Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 59

Remote Control

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Re: Remote Control

Стандартно е 3389.

Може да се променя и при хоста и при клиента. При хоста се налага да се пипа в Registry, а при клиента просто в полето Computer Name се указва "IPort" или "Интернет-имеort" (без кавичките).

А когато ще се прави port-forwarding, може още да се променя само при клиента, а съответно при пренасочването на порта (в рутера) да се подмени към хоста със стандартния. Това е един прост метод за достигане на няколко компютъра (няколко хоста) чрез Remote Desktop зад едно глобално IP.

2.  

3. WISP
    Guest

Я и аз да питам нещо - някой знае ли коя от всичките подобни програми хаби най-малко мрежов ресурс? Какво имам предвид - като съм на вилата, единствения интернет там е през GPRS. Обаче той е много скъп и бавен. Оказва се, че е далавера да си вляза в компа в офиса и да си гледам сайтовете там (там връзката е софийска). Особено страници с много изображения се разглеждат значително по-бързо (картинката се зарежда светкавично в офиса, а аз гледам през GPRS само нейно олекотено копие). Остава въпроса с трансфера на това през GPRS - там се плаща на мегабайт и колкото по тънка ми е връзката с офис-компа, толкова по-тънка ще е и цената.
    Та затова питам - коя програма от всичките remote иска най-слаба връзка?
    Благодаря

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

всяка има настройки за избор "по-добро качество" или "по-бърза връзка". team viewer примерно не само изключва тегленето на wallpaper-a, но може и да показва само в grayscale....

P.S. за всички любители на remote desktop - опитайте се да обясните по телефона на човек, който влиза в интернет през "онова синьото, кръглото", как да forward-не порт, за да можеш да се вържеш към него с remote desktop, и после нехаресвайте алтернативите

5. WISP
    Guest

Виждам обаче един съществен недостатък на Teamviewer-а - всеки път когато се прави връзка се получава нова парола, която трябва да се съобщи на от "клиента" на "админа". Демек в моя случай не върши работа, защото няма кой да ми каже паролата. Предимство пък е, че сървъра им е в Европа.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

има решение и за твоя проблем

възможно е генериране на клиент със предварително заложена парола. иди на сайта им и си готов...

7. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Да допълня FearMe със съответния линк: http://www.teamviewer.com/download/customdesign_3x.aspx

8.  

9. WISP
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    има решение и за твоя проблем

възможно е генериране на клиент със предварително заложена парола. иди на сайта им и си готов...
    Да, намерих обяснението как се прави, благодаря!

Ско, линкът, който си дал е за вграждане на фирмено лого в клиентската програма, не за постоянна парола...

10. Member Аватара на daley
    Тук е от
    Jun 2004
    Живее в
    Варна

След инсталация на програмката на отдалечения компютър, се влиза в Option -> General. Там в Startup се попълва желаната парола, която остава постоянна.

11. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Цитат Първоначално публикувано от WISP
    Ско, линкът, който си дал е за вграждане на фирмено лого в клиентската програма, не за постоянна парола...
    Най-долното поле на формата е Passsword: Predefine a password for the Customer module. Струва ми се, че това ще да е

12. WISP
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от Ско
    Най-долното поле на формата е Passsword: Predefine a password for the Customer module. Струва ми се, че това ще да е
    Да така е, но това е платения модул с вграждане на лого. той работи безплатно 5 минути.

13. lil
    lil е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003

Аз ползвам това http://skyfex.com/ не е перфектно но върши работа колкото да пренасоча порт и настроя Ремоте Администратора на отсрешния компютър!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Пробвайте Mikogo. Mikogo е безплатен инструмент за дистанционен достъп до отдалечени компютри и споделяне на работната среда. www.mikogo.com

16. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Re:Remote Control

Това Mikogo нещо като teamviewera ?

17. Тук е от
    Mar 2008

И аз се включвам късно, но понеже съм се ровил доста по темата искам да споделя опита си. За служебни цели трябваше да намеря добър софтуер за remote desktop и в продължение на 1 месец съм тествал един куп софтуери. Remote Desktop-a на Windows-a не ни свърши работа, тъй като за него трябва да имам статично IP, а и при логване, потребителя отсреща вече не си вижда desktop-a. Преминахме към TeamViewer, които се оказа доста полезен, но до един момент. При връзка от едно IP към много компютри (трицифрено число), явно сървъра на TeamViewer е настроен да ограничава времето на сесиите. Ограничението започна от 40 мин и колкото повече го ползвахме, толкова повече намаляваше времето. В момента времето на сесия ние 5 мин. . Наложи се да потърсим друг вариант и се спряхме на DameWare. Общо взето хубава програма и със всичките и екстри, но нямаше как да избягаме от проблема с динамичните IP. Няма да споменавам, че междувременно пробвахме и Remote Admin, VNC, Crossloop, TightVNC и какво ли още не, но все имаше нещо, което създаваше проблеми. В крайна сметка решението дойде с Logmein. Не мисля, че в момента има по-добра програмка от нея. Във фирмата имаме 3-4 акаунта и всеки е с достъп до над 100 компютъра. Можеш да си правиш справка за времето на сесиите към всеки компютър, работи с динамични IP, обновява се автоматично, има IP filtering, WakeUp on LAN, 256 bit криптиране и доста други гъдели. И всичко това безплатно . Препоръчвам я на всеки, който има нужда от такъв софтуер.

18. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

http://www.ammyy.com/en/ - подобие на teamviewer.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. remote control
    От get във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 27-03-05, 05:58
  2. Remote Control на PC
    От the_unique във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 06-01-05, 15:00
  3. Remote control Novell
    От kosata във форум Мрежи
    Отговори: 4
    Последно: 23-10-03, 00:09
  4. Creative PC-DVD Remote Control
    От Zetle във форум Общ - хардуер
    Отговори: 7
    Последно: 06-03-03, 21:56
  5. Packard Bell Remote Control..how to?
    От LordOfEvil във форум Windows
    Отговори: 4
    Последно: 17-12-01, 22:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе