Ще се опитам да обясня, колкокото мога, понеже не можах да направя снимка,какъв проблем ми изникна.Съседа ми се обажда,че имал проблем pc-то,понеже Касперски се задействал при всяко включване на машината и до там,блокира и не може даже да се мърда мишката.Отивам и виждам следното съобщение(ще го напиша по памет)-* В еди си колко часа е имало атака по мрежата към TCP SYN FLOOD и атаката е била успешна.Това съобщение излиза от Касперски и когато се опиташ да щракнеш с мишка или с клавиатура се чува някакъв писклив шум и блокира машината.Влязох през Safe Mode,видях репортите,които е давал Касперски и отрих IP адреса,от където е правена атаката.Оказа се,че адреса е от същата подмрежа на съседа ми.В същият момент Интернет връзката е много,много бавна(отварям скоба за да уточня как е изградена мрежата и конекцията от доставчика му - конекцията за интернет е на базата на PPoE - с username и pass,а мрежата е зададена на Obtain an IP address and DNS server automatically).Решавам да се разровя в настройките на конекцията - При PPoE всичко е наред,но при мрежовата настройка виждам,че е въведен някакъв IP адрес и маска(много учдващо!).Променям да си направи настройките автоматично,както би трябвало да бъде(Obtain an IP address automatically),но върху мониторчетата се появява едно жълто триъгълниче с удивителна посредата.Но въпреки това има Интернет,Касперски не хваща нищо,копютъра си работи нормално.
Дано да съм пресъздал ситуацията разбираемо за вас и се надявам някой да може да помогне и да ми обясни дали е възможно по мрежа да се пипа в настройките за интернет,при положение,че няма права за това,не намирам троянски коне и други такива?Какво всъщност означава TCP SYN FLOOD* и дали този,който е атакувал по мрежата е могъл да променил нещо в регистрите на TCP/IP* и за това когато му задам да приеме IP адрес автоматично* ми излиза жълтото тръгълниче с удивителната?
Ще се радвам ако някой е имал подобен проблем,да сподели какво може да се направи в такъв случай!Благодаря предварително!