Techno, адаша е прав в случаяПроблема е бил при теб нещо.... кабел, букса, кримпване... При мен си върви на гигабит при всички комбинации (даже и нестандартни - като да започнеш със синята двойка : ) стига кабела да читав.
Techno, адаша е прав в случаяПроблема е бил при теб нещо.... кабел, букса, кримпване... При мен си върви на гигабит при всички комбинации (даже и нестандартни - като да започнеш със синята двойка : ) стига кабела да читав.
Е такъв карък да съм.
От тази мрежа която правих ( ф-ма З...... ) беше щипната с оранжевия , но на линка уж 1000 ама не съвсем. Влязох в един мрежарски форум , че се притесних и там си пишеше - давайте със зеления да си нямате грижи. Така и направих и опа - всичко литна.
От тогава само със зеления връзвам.
Относно кабелите @Pat ти самия като ме учеше ми обясняваше какво и как и защо- и как какво значение има съпротивлението на усуканата двойка и защо са два стандарта. другите също стават , но на големи разстояния и при повече машини не се получава . ти си ме учил на тези неща , аз само следвам насоките ти до ден днешен.
Добре в крайна сметка имам ли гигабитова мрежа в къщи или НЕ че съвсем се обърках един казва ДА няма проблем,друг казва че така не става ........?Първоначално публикувано от MitkoS
Съжалявам за объркванетоПървоначално публикувано от donnuzzo
ето малко въпроси
1 Гигабитов ли е рутера ?
2 Гигабитов ли е switch-a
3.Кабела щипшнат ли е в А стандарт
4 Гигабитови лан имаш ли
ако от първия почнеш с не , не е фатално , но на втория и осталите ако са не - си с 100 мегабитова мрежа.
вси4ки отговори са ДА кабелите ми навсякаде са прави както е щипнат в на4алото таква е подредбата на цветовете и в край
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344972240[/time]_________________________________________________
къде трябва да преправям букси: имам рутер ЛАН 1 - компютър ЛАН 2 - компютър ЛАН 3 - Суич
в суича има вклю4ени медиен плеър,ДВД плеър Ресийвър, телевизор сат.приемник, за в бъдеще може би ще има о6те един суич и друга техника
или иначе казано при какви
Устройство<>Устройство - се използва прав кабел
Устройство<>Устройство - се използва кроснат кабел
Това свързване за кроснат кабел върши ли работа:
Само искам да вмъкна (не ме бийте с камъни), че всеки съвременен рутер чудесно се оправя без значение дали кабела е прав или кроснат.
ама това не го знаят повечето колеги. Поне от последните 4г си е така. За гигабитова мрежа компютър - компютър пак не е нужна кръстоска.Първоначално публикувано от stenly
бе то уинодус админи не знаят, че още от Windows NT има една чудна команда pathping ма това е друга бира![]()