Пуснал съм нет на лаптоп през друг комп , който го играе гейтвай с две лан к. нет-а през пппое , а към лаптопа връзката е тцп , до скоро нямаше проблем но какво стана днес ... не съм барал настр. ... странното , е че скайпа е онлайн , а нет няма ...
Пуснал съм нет на лаптоп през друг комп , който го играе гейтвай с две лан к. нет-а през пппое , а към лаптопа връзката е тцп , до скоро нямаше проблем но какво стана днес ... не съм барал настр. ... странното , е че скайпа е онлайн , а нет няма ...
провери си ISP то
Skype си има собствени протоколи за връзка и не му пука какви са настройките. Общо взето му трябва само верен gateway
kakви са ти DNS-сите? Ако имаш скайп, ICQ...., а нямаш "WEB" обикновено проблема е в DNS-a.
точно такаПървоначално публикувано от Pat
имаш проблем с DNS-ите
Проблема е че интернет доставичка ти има грижи.
ако нямаш активна PPOE конекция какъв dns - не можеш да си получиш настройките от ISP-то.
НА лаптопа скайпа върви ли?
И защо имам чувството, че трите буквички "DNS" нищо не ти говорят....?
да скайпа е ОК но нет няма на лаптопа , ако под ДНС се има предвид онзи ДНС в настройките пропертиес на ТЦП връзката в настройката на ЛОКАЛ АРЕА КОНЕКТ. знам къде е , все пак съм го ползвал за да пусна мрежата ... ако е нещо др. ...
Да, същото е. Виж какви са на първия компютър (PPPoE връзката) и ги сложи същите на лаптопа.Първоначално публикувано от connect
просто не става ...
на комп 1 гейт са така
лан 1 с двата протокола , вс. е на ауто само днс-а е 192.168.0.1
лан 2 с двата протокола 192.168.0.1 / преферед днс-а е 192.168.0.1
др. не е задавано
на лаптопа с двата протокола 192.168.0.2 / дефолт гейтвай 192.168.0.1 / преферед днс 192.168.0.1
На лаптопа отвори браузер, напиши в адресната лента:
195.230.2.165
и кажи какво се случва.
сетком.БГ, макар доста орязано , само текст...
също да кажа лан картата на лаптопа е с МАК адрес като на ланката на деск гейтвайя , така може да се премества кабела за нета
Абе и това не му трябва... Гледал съм работещ скайп на хост 192.168.1.31/30, закачен към гейт с адрес 192.168.1.1/30... Много яко!Първоначално публикувано от Mr.TECHNO