Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 23
Like Tree3Одобрявам

Проблем с драйвър за BlueTooth на лаптоп (Asus k52j W7 x64)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #1

    Проблем с драйвър за BlueTooth на лаптоп (Asus k52j W7 x64)

    Здравейте, отново изпитвам затруднения с техника - учудващо но факт.

    Офтопик - ако ви кажат че някои лаптоп (особено сравнително нов) е по-добре да се смени с нов ако му изгори нещо не им вярвайте! Продажбата на части на старо за лаптоп е цяла индустрия която дори в нашата държава е вече добре развита!

    От къде да започна - от началото:
    Попадна ми лаптоп с изгоряло дъно ASUS k52jc успях да си намеря дънна платка от k52jk и всичко точно компютъра тръгна само за 120лв. (20лв. за монтаж и тест). Но понеже за мен си е забавление да си ръчкам компютър избрах да не ми инсталират windows за да мога да си го наглася както си знам. Така и направих първо пробвах с win10 но се оказа че лаптопа (въпреки сравнително нов) е стар за windows 10 и няма драйвъри. За това преминах на windows 7 (x64). Успях да инсталирам всичко без блутута. И точно с това ми е вързан въпроса. И преди съм имал затруднения на тая тема - като си помисля всъщност никога не съм инсталирал успешно блутут на лаптоп. Все не мога да намеря правилния драйвър.
    Но първо да обясня:
    Не знам къде точно се намира блутута - предполагам че не е на самата платка на дъното която аз смених а е в някоя от двете допълнителни който се поставят отляво и от дясно на самата дънна платка. https://www.youtube.com/watch?v=pMhaTy51Fo8 това видео показва какво представлява разглобен лаптоп като този. И така по пътя на логиката трябва да търся драйвър за блутут за старата конфугурация (к52jc). Но пък на сайта са дадени 3 различни драйвъра в секцията за блутут. На единия пише. Please first install the Wireless Console Utility before BlueTooth installation. Инсталирах го това ютилити. Пускам setup.exe и при 2 от дадените драйвъри ми заявява че не е намерено блутут устройство а на 3тия че не е съвместим с операционната ми система макар че съм изтеглил точно за win7 x64. И до там.
    Помислих дали случайно не са ми го краднали от сервиза все пак ми изкупиха старата изгоряла платка за части колко му е да го свият но в диспечъра на устройства пише че едно устройство не е правилно инсталирано предполагам точно блутута - windows-a го разпознава като PCI simple communications controler звучи ми точно като блутут. Т.е. щом windowsa го засича но не го разпознава значи си е вътре устройството.
    Пробвах и ръчно да дам на windows-a да рови в 3те папки да намери актуални драйвъри за неизправното устройство но той ми заявява че няма нищо интересно в тях (винбоз не можа да намери...)
    Пробвах и с драйвърите от другия модел к52jk (от където ми е дъното) но пак същата работа или драйвъра е несъвместим с OS или няма намерено BT устройство.

    И така изчерпах идеите и дойдох тука да попитам. Някакви свежи предложения ? Приемам всичко и ще пробвам всичко. И без това страдам от гадния бъг при който не мога да сваля ъпдейти за windows-a седи и върти пишейки "проверяване за актуализации" и така до безкрай...

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,710
    #2

    Отговор: Проблем с драйвър за BlueTooth на лаптоп (Asus k52j W7 x64)

    В Девайс мениджъра даваш пропъртис на това дето ти го дава като проблемно устройство - PCI simple communications controler. После даваш Детайлс, после от падащото меню даваш Hardware Ids. Първото дето ти излезе отдолу го пишеш в Гугъл и гледаш какво ще ти даде като хардуер. Интерисува те производителя на чипа. Като го разбереш - слагаш драйвера.

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #3

    Отговор: Проблем с драйвър за BlueTooth на лаптоп (Asus k52j W7 x64)

    Здрасти мерси че отговаряш при това толкова бързо ! виж това е което спомена да извадя от PCI\VEN_8086&DEV_3B64&SUBSYS_1C771043&REV_06 но като го поставя в гугъл и ми излизат хиляда неща. Не мога да преценя какъв е компонента. Но това което забелязвам за съжаление е че не излизат всъщност блутут устройства. Да не би наистина ония да си ми взели блутута а това да е просто интелско устройство от дъното. Защото дъното е с интелски чипсет ?
    Този пост е редактиран от Az_sum_bre_ombre; 19-06-16 в 00:44.

  5. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #4

    Отговор: Проблем с драйвър за BlueTooth на лаптоп (Asus k52j W7 x64)

    Липсва ти драйвър за чипсета. Отвори сайта на Асус, напиши в полето за търсене K52JK, после отиваш на раздел Драйвъри и Инструменти, избираш Уиндоус 7/64 и ще ти излязат всички налични драйвъри за модела.
    Отваряш където пише Chipset и инсталираш най-новият драйвър. После инсталираш Wireless Console Utility и накрая блутуут драйвъра.

  6. Member Аватара на Shienar
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    460
    #5

    Отговор: Проблем с драйвър за BlueTooth на лаптоп (Asus k52j W7 x64)

    Линк - ASUS K52J Windows 7 Drivers | Free Downloads
    Съвет - от секция 64-bit изтегли всички драйвери и ги запази. Това което ти липсва е предпоследното от раздела - Intel Management Engine Interface. След като го инсталираш прегледай Device Manager за останали удивителни (проблемни устройства).

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #6

    Отговор: Проблем с драйвър за BlueTooth на лаптоп (Asus k52j W7 x64)

    Хакери такива ! Точно така Intel Management Engine Interface... А аз съм ламер щот трябваше да се изложа пред целия форум преди да реша проблема (елементарния проблем). Благодаря ви ! ! !

    Иначе да - с всеки лаптоп процедирам така. Не ги свалям всичките а само тия за конкретния модел и windows. Обикновено има по няколко различни за лан примерно или за блутут или аудио. Защото знаете различни компоненти слагат на еднакви модели. Понякога си е зор докато разбереш кои точно ти трябват. Както и да е.

    Разбирате ли какво се оказва сега... След като премахнах всички удивителни в диспечера на устройства блутут нямам а цялата серия K52 има блутут. Ония от сервиза не че са го откраднали ами просто са си го взели то това не е кражба... Нашата родина е пълна с WTF моменти...
    Отново голямо благодаря на всички които се отзоваха и при това толкова бързо ! Благодаря !
    Този пост е редактиран от Az_sum_bre_ombre; 19-06-16 в 03:12.

  8.  
     
  9. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #7

    Отговор: Проблем с драйвър за BlueTooth на лаптоп (Asus k52j W7 x64)

    Обикновено на една платка са bluetooth-a и WiFi-а. Тоест смяна на дъно не довежда да получаване на WiFi.

    Прикачени изображения Прикачени изображения

  10. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #8

    Отговор: Проблем с драйвър за BlueTooth на лаптоп (Asus k52j W7 x64)

    Да имам такава вчера я гледах с интерес разглобих го да търся блутута. Имам такава четох на нея какво пише нищо интересно общо взето. Но ако е 2 в 1 защо не засича блутут ? Имам иначе wi-fi всичко точно.

  11. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,710
    #9

    Отговор: Проблем с драйвър за BlueTooth на лаптоп (Asus k52j W7 x64)

    2 в 1 е. Виж че има две буксички за антенки. Почти винаги така ги правят. Сложи ли драйверите за чипсета?

    - - - - - - - - - -

    Ето ти всички драйвери - https://www.asus.com/Notebooks/K52JE/HelpDesk_Download/

    Обърни внимание, че преди да сложиш драйвери за уаирлес и блутут трябва да инсталираш Wireless Console Utility!
    Така ли го направи?

  12. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #10

    Отговор: Проблем с драйвър за BlueTooth на лаптоп (Asus k52j W7 x64)


  13. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #11

    Отговор: Проблем с драйвър за BlueTooth на лаптоп (Asus k52j W7 x64)

    Румбата сякаш не. Всъщност windows-a oще по време на инсталацията слага драйвъри за wireless-a и се връзва към мрежата да може да си изтегли ъпдейтите. Иначе дали е 2 в 1 лесно мога да разбера ей сега като спра да пиша ще отидя и ще го разглобя да го снимам и да го демонстрирам. Ама ако наистина трябва да сложа първо ютилитито преди wi-fi и BT е малко сложно как ще стане. Наистина сега като се замислих и w10 и w7 инсталират wireless-a по време на инсталацията на ОС. Освен да инсталирам после да го премахна да сложа ютилитито и после да пробвам д инсталирам BT и wi-fi. Така и така ми предстои още една инсталация явно (ще сменям харда) ще пробвам така.

