Re:HDTV медиаплеер - Popcorn Hour NMT A-110
За момента сякаш мартенската версия е най-предпочитана от потребителите, в това число и от мен. Последната версия нещо не се долюбва, май не са я изчистили напълно, а и новостите в нея са някак безинтересни, с нищо не подобряват качеството на работа като цяло на плейъра. Най-същественото подобрение в мартенската в сравнение с декемврийската версия е коректното (вече) разчитане и съответно изобразяване на цветовите кодове за различните типове видео материал (което според мен е доста важно), както и малко по-стабилна работа на плейъра въобще. Моето предложение, ако си радетел за качество е да направиш някак гимнастиката с цялостното форматиране.
Цитат:
Първоначално публикувано от kirretto
За момента сякаш мартенската версия е най-предпочитана от потребителите, в това число и от мен. Последната версия нещо не се долюбва, май не са я изчистили напълно, а и новостите в нея са някак безинтересни, с нищо не подобряват качеството на работа като цяло на плейъра. Най-същественото подобрение в мартенската в сравнение с декемврийската версия е коректното (вече) разчитане и съответно изобразяване на цветовите кодове за различните типове видео материал (което според мен е доста важно), както и малко по-стабилна работа на плейъра въобще. Моето предложение, ако си радетел за качество е да направиш някак гимнастиката с цялостното форматиране.
Един въпрос - как ще се отрази на работата на плеъра ако инсталирам само мартенския фърмуер и откажа инсталация на приложенията. Вградения диск (1тб) е пълен и аз на практика не ползвам приложенията. Включвам през юесбито външни хард дискове. Ще може ли нормално да работи и да чете от вградения и съответно от юесбито? Плеъра е вързан с HDMI кабел.
Няма да имаш проблем. Просто приложенията, които ти явно не ползаш, няма да работят.
Има една подробност - когато са инсталирани приложенията и работят коректно плейъра буферира върху вътрешния диск при плейване . При положение, че вече на практика нямаш приложения би могъл да възникне следният проблем - при видео материал с много висок битрейт на места може да се наблюдават насичания и накъсвания, които иначе ги няма.
Здравйте колеги,от известно време филмите които тегля имат вградени субтитри и за съжаление не успявам да ги гледам поради невъзможността да ги отворя.Последно пробвах The Back-Up Plan от замунда "златен торент" моля някой ако знае как да се справя с проблема да помогне.
Цитат:
Първоначално публикувано от valentino_g
Здравйте колеги,от известно време филмите които тегля имат вградени субтитри и за съжаление не успявам да ги гледам поради невъзможността да ги отворя.Последно пробвах The Back-Up Plan от замунда "златен торент" моля някой ако знае как да се справя с проблема да помогне.
Вероятно въпросните издания са remux-ове с вградени графични субтитри (.pgs, .sup), които плейъра за съжаление не поддържа. Решението - теглиш едни текстови субтитри (най-добре .srt) за конкретния филм, озаглавяваш ги като него и гледаш спокойно. Ако няма разминаване в заглавията или броя кадри за секунда на филма и субтитровия файл, разбира се. Успех!
И аз имам проблем с новия фирмуер. Ще трябва да се връща предния, от флашка ще стане ли без проблем или е нужна някаква по сложна процедура?
С флашка само става. Няма нищо специално в процедурата.
Върнах стария фирм, но ми се струва че един от проблемите е останал, към един m2ts файл съм сложил srt субтитри и не иска да ги пусне. Или се бъркам или преди ги подкарваше... иначе набързо пробвах филми, които ми сечаха сега са наред.
Re:Media Player Popcorn Hour NMT A-110
Споделям за тези, които имат проблем с инсталацията на новите NMT приложения от март насам. Достатъчно е при инсталацията на новия фърмуер плеъра да отчита вградения диск. След инсталацията на фърмуера (примерно с мартенската няма никакъв проблем) дава, че трябва да инсталираш новите приложения. Отказвам. На настройки пише, че имаш инсталирани новия фърмуер но старите приложения от 2009. На приложенията пише, че те не са съвместими с новия фърмуер и не работят. На началната страница си отчита без проблем вградения диск и ако има прикачено USB устройство (пусках 500 гб. диск без самостоятелно ел. захранване). Възпроизвежда и от двете места - опитах с най-големите и тежки 1080р mkv. файлове, които имам. Буферира и плейва без проблем. Картината според мен е по-добра, не насича. Субтитрите имат нови опции като големина. Като цяло определено съм по-доволен от новия фърмуер.
Минусите:
- при стартиране след изключване от ел. мрежата отново иска инсталация на новите приложения - само отказвам.
- ако трябва да качвам нещо на вградения диск, вероятно трябва да си играя да инсталирам стария фърмуер за да работят приложенията. След това обратно.
Успешен ден!
Цитат:
Първоначално публикувано от docR
Споделям за тези, които имат проблем с инсталацията на новите NMT приложения от март насам. Достатъчно е при инсталацията на новия фърмуер плеъра да отчита вградения диск. След инсталацията на фърмуера (примерно с мартенската няма никакъв проблем) дава, че трябва да инсталираш новите приложения. Отказвам. На настройки пише, че имаш инсталирани новия фърмуер но старите приложения от 2009. На приложенията пише, че те не са съвместими с новия фърмуер и не работят. На началната страница си отчита без проблем вградения диск и ако има прикачено USB устройство (пусках 500 гб. диск без самостоятелно ел. захранване). Възпроизвежда и от двете места - опитах с най-големите и тежки 1080р mkv. файлове, които имам. Буферира и плейва без проблем. Картината според мен е по-добра, не насича. Субтитрите имат нови опции като големина. Като цяло определено съм по-доволен от новия фърмуер.
Минусите:
- при стартиране след изключване от ел. мрежата отново иска инсталация на новите приложения - само отказвам.
- ако трябва да качвам нещо на вградения диск, вероятно трябва да си играя да инсталирам стария фърмуер за да работят приложенията. След това обратно.
Успешен ден!
Хубаво е, че преоткриваш преимуществата на мартенската версия фирмуеър, но това, че нямаш SAMBA или FTP според мен е сериозно неудобство. Освен това - опитай как ще ти буферира без приложения някой наистина сериозно тежък файл (вярно е, че не знам с какво разполагаш), например това: Ghost.Rider.2007.extended.cut.Bluray.1080p.DTSMA.x264.dxva-FraMeSToR, някъде около 40 - 50-а минута мисля, че беше, там където за пръв път Никълъс Кейдж се е преобразил в Призрачен Ездач и "съветва" един бандюга със страшният си поглед в очите (съжалявам за идиотското обяснение, но наистина не помня на кой точно момент от филма беше). И това не е единствен пример, но вярно, че не са много.
За качване върху диска би могъл да ползваш USB Slave входа на задния панел на плейъра.
Благодаря, не бях се сетил за USB отзад. За филмите - според мен има проблеми в отделните рилийзи или заради някакъв кодек. Вчера пуснах за проба един филм "В Брюж.....". Файла е 4 гб и нещо 720р - сечеше та се късаше. Пуснах по-голям файл на 1080р - никакъв проблем. И двата бяха от външен диск. Както казват хората - няма пълно щастие.
Цитат:
Първоначално публикувано от docR
Благодаря, не бях се сетил за USB отзад. За филмите - според мен има проблеми в отделните рилийзи или заради някакъв кодек. Вчера пуснах за проба един филм "В Брюж.....". Файла е 4 гб и нещо 720р - сечеше та се късаше. Пуснах по-голям файл на 1080р - никакъв проблем. И двата бяха от външен диск. Както казват хората - няма пълно щастие.
Де го тоз проблемен рилийз да го видим, че HD издание на въпросния филм май е останало само в Замундата и то е 6 GB и нещо едното и 12-13 GB - другото? Между другото днес правих проби с едни тестови файлчета с много висок битрейт и при изключени, но работещи приложения плейъра възпроизвежда до 50 Mbps видео без да насича. Това е само така, ако все пак решиш да правиш някакви сравнения с/без приложения.
Някой знае ли как могат да се завъртат снимки при визуализация през пуканката? Ако има такава функция разбирасе.
Извинявам се ако вече е коментиран този въпрос, но никъде не намерих нещо по въпроса. Дори и чичко Гугъл не ми отговори :)