Мерасажи за допълнителните матриали по темата.
Ползвам услугите на ddns на друго място и си работят за сега коректно (но не и с no-ip). Просто в тоя случай е малко по-заплетено. Имам клиент, който не е по настройките на каквото и да е. Простата инсталация на нещо си е за предпочитане.
НЕ ИСКАМ да плащам на евтинкия adsl, но съм принуден (по-точно той е принуден), а още по-малко двойна такса за един смотан адрес. Чел съм офертата достатъчно и мога да кажа, че дори и в biz абонамента може да се смени адреса (имам и такива клиенти - мега-супа-дупа доволни).
Просто няма ISP, което да сменя толкова често динамичните си IP-та без видима причина (т.е. без отпадане на ел. захранване, отпадане на трасе и прочие), както го правят ония гадюхи, дето ми се чини че защитаваш.
И ако може да пропомня, началното условие бе БЕЗ ddns. Ако мненията сочат към обратното - не са добре за мен.
Проблема се саморазреши от ... знам ли - нищото. ICQ клиента засега продължава да си праща външния адрес нон-стоп (за разлика от всички услуги на ddns, при които има период, през който няма ново IP, а е настъпила промяна).