Re:HDTV медиаплеер - Popcorn Hour NMT A-110
Наистина при избор на 0-255 се създава едно впечатление за дълбочина на образа защото черното става по-плътно. Обаче то е за сметка на загуба на детайли в тъмните /и светлите/ области на картината.
Ако пуснеш една скала от черно до бяло през 1% ще видиш, че всичко до 5-6% занимава и не се различават отделните секции. Същото е и при бялото. Това всъщност е минус. Идеята е все пак да виждаш всичко, което е предвидено да се вижда.
На HD-DVD плеъра - Toshiba EP30 е различно. Ако материала е записан да се гледа с 0-255 настройка /Full RGB/ хем се запазва по-плътното черно, хем няма тези загуби. Всъщност тия видео файлове, предвидени за 0-255 са много редки защото стандарта за момента за видео сигнал е 16-235. 16 се възприема за черно, а 235 за бяло.
Интересно, специално за детайлите в тъмните участъци съм гледал, че не се губят при 0 -255, както и в много светлите участъци (разбира се, необходимо е предварително малко да се увеличи яркостта на екрана), но пък черното става черно и бялото - бяло, а и цветовете стават по - сочни. Докато при 16 - 235 черното сивее, както и бялото. Много съм се кьорил, повярвай за да ги установя тези неща. Пак казвам - може да е и от телевизора, защото при Panasonic TH-37PV80 - не стоят точно така нещата. Там също така може да се изключват 100 - те Hz, докато при Samsung PS50B610 - не може.
Като сивее просто намаляваш яркостта :)
И двата случая се постига еднакво черно, но при различни стойности на яркостта.
Може наистина да има разлики при Самсунг. Там нямам много опит с този плеър.
При Панасоник мисля, че на HDMI входа изобщо не излиза опция за 100Hz. Общо взето тази фукнция при тях не ми е много ясна. Май просто са я сложили за да привличат хората и са направили като я махнеп да трепти. По-старите модели без 100Hz не трептяха така като новите с изключени 100Hz.
Не говорим само за черно и бяло, а за разлики в цялостната цветова картина. Вярно, че при HDMI не може да се изключват 100Hz, но и там не се забелязва трептене, т. е. вероятно просто си остават включени. Възможно е да е заради това, че HDMI работи предимно на 60Hz, а 100 не е кратно на 60 или защото не може да удвои 60, защото вече стават 120 и просто си остават 100. Но факт е, че ако подадеш 50Hz на HDMI - то, ф - ята изключване на 100 - те Hz става активна. Знам ли им и аз триковете..
Здравейте,
Наистина ли толкова бано стават нещата в този БТПД торент?
Не върви изобщо
Къде бъркам?
Кое не върви?
Виж колко сийдъри има точно този клиент. Аз свалям без проблеми с него от месеци от 4-5 тракера. Вече напълних няколко терабайта.
Виж дали си отворил съответния порт на рутера си.
Здравей Лазарус,
Портоветя бяха отворени, по специално 8881- както си пише. Сутринта както писах беше наред. сега след работа видях, че всички са прели и не аплоудват. Стоят на верифаинг и нищо.
Както ме посъветва смених директориата с такава, в която вече има изтеглен файл уж да се усети, ама не става и това.
Инсталирах и цТорента - нищо. В момента се върнах на основния торент - и то не ще да върви. Четох из оригиналния форум-бая ядове берат изглежда с тази част на пуканката. Освен пак да инсталвам БТПД и да се мъча. При теб как е точно нагласено? Има само един клиент БТПД ?
Щом са Verifying значи се чекват. Спри ги и ги пускай един по един. Имай предвид, че това отнема страшно много време да се чекне. Особено ако са с голям обем.
При мен е само BTPD. Оригиналния си стои, но е спрян от NMT Apps.
Аз не бих се занимавал да чеквам стари торенти ако това се опитваш да направиш.
Все пак това не е мощен домашен компютър. Пускай да се свалят по 2-3 максимум и сийдвай 5-6.
В какъв смисъл е спрян?
От къде е спрян?
Ако торент севиса не е рънинг, БТПД-то ще върви ли?
Някакви специални сетинги?
Ще върви. От менюто в NMT да е Stopped.
Тръгна засега, утре ще го видя.
Не ми харесва, че могат само до 5 тор. да се аплоудват и 2 даунлоудват. Явно търпение му е майката.
Благодаря ти за съветите.Ти си търпелив явно много-толкова питащи........
Лека нощ Утре ще пиша какво е станало
Пуснах следната проба-с компа и бит комет пуснах да се тегли на диска на Пуканката торент.Засега става, но ако искам да сиидвам, ще трябва да работят и двете. Не е добра идея, но става. Шера на ПК се вижда като мрежов диск, мапнат с пуква П:/.
То не че не може повече. Това не е някакво твърдо ограничение. Просто съм забелязал, че ако не прекаляваш с натоварването се държи по-стабилно. Каква е идеята да сваляш едновременно 10 торента?
Свалянето на диска на плеъра по мрежата също не е добра идея.
Ти с кабел или с WiFi си?
Добро утро.
Торента се е изтеглил и сега сийдва.
Благодаря Лазарус.
С кабел, през суич, към рутера. На суича няма нищо освен ПК, но един ден предполагам, че може би ще закача или сат приемник (ш****г) или тв или и двете.
За МСПортала да попитам - как се логваш? Не че голяма загуба ако не го ползвам.....
Лек ден
С.
Нищо не ползвам от тоя Портал.
html-a с БГ радиата ми е достатъчен.
Нов модел Popcorn Hour A-200.
Предлагам обсъждането да става в тази тема:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,43445.0.html