    А м/у другото излиза много интересен въпрос понеже дъното е на k52jk а всичко останало е на k52jc май не ми е ясно кое точно къде е.

    chipseta е на k52jk
    audioto ми е х дали е в дъното (k52jk) или в допълнителните платки които са от k52jc
    vga ми е на k52jk
    lan-a сякаш е на k52jc
    card reader e на k52jc
    pointing device k52jc
    wireless-a е на k52jc
    bluetooth-a ако е в същия чип пак k52jc
    камерата - k52jc
    Бъркам ли за някое ?
    https://www.youtube.com/watch?v=pMhaTy51Fo8 пак прилагам това видео тука на 6:37 секунда човека вади дъното (k52jk при мен) и отделя 2те платки който си остават от k52jc. Въпроса е в 2те платки кои устройства се съдържат ?

    Jack как разбра че е това а не е 2 в 1? Имал си достъп до този модел ? Аз с моя малък опит (свалих само капака и стигнах до под хард диска) Точно всъщност търсех такъв тип устройство - платка с кабел но не успях да намеря. Другото което е ако драйвъра за wi-fi и BT е един (един чип) има логика да не виждам проблемни устройства в device manager. А ако BT е отделно устройство windows-a би трябвало да ми показва 1 открито и неиндифицирано устройство. Правилно ли разсъждавам ?

    Снимах устройството:
    http://dox.bg/files/dw?a=b9d72db11d
    http://dox.bg/files/dw?a=139e943651

    ABVто (DOX-a) се базика ако ви даде некоректна заявка или нещо такова пробвайте 2ри път.
    Този пост е редактиран от Az_sum_bre_ombre; 19-06-16 в 17:15.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,710
    #12

    Отговор: Проблем с драйвър за BlueTooth на лаптоп (Asus k52j W7 x64)

    Дам. Явно не е 2 в 1. Остава собственика да каже дали е имаше тая дранкулка вътре, като го е сглобявал.
    От тук трябва да се тръгне, после драйверите.

    Прикачени изображения Прикачени изображения

  16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #13

    Отговор: Проблем с драйвър за BlueTooth на лаптоп (Asus k52j W7 x64)

    Цитат Първоначално публикувано от Az_sum_bre_ombre Виж публикацията
    Jack как разбра че е това а не е 2 в 1? Имал си достъп до този модел ? Аз с моя малък опит (свалих само капака и стигнах до под хард диска) Точно всъщност търсех такъв тип устройство - платка с кабел но не успях да намеря. Другото което е ако драйвъра за wi-fi и BT е един (един чип) има логика да не виждам проблемни устройства в device manager. А ако BT е отделно устройство windows-a би трябвало да ми показва 1 открито и неиндифицирано устройство. Правилно ли разсъждавам ?

    Снимах устройството:
    DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове
    DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове
    Твоят е само единичен безжичен адаптер, без блутуут.

    Ако искаш безжичен с блутуут ти трябва такъв адаптер:
    INTEL CENTRINO ADVANCED-N 6230 WIFI BLUETOOTH CARD XXG96 0XXG96 | eBay
    Rumb@ta одобрява това.

  17. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,710
    #14

    Отговор: Проблем с драйвър за BlueTooth на лаптоп (Asus k52j W7 x64)

    Никъде не видях в нета да има вграден ВТ в тази платка от снимката. Може да е само за Wireless.
    Абе толкова ли ти е нужен тоя ВТ? Аз на моя лаптоп само веднъж съм го ползвал за 8 години.

    ...Писали сме едновременно с Джак...
    Този пост е редактиран от Rumb@ta; 19-06-16 в 17:32.

  18. Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Смолян
    Мнения
    227
    #15

    Отговор: Проблем с драйвър за BlueTooth на лаптоп (Asus k52j W7 x64)

    АСУС са си малко особени в това отношение. Трябва да инсталираш конзолата и от нея да включиш блутута ако го има. Дотогава по никакъв начин не се вижда в Device manager, и няма на какво да инсталираш драйвери.
    Rumb@ta одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Проблем с видео драйвър
    От Drilling във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 19-02-10, 10:37
  2. Продавам pocket PC Asus P535 с GSM, GPS, wifi, bluetooth
    От vladko33 във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-07-09, 21:26
  3. Asus P320 Bluetooth
    От Valkata8800 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 5
    Последно: 06-09-08, 18:23
  4. Лаптоп ASUS M6R и RAM - проблем
    От kesten във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 08-09-06, 21:51
  5. Проблем с драйвър
    От miro_73 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 29-01-05, 00:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе