Re:POPCORN Hour A-110 ...По-добрата алтернатива или...!?

[quote=Syabas]

Release Date : 02 April 2009
Firmware Version : 01-17-090201-15-POP-403-000
Release Note :

1. No NMT apps, still previous 00-17-090115-15-POP-403
2. Some critical patches on 00-17-090125-15-POP-403
3. Fixed Video_ts playback over SAMBA, with whitespace in share name, will crash.
4. Turkish codepage fix.
5. Remove "Audio */*: ***" message at start of video playback (e.g. TS).
6. PNG read failure cause crash.
7. Fixed ISO with single subtitle track cannot be display
8. Internet Radio ]

Аз за сега не смятам да правя нищо. "Работает - не трогай!"
  Да! Какво ново и има ли смисъл за ъпдейт след февруарския?
 http://www.popcornhour.com/download/...ware-A110.html
  Ако по някаква причина сте инсталирали Телнет, то Попкорна не може да влезе нормално в режим usb-slave. За да тръгне - пуснете телнет и вижте как се казва командата дето спира телнета. usbslave или нещо подобно беше - натискате "Tab" 2 пъти и ще ви се покажат всички команди.
  Здравейте 
Наскоро и аз си взех пуканка A110, да ми е честита :)
Доволен съм от нея, имам няколко въпроса и ако може да ме посъветвате за това-нова.

1. Какъв хард диска да избера ?
Търся нещо, тихо, да няма голяма консумация, не държа да е голям обема 500-750 таван, предпочитам да е тих, отколкото голям.
Сега съм с един сигейт 80Г не помня точно модела му, но трака и от време на време го чувам как се пуска :)

2. Когато браузвам аренабг и избера start download torrent now, защо торента не тръгва да се сваля ? Няма нито задача нищо, празно вътре.
Чрез CSI сложих transmission 1.5.1, в web добавих http://localhost........ но после нищо не излиза на пуканката, казва че няма такова, а
като го браузна през мрежата от компютъра , отваря торент клиента, сваля всичко ок..

3. Някой пускал ли е Truehd ili DTS-HD звук от пуканката ?
Имам ресивър Онкио606, чакам един блурей да дойде и мечтата ми е да светне DTS-HD или TrueHD на ресивъра, засега само тези 
лампички не са святкали :)) 
Въпроса ми е как просвирва самия блурей, дали го показва по папки и да избереш най-големия .mts/mst файл 
или е както dvd/blu-ray плеърите посочваш фолдъра и той сам сглабя всичко и наглася менюто, избор на език и т.н. ?

Честито get! Правилен избор!!
Ползвай WD Green Point - много добър харддиск сработващ се с А-110 перфектно.
  jivkojj, с usbslave стана! Много ти благодаря! :)
  Навярно хард-диска ще бъде такава серия, чувам добри отзиви за тях, има един 640 или 650Г, за 120лв. с ДДС малко по-нататък ще го взема.
Проблема ми е повече с торент клиента, искам да работи през пуканката, а не да го зареждам през браузър. 
Цялата ми идея е пуканката самостоятелно да тегли филми и т.н. без намеса на комп/лаптоп.
Още един въпрос ми хрумна, субтитрите пуканката може ли да ги записва някъде... май не те са и рарове....
  Здравейте! Моля, някой от форума да каже какво става със спирането на диска след изключване на пуканката. При последния firmware от 26.02.2009 г. този въпрос трябваше да е решен, но при мен не се получава - дискът продължава да върти, т.е. стендбай не работи.При Вас има ли такъв проблем?Изключих Casgle, MyiHome и Torrent, както беше споделил някой (доста постове назад и затова се извинявам, че не мога да посоча кой беше), но резултатът е същия - върти.Моля Ви за съвет.Макар, че на предишната страница съм посочил, но пак ще повторя, че съм с А-110 и имам вътрешен диск.
  Имам проблем с "Пуканката" А-110. :2guns:
Не мога да форматирам HDD, съответно не мога да инсталирам NMT Apps.
Форматирах флашката FAT32. Разархивирах "01-17-090125-15-POP-403.zip" в основната директория. Включих я в РСН. Стартирах РСН. Стартирах NMT Setup Wizard и избрах от USB. Тръгва процедурата и в това състояние забива. Нито един бутон от дистанционото не действа. Само бутона на устройството за захранване помага.
Същото е положението и онлайн. FW се ъпдейтва и от USB и Online. Но както пише в Readme-то, съветника за инсталация на приложенията не се стартира автоматично. Не виждам "syb8634.nmt" от Пуканката, а файла си е на лице.

Вече ми идва да я метна в микровълновата, където й е мястото май.

Някой има ли идея за решаването на проблема?
  Не мога да разбера точно до къде стигаш. Изписва ли ти поне 0% ?
Какъв диск си сложил?
Провери на компютъра дали syb8634.nmt са в главната директория на флашката, че понякога ги разархивира в поддириктория.

Привет lazarus18!

:oops:
Сега видях
 Brand: Hitachi Deskstar 3,5"
Model: HDP725050GLA360
Size: 500GB
Notes: Format fails, tried to change to Sata150 doesnt make it working
  Да, точно от това се опасявах. 

Добре е да сложим и тук някъде този списък с дискове, че вече доста народ се набута с тия дискове на Hitachi, които принципно са добри модели, но и аз не знам защо са несъвместими с плеъра.
   Цитат:

Първоначално публикувано от lazarus18  
 Да, точно от това се опасявах. 

Добре е да сложим и тук някъде този списък с дискове, че вече доста народ се набута с тия дискове на Hitachi, които принципно са добри модели, но и аз не знам защо са несъвместими с плеъра.

Може да пробва да превключи диска в SATA 150 режим - при Хитачи май ставаше със софтуер на комп.
  Ето линка
HDD Compatibility List for A-110
 http://www.networkedmediatank.com/sh...d.php?tid=7735

ethernall , това съветват и на сайта на Пуканката. Направих го и довечера ще пробвам да форматирам. 
P.S. Интересното е, че партишъните са създадени, но не са форматирани.
  Някои успял ли е да просвири truehd или dts-hd през пуканката ?
И да Ви попитам в менюто аудио/видео освен AC3,PCM, DTS и WMA Pro имате ли още нещо ?
Имам спомен, че в един магазин бях видял в менюто Truehd или бъркам...