Здравейте, първо, извинявам се ако не съм първият който ще зададе този въпрос и се извинявам за евентуалното повторение.
За първи път се опитвам да си направя домашна мрежа, за да мога да гледам филми и да прехвърлям файлове директно към устройствата без да ползвам флашки и т.н. Проблема ми е следния:
Копма ми е с Win 10 i7, рутера е Tp-link Archer C5 V4, TV Sony Android. Цялата идея ми е да мога да гледам филми на ТВ от Външния хард диск, който е свързан към USB на рутера, да си свалям торенти с Компа (ако може да настроя utorrent да сваля филмите директно на диска към рутера ще е най-добре) и да ги прехвърля на диска към рутера, а от там да си ги пускам на ТВ-то. Връзките са: Компа ми е свързан с лан кабел към рутра, ТВ-то е през wirelless 5G.
При конфигурирането на USB от софтуера на рутера, компютъра вижда мрежовия хард диск само като мултимедийно устройство от което мога да гледам видео файловете, които предварително съм качил, обаче не го вижда като папка, от която мога да трия или качвам неща на нея и не мога да си обясня защо и какво пропускам. Самата икона е като мултимедийно устройство, а не като папка. Когато кликна на тази икона ми зарежда директно началната страница на рутера. Пробвах през телефона и се оказа, че през него мога да видя хард диска като мрежова папка и мога да записвам и да трия неща от него, но от компютъра не мога. Къде бъркам?