@Dobri
Видео - HDMI Auto
Аудио - HDMI Raw или SPDIF Raw -> в зависимост откъде искаш да излиза некодираният сигнал
@Dobri
Видео - HDMI Auto
Аудио - HDMI Raw или SPDIF Raw -> в зависимост откъде искаш да излиза некодираният сигнал
малко помощ моля- изтеглих 45ГБ филм, но не мога да го подкарам, има много папки и поддиректории, но никъде не виждам медиен файл??
Най-вероятно си дръпнал Blu-Ray rip. Там разширенията са M2TS ! Отиваш в "BDMV/Stream" директорията и пускаш наред файловете докато намериш този с най-големия размер около 42-44Gb (обикновено 1-2-ри или 10-11-ти) После от бутона на дистанцията "Subtitle" си избираш БГ субтитрите, сменяш кодировката на UTF-8 , а от бутона "Audio" си сменяш аудио формата.Първоначално публикувано от lizaastar
Това със Subtitle няма да се получи. Във видео файла ги няма. Ще трябва да си сложи външни srt във тази папка /Stream/ и да ги пеименуваш като видео файла.
@lazarus -> няма проблем, плеърът (фирмът) знае структурата на BR и си намира БГ субовете, стига да ги има. Фирмът трябва да е 1.73 ! Пробвано от мен !
тръгна, но от средата иначе си върви идеално със звук и субтитри, ще изнамеря началото, мерси за помощта
Hell, това не го знаех. Много хитро.
lizaaastar, явно филма е разделен на няколко части във няколко файла. Намери си и другите файлове.
има ли на практика разлика в качеството на картината/SD/ , когато се пусне през кимпонентния изход
Може да не забележиш голяма разлика, зависи на какво го гледаш. Ако е на CRT разлика има, но все пак зависи от качеството на ТВ/Монитора. A какъв е този телевизор с такива входове или е PC монитор ? Компонентният изход е другия начин да си пуснеш до HD1080 изходен сигнал.Първоначално публикувано от lizaastar
става въпрос за разлика между чинч и компонентен изход на практика личчи ли разлика в качеството / на ЦРТ телевизор/
Личи да.Първоначално публикувано от lizaastar
Имам следният проблем , зинвелчето чете всичко ок , но някой файлове примерно явно имат грешки и на тях запецва и филмът спира дотам. Като си пусна същият файл на компа , той го разчита и няма проблем. Нещо става или при прехвърлянето ми на видеото от компа към харда или нещо става със зинвелчето. Може би му е слабо процесорчето и затова. Някакви идеи. Още един проблем на някой файлове не ми намира субтитрите. Примерно пуснах си от флашка едно ави с дивх компресия и суб с абсолютно същите имена и не можа да пусне субтитрите. Нещо фирмуеър ли нов да слагам.
niksi70 - и при мен се случи същия проблем, оправих като смених разширението от *.SRT на *.SUB и тръгна. Файла го бяха кръстили с погрешно разширение, пробвай да му смениш разширението примерно *.SRT на *.SUB или от *.SUB на *.SRT и не забравяй името на СУБ файла трябва да е същото с името на видеофайла. Успех.
Благодаря за идеята.Първоначално публикувано от skysoft
Добра новина !
На сайта на Дейзи ММ вече има онлайн продажби на донгъла за Дива, който става и за Зинвела.
http://shop.topdigital.bg/index.php?...od=247&mod=341
Дерзайте, цените са като за нас -> 39 лв ;-)