Re:Media Player - Western Digital WD TV HD 
  Не съм убеден, че вътрешния диск не може да се извади, но това не е важно. Безжична връзка сигурно е възможна, но трябва да се провери с кои USB - WiFi адаптери е съвместим плейъра. Освен това трябва сте сигурни, че рутерът Ви ще поддържа стандарта за безжична връзка на конкретния съвместим с плейъра адаптер (викат му още dongle). И най-важното - безжичната връзка във всеки случай е по - бавна от жичната, която пък е по-бавна от USB връзката.

P.S. Пропуснах - тежки файлове от сорта на Avatar BluRay ще трябва да забравите да ги гледате по безжична мрежа, високият битрейт изисква високоскоростна връзка. Освен това безжичната връзка е по-нестабилна.
  Да помогна за каузата

WIFI адаптери аъвместими с WDTV Live

http://www.wikidevi.com/wiki/WDTV_Li...orted_Adapters

WIFI адаптери аъвместими с WDTV Live
Brand 	Model 	Chipset
Airlink 	AWLL5077 Rev 0200 	Realtek RTL8188SU
ASUS 	USB-N10 Rev 0200 	Realtek RTL8188SU
ASUS 	USB-N13 Ver 1.10 	Ralink RT3072
AZIO 	    AWU101N 	        Ralink RT3070
Belkin 	F5D8051 V3100 	    Ralink RT2870 + RT2820
Belkin 	F5D8053 V3001 	    Ralink RT2770 + RT2720
Belkin 	F5D8055 v2 	    Ralink RT3070
Belkin 	F6D4050 Ver 1000 	Ralink RT3070
Buffalo 	WLI-UC-G300HP 	    Ralink RT2870 + RT2820
Buffalo 	WLI-UC-GN 	    Ralink RT3070
Buffalo 	WLI-UC-G300N 	    Ralink RT3072
Buffalo 	WLI-UC-GN US 	    Ralink RT3070 (See WLI-UC-GN above)
D-Link 	DWA-125 A1 	    Ralink RT3070
D-Link 	DWA-131 	        Realtek RTL8191SU
D-Link 	DWA-140 V1.30 	    Ralink RT2870 + RT2820 or a Ralink Single chip depending on the version
D-Link 	DWA-160 A1 A2 B1 	A1/A2: Atheros AR9170+AR9104, B1: Ralink RT2870+RT2850
EnGenius 	EUB-9701 	        Ralink RT2870 + RT2820
EnGenius 	EUB9706 	        Ralink RT3072
Hawking 	HWNU3 (typo, should be HWUN3) 	Ralink RT3070
Hi Power Wireless USB Adapter 	GW-USMicroN 	
[Planex] 	GW-USMini2N 	    Ralink RT2870 + RT2820
Hornettek JANUS 	GW-USMini2N Rev 0200 	Ralink RT2870 + RT2820
Level 1 	WNC-0600USB [v2] 	Ralink RT2870 + RT2820
Linksys 	WUSB100 v1 	    Ralink RT2770 + RT2720
Linksys 	WUSB100 v2 	    Ralink RT3070
Linksys 	WUSB600N V1 	    Ralink RT2870 + RT2850
Linksys 	WUSB600N V2 	    Ralink RT3572
Netgear 	EVAW111-100WWS 	
Netgear 	wn111 (V2 Assumed) 	Atheros AR9170+AR9101
Netgear 	wnda3100 (V1 Assumed) 	Atheros AR9170+AR9104
Rosewill 	RNX-Easy-N1 Rev1.00 	Ralink RT3070
Sitecom 	WL-329 V1 001 	    Ralink RT2870 + RT2850
SMC 	SMCWUSB-N2 	
TP-Link 	TL-WN821N 	    Atheros AR9170 + AR9102
Trendnet 	TEW-644UB V1.0R 	Ralink RT2770 + RT2720
Trendnet 	TEW-645UB 	    Ralink RT2770 + RT2720
Trendnet 	TEW-664UB V1.0R 	Ralink RT2870 + RT2850
ZyXel 	NWD-210N 	        Ralink RT2870 + RT2820 
  Чудесно включване, само че тук става дума за по - нов плейър - WD TV Live HUB. Той е доста по - различен и е възможно да не са съвместими всичките тези адаптери.
   Цитат:

Първоначално публикувано от kirretto  
 Не съм убеден, че вътрешния диск не може да се извади, но това не е важно. Безжична връзка сигурно е възможна, но трябва да се провери с кои USB - WiFi адаптери е съвместим плейъра. Освен това трябва сте сигурни, че рутерът Ви ще поддържа стандарта за безжична връзка на конкретния съвместим с плейъра адаптер (викат му още dongle). И най-важното - безжичната връзка във всеки случай е по - бавна от жичната, която пък е по-бавна от USB връзката.

P.S. Пропуснах - тежки файлове от сорта на Avatar BluRay ще трябва да забравите да ги гледате по безжична мрежа, високият битрейт изисква високоскоростна връзка. Освен това безжичната връзка е по-нестабилна.

Довечера ще огледам добре ,дали мога да извадя харда,но и в ръководството не пишеше да има такава възможност .А относно sample на Аватара, аз я качих на харда и тогава го пуснах ( май тук нещо не разбрах - как да гледам по безжичната мрежа ? )
  Става дума за директно гледане на файлове по безжична мрежа от например компютър, мрежов твърд диск или NAS.
  Охо ,до такива високотехнологични средства за гледане не съм стигнала :):) :) а относно за bluray ,нали няма да си прецакам плейъра ,ако ги качвам на харда и тогава ги пускам - става въпрос за около 20 GB??
  Аз само пояснявам какво значи да се гледа по безжична мрежа. Иначе точно това е най-сигурния и "безболезнен" начин (но и относително бавен) - качване по мрежа върху вътрешния диск и гледане от него, без значение колко са големи файловете.
     Re:Media Player  Western Digital TV™ Live HD (WDTV2)
   Цитат:

Първоначално публикувано от imarh  
 ...

Оправи се от само себе си!?!...
Някой с 1.02.21_B-RAD.CC_WDLXTV_LIVE-0.4.2.0 да сподели дали му работи youtube?
  Imarh ти с коя версия на b-rad си?
Качих отново 1.02.21_WDLXTV.COM_WDLXTV_LIVE-0.4.3.1, но при мен не се оправи проблема с YoutubeHD. Правил ли си нещо за да бачка при теб?
   Цитат:

Първоначално публикувано от bobivg  
 Imarh ти с коя версия на b-rad си?
Качих отново 1.02.21_WDLXTV.COM_WDLXTV_LIVE-0.4.3.1, но при мен не се оправи проблема с YoutubeHD. Правил ли си нещо за да бачка при теб?

Бях с 1.02.21_B-RAD.CC_WDLXTV_LIVE-0.4.2.0. Последната събота или неделя (не помня) youtube-a спря да работи. Рестартирах до фабричните настройки от менюто и от бутонът от странни. Без резултат. След това качих и официалният и последен 1.04.10 и рестартирах пак. Проблемът остана. И изведнъж вчера от само себе си youtube-a тръгна.
  Последно с фърмуеъра на b-rad youtube-а работи ли?
   Цитат:

Първоначално публикувано от sinnergy  

Здравейте Всички отново, piff22, lazarus18,

Реших да пиша пак понеже си взех гореописната конфигурация (само дето от amazon.co.uk а не от плесио, гейт щото нещо нямаха в наличност и нищо сигурно не можаха да ми кажат... бтв така спестих около 70 лв + дойде за 1 (един) ден до вратата ми с UPS куриери. единствен минус май е гаранцията която е към амазон сега, ама дано не се чупят!).

Вече 4ти ден усилено тествам сякви натоварвания, формати и комбинации... 
Засега мога да каже че:
1. wd tv live е един много як плеър дето всичко плейва 
2. Linkstation Pro е един много як NAS на добра цена и с много възможности (вграден utorrent с web ui, how cool is that!)
3. Двете заедно работят страхотно вързани с кабел през рутерчето ми (което е 100 Mbit), почти направо аут-оф-дъ-бокс
4. Двете заедно работят страхотно (по добре малко даже дори без рутера) direct connect, т.е. от wd-to забит мрежовия кабел в nas-а, като нали трябва да си настроите мрежата че да се виждат

Пусках му сякви неща, SD, HD, 720p mkv, 1080p mkv, blu ray dump (незнам как се казва, не е исо а са много файлове, нейтив както си е bluray-а), blu ray iso с някъв як бит рейт, анимета разни дето са някои с по странни кодеци традиционно.

Всичко върви страхотно по мрежата, ДОКАТО nas-а дърпа торенти с някви мегабайти (2-3 примерно). 
Ако много вземе да ъплоадва мисля че леко се замисля обаче не съм много сигурен, нямам още доказателства. :)

Единствено blu ray iso-то с големия бит рейт има някво насичане 10-15 секунди в началото като го пусна, но след това зачесва без проблеми, сигурно се дължи на буфериране. При директната връзка не забелязах да го има тоя "проблем". 

Имаше и едно аниме дето малко гърчаво се рендваше ама това е само 1 нещо от примерно 50 които съм пробвал до сега.

И така, като цяло съм супер доволен от покупката си!
Благодаря пак на всички в тоя форум, pif22 и lazarus18, задето ми помогнаха с мненията си!
И Весели празници!

Ей това е спек-а на bluray iso-то, дето насича 15 сек по мрежата преди да зацепи нормално:

Codec          Bitrate       Description  
-----          -------       -----------  
MPEG-4 AVC Video    23493 kbps     1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1

за повече инфо : *************************/details.php?i...087791bc70d220
   Цитат:

Първоначално публикувано от imarh  
 Последно с фърмуеъра на b-rad youtube-а работи ли?

Ми при мен не работи.

Цитат:

Първоначално публикувано от Vanko 72  
 Хора имам проблем с субтитрите проверих кодировката. на компютъра вървят , на плейьра не става файловете са с еднакви имена

Пробвай да ги презапишеш в друг формат който се чете от плеара примерно *.ass или *.ssa
  Хора имам проблем с субтитрите проверих кодировката. на компютъра вървят , на плейьра не става файловете са с еднакви имена.
 SRT разширение. 
  @imarh
YouTube работи при мен без никакви проблеми с b-rad 1.02.21. До преди минути гледах разни неща. "Не работи" не е никак ясно - какво е точното съобщение?

@Vanko 72
Колкото до субтитрите - провери внимателно дали наистина с еднакви имена. Една буква прави разлика. Освен това - в какъв формат са тези субтитри?