hanks във форум Мобилни устройства
    Отговори: 2
    Последно: 20-02-14, 01:02
  2. Моля препоръчайте ми LED 40-42" за около 1000-1200 лв.
    От mbialkov във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 12-05-12, 00:00
  3. Търся лаптоп до 1200 лв
    От uzunova_k във форум Мобилни устройства
    Отговори: 14
    Последно: 26-03-12, 17:11
  4. Отговори: 32
    Последно: 18-02-11, 13:25
  5. Отговори: 2
    Последно: 28-04-06, 12:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе