Re:HDTV медиаплеер - Popcorn Hour NMT A-110
Здравейте, искам да свържа PCH 110 с един биймър (проектор), проблемът е, че проекторът има само VGA i S-video вход. Аз имам кабел HDMI - DVI и дали с един преходник DVI to VGA http://www.stelt-computers.com/index...chk=1&Itemid=1 ще мога да изкарам сигнал на екрана? Резолюцията не е особено важна, искам за едно парти да пускам като фон разни филмчета.
Не.
Плеъра изкарва цифров сигнал, а проектора чака аналогов.
Само през S-Video изхода може да подаваш, но качеството ще е по-кофти.
Благодаря за бързия отговор!
Здравейте!
Отдавна следя с голям интерес темата.
Наскоро взех за временно ползване един А-110 и започнах да пробвам разни неща с него.
Много добре се справя с филмите, но за съжаление, все още не мога да се преборя с DTS CD.
Имам доста такива неща, сваляни предимно от замунда.
Записвам ги като отделни тракове на външния HDD-WD-1TB с разширение .dts , но като ги стартирам се чува само шум.
Връзката ми от POPCORN-а е с чинч или към ТВ-то (със скарт), или към аудио уредбата (с чинч). Настройките - всички са на аналог.
Другото интересно е, че собственикът на машинката има сериозна техника - ресивър и DVD плейър ROTEL, но и той така и не можа да ги подкара тия DTS CD-та.
Той има оптична връзка на Popcorn-а с ресивъра и HDMI с LCD TV, настройките са му на Digital RAW, но и така не става.
Въпросът ми е - защо пуканката не иска да ги разкодира след като има DTS декодер и освен това филми с DTS звук си се плейват нормално.
Много ще съм благодарен на мнения и съвети!
Благодаря предварително!
P.s. Firmware-то e последното, не днешното, но октомврийското.
Сложи си "volume" на "пуканката" на нула. Иначе се чува само шум- това прочетох в NMT форума.
Да, така е. Не трябва да има корекция на звука от самия плеър. Трябва да бъде на 0 в зелен цвят ако не се лъжа.
Въпреки това съм попадал на DTS CD, които не искат да тръгнат. Същите обаче не са тръгвали и на ДВД плеъра ми и на WinAmp.
да споделя малко опит.
днес реших да си пусна family guy, но след десетина секунди видеото и аудиото започваха да се разминават. от компютъра всичко си беше ок. разгледах файла с медиаинфо. проблемът се състои в 'Format settings, GMC : 2 warppoints'. оказва се че пуканката може да плейва максимум 'GMC 1 warppoint'. решението е AVI ReComp http://www.afterdawn.com/software/vi...avi_recomp.cfm . хубавото е че с тази програма може да се обработват повече от един файл, лошото е че става бавничко. след обработката вече имам 'Format settings, GMC : No warppoints'.
така че, ако някой има проблем с някое .avi и проблемът идва от многото GMC warppoints, AVI ReComp може да помогне.
надявам се да не е коментирано преди.
Благодаря за отзивите, но и така не става.
Много ме е яд, но уви.
Други предложения?
Явно си попаднал на такива, които не вървят. И аз съм срещал такива.
Дай линк да ги пробваме.
Ами например това, но на DVD плейъра на приятеля ми (ROTEL) тръгва - записано на CD с ImgBurn:
https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=170923&hit=1
Цитат:
Записвам ги като отделни тракове на външния HDD-WD-1TB с разширение .dts
Предполагам, че тази операция прецаква нещата. Какво точно правиш?
Специално това, което съм посочил като линк го записах на CD с imgBurn.
Това CD нормално се плейва на компютъра с VLC и KMPlayer.
После с Exact Audio Copy го екстрактнах на отделни тракове,
които също се просвирват на компютъра с тези две програми.
На HDD-то към POPCORN-а записах в една папка големия WAV файл,
в друга папка отделните тракове и в трета папка един img файл,
направен от CD-то с imgBurn.
Не иска да разкодира нито едно от тия неща - само шум.
Днес пробвах и с Metsallica - Black Album пак от Zamunda - пак не ще.
Още малко и ще го мятам през прозореца - шегувам се, не е мое, но бях
обещал на моя приятел че ще ги подкарам тия DTS-и и какво - нищо.
Между другото, lazarus18 дай да дръпна нещо, което при теб тръгва.
Благодарности за отзивчивостта!
Пробвай този Black Album, той върви на "Пуканката".
Аз по едно време доста се бях запалил по многоканална музика, но после се освестих. Имам доста DTS CD, но си ги слушам на ДВД плеъра /вече много рядко/.
Сега дръпнах нещо от интернет и при мен не тръгна /само шум/. Ще потърся къде е проблема.