Страница 2 от 14 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 205

1 СУПЕР решение - DVICO TViX - HD M - 5100 !!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Re: 1 СУПЕР решение - DVICO TViX - HD M - 5100 !!!

За около 7-8 при 2Mbit/s!
    И като се компресира HD съдържание от примерно 25GB на 4,7 или дори на 8,5 нали се сещаш какво става с качеството?
    Като капак за тези пари (цитирани са цени без HDD доколкото разбрах 850лв.) може да се вземе сносен PC, който да върши доста повече неща, че и по-качествено.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

И как се връзва тоя компютър със " цялата ми апаратура е тип "тухличка" с ширина 420 - 430 mm"?
    Или ще го сложиш в другата стая и за всяка пауза, зуум и тн. ще ставаш?
    Да не говорим, че устройстово има доста добър хардуер за ъпскелинг и деинтерлейсинг, който трудно ще изкараш от компютър и изисква доста настройки. Вярно, тази цена е висока, но в нормалните държави 4100 модела излиза малко над 500 лв и смятам по нова година да се оборудвам с него или нещо от сорта:
    http://www.popcornhour.com/
    Според мен ако Blue-ray И HD-DVD са наследника на DVD, то този тип устройства са наследника на DivX/Xvid домашните плеъри.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Има такива кутии за PC - хоризонтални, на Foxconn например:
    http://www.foxconn.ru/cgi-bin/show_p...ull_info&id=72
    Би трябвало кутията да струва около 140 лв., но може би има и по-евтини решения!
    Освен това се предлагат и motherboards с HDMI v1.3, 1394, 4xUSB с вградени новите чипсети на ATI, TV Tuner, дистанционно и т.н.
    Ако човек не се олива много за цена между 800 и 1000лв. може да си спретне перфектна конфигурация при сегашния курс на $.
    Не вярвам Motherboard на тази машинка да има по-мощен процесор или видео чип от тези на Athlon 64 и ATI!

5. Member
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs
    Машинката си е супер, поне на книга! Просто защото не съм имал възможност да я видя и тествам на живо, не за друго ...
    За съжаление цената е доста висока за мен! Дизайна ми харесва също много, но цялата ми апаратура е тип "тухличка" с ширина 420 - 430 mm. Шкафът ми е направен съобразно стандартния дизайн и някакси не виждам как ще се съчетаят с TViX.
    Има обаче някои доста по-важни неща, които определено не ми харесват:
    1.Липсата на DVD/CD записващо устройство
    2.Липса на Card Reader
    3.Fire Wire 1394 input
    4.SD TV/FM Tuner
    Без тях няма как TViX да стане център за домашно забавление! За тези цени може да се вземе DVD recorder с 250GB HDD, на който може да се прехвърлят и записват бързо и лесно снимки и видео от камера. А сегашните модели позволяват и да се създаде Music Jukebox с музика. Разбира се HD & MKV няма да могат да се възпроизвеждат, но с тези скорости на Internet в провинцията, един HD филм се тегли почти седмица, да не напиша две!

Ето и какво са писали братушките по темата:
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:11735
    Искам да уточня, че не съм чел какво е написано там и нямам за цел да убеждавам или разубеждавам някого относно качествата на машинката!
    Здравейте маниаци !
    Определено братушките, знаят за какво иде реч. И там си го пише разликата между 4100 и 5100 си е в дизайна. Иначе аз вече се реших и ще взема да си купя един TVIX. Е да за нова година , че трябва да посъбера парички. А отнсно цената тази дето я казвате 500 лв ? В европа гледах хо он лайн пагазините най евтино е 4100 е 370 евро и като добавим ДДС и транспорт (нали вичи нама мито за Европа) ценичката става грубо към 900 лв. А За модела 5100 в Европата искат от 390-430 евро. А и това е за без диск!!! Явно проблема тук не в тия дето го продават (не че са умрели от глад), явно проблема идва в цената на производителя. А при нас проблема идва от заплатите. Да за тия пари определено и компютър може да си купиш. Ама на мен ми писна да сменям карти , кодеци ,кабели по хола, простотиии. Казано, е че специализираните неща си вършат най-добре работата. А и не съм сам на компютъра. Е да нямам плазма или ЛСД ТВ ама 29 инчовият ми ТВ би трябвало да се справи. А четох и за popcorna преди седмици, ама бил още далеч от обещаното дори и на по ниска цена ако не върши работа ? А и бил с IDE HDD. Нямал и кирилица все още. За тивиксовете явно това не е проблем, както форматите на субтитрите . Навремето спомняте ли си кви настройки бяха и на първите DivX плеъри... за кирилица я пък субтитри... малееее. А тоя сайта в БГ за тивиксовете има и форум (който дано да работи) и смятам преди да посегна към тивикс да ги потормозя за още инфо. Нали ви казах, че имам приятел дето ги внасял. Сайта не бил негов а на вносителите явно, той внесъл бил само 2 броя за себе си и негов познат. Авно не съм разбрал (пак ) правилно. А иначе поне ме зариби. :-№ Мръсен мръсник!

А да да се включа и яз в спора за външно DVD.
    Разбрах че може да се ползва DVD_Rom-а на компа по мрежа и пак да си гледаш DVD-та. Или директно закачаш външе оптичен четец по USB, Но като гледам историята на DVICO TVIX продукцията явно никога не са и искали четящо устройство. А и наистина дори и с въшно устройство пак ти трябва PC за да прехфърляш файлове. Идеята на джадата е според мен да можеш да си я пренасяш, и да ти служи като отдалечена точка за достъп до мултимедийните ти файлове намиращи се на компа при това с HD качество.

6. Тук е от
    Aug 2007

ПринципноTVIX HD M 4100 SH чете 1080р и то не само ts , a WMV9, H264 , x 264, tp, x264 MKV , ПО-ИНТЕРСНОТО е че чете и BLUray и HD DVD рипове, ей така както са си свалени на харда Освен това можете да си качите доста CD та на харда и не е нужно вече да ставате и да сменяте дискове. Предимството му е във видеопроцесора пред компютъра. Тестовете показват,че се справя доста по-добре от много добри видеокарти на пазара вкл 8800 ГТ стандартно изпълнение.
    Всички divx и симиларни, DVD се интерполират с изключително високо качество благодарение на мощния процесор. Да не говорим че е WOMAN FRIENDLY ...я само помислете ако гаджето ви иска да изгледа някой филм докато сте с приятели на по бира дали ще се оправи с компа ? В повечето случаи не , а с това всеки един потребител след 5 мин обяснение и демо няма никакви грижи

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от celestion
    Да не говорим че е WOMAN FRIENDLY ...
    Братче, ти ме разби! Ами ако каката по погрешка ти затрие ВСИЧКИTE файлове, качени на HDD на машинката или не дай Боже го форматира? Ще и е доста лесно само от дистанционното, не мислиш ли? Това в рамките на шегата, разбира се ...
    Би ли ми посочил линк към сравнителни тестове на TVIX с тези видеокарти 8800GT, че силно ме заинтригува? Какво точно имаш предвид под "GT стандартно изпълнение"?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Woman Frendly е много важен показател. При всяко пускане на двд-то жена ми се обажда и по 10-15 мин се обясняваме какво се прави. Не е зле и ТЪЩА Frendly да пуснат ако може с директен бутон за пускане на сапунени сериали.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Вие направо ме разочаровахте бе хора!
    Аз за около 2 часа на времето успях да обясня на леля ми доста по-сложно устройство като VCR Akai с тунер и OSD. Уточнявам, че тогава тя не беше ВИЖДАЛА дистанционно през живота си и беше на 55! Сега си настройва сама програмите, програмира си таймера, че и регулира sharpness-а. Да ми е жива и здрава!
    На колегите дечицата на по 4-5 годинки боравят с DVD recorders без проблем. Става въпрос за елементарните функции, разбира се.
    Подозирам, че вашите половинки нещо ви пращат за зелен хайвер или просто ви четкат самочувствието!

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

При всички положения ако човек е ограничен във средствата и иска максимално евтино решение за HD, определено плеър от 800 лв не е за него - мисля че това не подлежи на съмнение. Прави си един ъпгрейд на РС-то ако му е по-слабичко и кара по системата 2 в 1

За съжаление падане на цената на HD плеърите може да се очаква само при достатъчно масово производство, а като гледам другите фирми не са се избили да предлагат модели, още повече само Sigma правят процесор, достатъчно мощен да декодира HD. Мисля че имаше още една разработка, но не съм много сигурен.

lazarus18, ако се оборудваш с такава машинка, предполагам че няма да пропуснеш да ни направиш едно ревю от първа ръка.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Eddie

lazarus18, ако се оборудваш с такава машинка, предполагам че няма да пропуснеш да ни направиш едно ревю от първа ръка.
    Естествено, че ще споделя, но юзъра celestion, който май е titan , ги продава в магазина си и е доста наясно с тези машинки. Така че той може да разясни много по темата.

13. Тук е от
    Aug 2007

Да бе титан съм , ама ника ми беше зает като се регистрирах тук . Ми изпопродадохме ги ,останали са само някакви 3-4 бройки ... машинките наистина са читави , подържат почти всичко, готино дистанционно , лесно и удобно .Ами щом и компютърни специалисти си купуват правете сметка

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Само се чудя защо като са свършили пускат PR материал в списание Hi-Fi?
    Лошо планиране!

16. Тук е от
    Aug 2007

Ами прав си ,много лошо ги планирах нещата , като пусках обявата имах около 200 броя , сега имам само за демо в магазините . Не предположих, че хората се развиват толкова бързо, което е една приятна изненада за мен. Но вече си взех бележка и поръчах още ,и както се пее в една песнича , ще има за всички от сърце, но не подаръци ))) всъщност защо не ..... ?? .... може и да подаряваме нещо с тях другия месец пак една добра идея. Благодаря ти приятелю, ти си един добър коректив

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Забелязах, че в списанието пишеше, че струва 700 лв. Вярно ли е толкова? Става дума за 4100 модела.
    Ако наистина 200 човека са си купили такова чудо говори добре за пазара ни.

18. Тук е от
    Aug 2007

Стана грешка от наша страна ,тъй като не съобразихме,че не са с европейски призход и трябваше да платим мита,върху които се капитализира ДДС-то и при издаването на броя не можахме да го коригираме на време. Новогодишната промоция е TVIX 4100 + 80 см SPDIF кабел Van den Hul The Name = 800 лв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 14 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам расийвър Onkyo TX-SR607,DVICO TVIX HD M-6600N,DECT ТЕЛЕФОН PANASONIC
    От enator във форум Приключили продажби
    Отговори: 12
    Последно: 15-02-12, 20:51
  2. DViCo TVIX Xroid A1-БЪДЕЩЕТО НА МЕДИЙНИТЕ ПЛЕЪРИ!!!
    От gallardo83 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 7
    Последно: 29-08-11, 00:27
  3. Продавам нов DViCO TViX M-6600N
    От enator във форум Продава
    Отговори: 5
    Последно: 13-02-10, 23:49
  4. Продавам нов DViCO TViX M-6600N
    От enator във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 10-11-09, 15:13
  5. мултимедиен плеър DVICO TViX HDMI M-6500A
    От enator във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 10
    Последно: 21-09-09, 18:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе