Страница 103 от 134 ПърваПърва ... 5393101102103104105113 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,531 до 1,545 от общо 2008
Like Tree1Одобрявам

Media Player - Western Digital (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Re:WD TV™ Live HD Media Player (WDTV2) (Наследникът на WD HD TV)

Цитат Първоначално публикувано от mr_BG
    Някой може ли да гледа клипове от youtube с фабричния firmware защото аз немога?
    С 1.02.21 се гледат всички с изключение за тези за които изрично пише, че не са за TV-connected devices (1%)

2.  

3. Тук е от
    Jun 2009

Ползвах алтернативният фърмуер на B-rad, най-вече заради YootubeHD. След като достъпът беше прекуснат през юли се опитах да направя промените, които са посочени във форумите за решаване на проблема.Не се получи нещо и от тогава нямам достъп с никой фърмуер. Някой може ли да даде идея за решаване на проблема?

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Ползвах алтернативният фърмуер на B-rad, най-вече заради YootubeHD. След като достъпът беше прекуснат през юли се опитах да направя промените, които са посочени във форумите за решаване на проблема.Не се получи нещо и от тогава нямам достъп с никой фърмуер. Някой може ли да даде идея за решаване на проблема?
    Не би трябвало да имаш проблем с оригиналният фърмуеър.

Аз също дълго време бях с 4.2.0 на б-рад, но когато имах много филми в deluge-а у-вото забиваше и трябваше на всеки рестарт да правя онази врътка за mount -o .... за да ми върви youtube-a. (там тънкостта е че youtubeHD.php трябваше да се изкопира един път в /conf [там може да се пише] и след всеки рестарт да се прави:

Код:
    mount -o bind /conf/youtubeHD.php /etc/webend/youtube-proxy/youtubeHD.php
    към оригиналното му място, защото там файловата система не позволява запис).

Отделно, че онзи фърмуеър (или торент клиента) пишеха по харда с много грешки и доста от филмите ми се прецакваха. И постоянно трябваше да откачам хард-а и да му правя скандиск. За това и се върнах към оригиналният фърмуеър и торент клиента ми е на пц-то. От тогава нямам грижи.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

аз съм с последният фирм и всички блуреики ми накъсват яко.взех си 2терабаита хард за компа и с лан кабела към WD TV Live и така си гледам.а харда съм го напълнил до горе с яки филми но не мога да ги гледам заради това насичане.иначе обикновенните филми вървят без проблем.някои има ли идея какво става?

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Чипа на плеъра не е за такива филми. Сваляй mkv-та.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

с една дума напрао да го сменям тоз хд плеър.защо го взех тогава тоз огромен телевизор като ще гледам компромиси само.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2009

На външем хард няма проблем с блуреиките. Аз продължавам да нямам достъп до YOOTUBE. Опита за рдактиране /etc/webend/youtube-proxy/youtubeHD.php възможно ли е да е довел до проблема и сега и с оргиналния фирм да нямам достъп?

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

еми то не е ли същото ползвам харда на компа или по лан кабела да е по бавна връзката ли?

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

На външем хард няма проблем с блуреиките. Аз продължавам да нямам достъп до YOOTUBE. Опита за рдактиране /etc/webend/youtube-proxy/youtubeHD.php възможно ли е да е довел до проблема и сега и с оргиналния фирм да нямам достъп?
    Не би трябвало. По принцип /etc/webend/youtube-proxy/youtubeHD.php е невъзможно да се редактира, поне не там.

12. Тук е от
    Jun 2009

Мисълта ми е, че по мрежата накъсва и според мен причината е в мрежата а не в плеъра. През USB няма този проблем.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

сигурен ли си че проблема е в мрежата.хм че нямам тaкава голяма флашка да кача някоя 30,40 гигабаита блуреика да видя настина ли няма да има проблем.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2009

Опитай да включиш плеъра към компа през USB и тогава ще разбереш дали е от мрежата. Ако е ОК си вземи един външен хард и си решаваш проблема.

16. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от venci79
    аз съм с последният фирм и всички блуреики ми накъсват яко.взех си 2терабаита хард за компа и с лан кабела към WD TV Live и така си гледам.а харда съм го напълнил до горе с яки филми но не мога да ги гледам заради това насичане.иначе обикновенните филми вървят без проблем.някои има ли идея какво става?
    За мен решението е да ги стартираш през Media Server. Или през този на Уин-а или през друг. Аз ползвам това чудо: http://www.homemediaserver.ru/page10.php, може би не е най-перфектното решение, но не съм търсил по-добро. Блурей филмите ми вървят без никакво насичане, преди като ползвах Network Shares не можех да гледам дори mkv. Сега с блурей филмите нямам проблем, вървят гладко дори и при натоварен процесор на 90% и сваляне на торент с 4Мб/с, а компа ми е бая архивен, както и рутера, единствено има проблем с mkv, които не са с вградени субтитри, тъй като през сървъра, устройството не ги вижда. Със сигурност WD имат доста работа по блурей, дано скоро пуснат поддръжка на менюта, както го направиха с ДВД-тата.

17. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте колеги,
    днес си поръчах един WD TV Live za 99$ като се чудя прочетох в предните постове че ще ми трябва рутиращо устройство.Но в къщи съм с новите модеми на Vivacom които имат възможност за уерлес връзка но и по кабел с различни PC-та та въпроса ми е за WD TV Live необходимо ли ще ми е рутиращо устройство ако ще ползвам примерно едно IP и едно IP ще ми върши ли работа за работа и с комп и на WD TV Live-a .Имам в пред вид за да ползвам удобствата на този b-rad firmware.

18. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте, имам няколко въпроса за WDTV Live:

1. Може ли да се смени шрифта на субтитрите по някакъв начин, понеже до колкото знам е малко глупав българският - има ченгели и подобни... Ето снимка:

[img width=800 height=600]http://img97.imageshack.us/img97/9858/a7a2bc58e5184f17f7ddc33.jpg[/img]

Снимката е много стара, правена е още когато излезе WDTV Live на българският пазар... за това питам има ли някаква промяна към по-добро?
    Това нещо е писано при B-Rad:

0.1 - initial release
    * one compiled font replacement may be stored as /conf/custom-translation.mo, it will overlay the first asian font
    Дали е за смяна на друг шрифт на субтитрите?

2. Може ли някой да покаже снимка подобна на моята със субтитри в най-добрия случай - разположение, четливост... защото съм виждал, но ENG а искам български шрифт да видя от последните Firmware. Плюс това моята снимка е много стара, просто искам да видя какво е положението сега. Ще се радвам ако има снимка на HDTV телевизор и такава на обикновен - 22 инча примерно. Дори и да е с GSM направена, но просто да може да се види горе долу как стоят нещата към днешна дата.

3. Прочутият бъг или по-точно проблем с mkv header compression support съществува ли и при WDTV Live?
    Ето за информация за самия проблем:
    http://www.bunkus.org/videotools/mkv...al_compression
    http://wdtvforum.com/main/index.php?topic=7089.0
    Ето и временно решение:
    http://wdtvforum.com/main/index.php?topic=6897.0
    Само че ние говориме дали ще благоволят от WD да го решат проблема в следващ update или ще си правиме гимнастики за сега...
    В тази тема е писано следното:
    0.4.2.5 - 2010-09-25
    * backported mkv header compression support to wdlxtv-plus
    http://forum.wdlxtv.com/viewtopic.php?f=31&t=1842
    Да разбирам ли че B-Rad е решил или по-точно иска да реши проблема с mkv header compression support?

4. Вярно че SRT е по-известен и модерен формат напоследък, но все пак толкова ли е зле SUB при WDTV Live? Не може да се разполага най-долу на екрана и прави проблеми по някога - не тръгва, така ли?

5. Ако имам сложена USB WI-FI N на WDTV Live и пробвам да копирам файлове от: PC към WDTV Live или обратното, трансфера ще ми бъде много бавен? Сега ще кажете зависи от мрежата ти и от самия USB WI-FI... добре тогава кажете кой е най-добрия резултат който вие сте постигали? За колко време примерно ще прехвърлите 10GB от PC към WDTV Live с USB WI-FI N при вас? Ами с LAN кабела?

6. Кои са основните недостатъци на WDTV Live според вас? Защо не бихте си го купили?

Питам тези нещо понеже съм хвърлил око (ама само едното) на Diva или WDTV Live, но се колебая все още.
    По принцип WDTV Live много ми харесва като визия и възможности, но се притеснявам заради субтитрите и прехвърлянето на файловете.
    На мен ми е ясно, че е най добре да откача външния хард и после от компютъра към него ще е 10 пъти по-бърз трансфера, но после всеки път ще чакам WDTV Live да
    сканира по 20-30 минути харда (говорим за 500-1000GB натъпкани до горе)...

Ако някой се интересува от моите стари разсъждения правени преди 8 месеца, може да погледне темата: WDTV Live или Diva - Кое да купя?
    https://forum.setcombg.com/index.php/topic,43729
    От тогава доста вода изтече - демек firmware updates, за това реших да пиша и тук.
    Предварително благодаря на всички, които решат да ми отговорят на въпросите .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Western Digital (всички модели)
    От nestorbg55 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 193
    Последно: 21-04-16, 20:23
  4. Media Player - ASUS (всички модели)
    От yavor44 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 177
    Последно: 29-06-14, 19:15
  5. Купувам : Western Digital HD TV Media PLayer
    От thcrown във форум Купува
    Отговори: 2
    Последно: 15-09-09, 11:35

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе