Само да отбележа , че за донгъла GN -621U , който се използва за американската версия на ZP-500 ,има коментар : " For non-HD streaming only "т.е.при сигнал 1080р има проблеми .
Само да отбележа , че за донгъла GN -621U , който се използва за американската версия на ZP-500 ,има коментар : " For non-HD streaming only "т.е.при сигнал 1080р има проблеми .
Най-вероятно ще чакаме нов фирмуер, защото тези проблеми ги има и при мен, само че аз експериментирам през донгъла и лан-а не съм го тествал. За виждането на файловете в мрежата нещо по-конкретно като описание на проблема ? При мен се вижда всичко и не се рестартира на всеки пуснат файл. Може би имаш нещо по настройките на компа и мрежата.Първоначално публикувано от wkris
Това и аз го прочетох, но всичко е относително и те не искат да се ангажират с твърдението за HD 1080 плей по WiFi мрежата. Значи има значение от рутера, донгъла, компа, разстоянието (силата на сигнала), настройките и трафика по мрежата. Едно от тези неща да не е наред и започва да насича, защото не му стига скоростта.Първоначално публикувано от civica
Аз досега заради тези проби съм сменил 2 бр. WiFi рутера (D-Link DIR635N и TP-Link TL-WR941ND) като нещата тръгнаха с TP-Link-a според мен по-добре, нищо че 2 пъти по-евтин. А за донгълите както вече знаете тествам 4-ти подред и само Repotec-a изгря на хоризонта и с него правя пробите в момента. Така, че продължаваме с експериментите докато стигнем до истината.
Ти не си ли с новия бета фърмуеър от 4ти Септември? Останах с впечатление, че си сложил него. Докато wkris може да е с по-стар евентуално?Първоначално публикувано от Hell
Никъде не съм написал, че съм сменял фирмуера. Доколкото гледах в нета, версиите са 1.4 и 1.6 (и това на клонинг сайтовете, на Zintech няма нищо), а аз съм с последния според мен (ZW7.00.1.6) и нямам информация дали е бета или не.Първоначално публикувано от miuen4o
А ти откъде черпиш информация за фирмуерите на Zinwell ZP-500 ? Не е хубаво да ги знаеш тия подробности, а ние не ... ;-)
А @wkris ако бъде така добър да си погледне инфото в плеъра може да ни каже какъв е, а не да гадаем по звездите ...
P.S.
Още един донгъл отпадна от класацията ми -> D-Link DWA-140 - статус (НЕРАЗПОЗНАТ) !
"""Ти не си ли с новия бета фърмуеър от 4ти Септември? Останах с впечатление, че си сложил него. Докато wkris може да е с по-стар евентуално?"""
И аз съм с 1.06 (ZW7.00.1.6)
малко off-topic, но все пак да попитам. този player пък и по принцип има някаква памет. няма ли опция за кеширане? дори едни 32MB (колкото повече, толкова повече) кеш много биха помогнали при wireless трансфера.
Теоретично е възможно , но на практика едва ли ......
Абе хора, имате ли представа за какво говорите или да става лафа само ? Откъде ти дойде научната мисъл, че има такива опции по плеърите ей така сложени за да може да си бъзикаш кешовете както ти скимне ? Те не могат да оправят стандартните функции да работят както трябва във фирмуерите, остава да дадът в ръцете на юзерите свобода на действие и после айде да ги връщаме, щото са гаранционни и нещо май им стана ... Колкото и да са правени в час по трудово обучение, все пак това е комерсиален продукт и си има защитени търговски права. И ако някой се престраши да бъзика, то трябва да е малко от малко технически подготвен и да си е прежалил покупката и да няма претенции след това. Успех на ентусиастите и научните изследователи ! ;-)Първоначално публикувано от f117
под опция имам в предвид on/off бутон сложен от производителя. дори не е нужно потребителя да пипа де не му е работа - ако се пуска видео от флашка/HDD тръгва без да кешира, ако се пуска по мрежата (LAN/wireless) се кешира...
Извинявай, но нещо не си ме разбрал. Аз лично никъде на никой плеър не съм виждал и даже не съм чувал да има възможност за промяна на кеширането, независимо от какъв източник влиза информацията. Това е зададено от производителят и той най-добре знае колко кеш трябва да се използва в устройството му, защото все пак е проектирано, настроено и тествано от самият него, нали ? Все пак това са хардуерни спецификации и да иска юзера, няма как да ползва повече от това, което му предлага хардуерът. Не забравяй, че тук нещата са ограничени от възможностите на хардуера, а определено той е специализиран и изцеден до дупка и няма излишни "кешове". Да не бъркаме нещата с настройките по комповете.Първоначално публикувано от f117
Колега, докъде стигна с пробите с донгълите ? Аз понаправих разни проби, но съм ограничен от 54Мб Repotec, въпреки че той се справя отлично с всичко друго освен с HD ! Струва ми се, че с 300Мб може да има положителен резултат с HD, защото със Repotec-a максималният трансфер, който ми показа плеъра е около 6-6,6Мб което не е лошо като за начало. Ако имаш някакви резултати пиши.Първоначално публикувано от wkris
P.S.
Между другото Lynksys WRT600N е рутер, а не донгъл.
Ето какво прочетох за Linksys WUSB600N BAND WIRELESS N USB и се появи лъч надежда, макар че на нас специално този модел не ни върши работа, но за мен въпросът е донякъде принципен:
"This connects with 270 Mbps in a downstairs room. Relatively easy setup. Does not drop signal. Plays streaming HD movies over home network. Does both 2.4 and 5 GHz for future true N performance. I have the Dir-655 at this time which is only 2.4. Future router upgrade should work well due to the dual band. It has a nice usb cradleextension for easy positioning.brbrNot as fast as wired no matter what others say. This is partly my networks fault as the router seems to access things a little..."
Явно колегата е имал в предвид че плеъра се продава с донгъл Linksys WUSB600N което ако е така значи той би трябвало да свърши работа.
Значи аз чета какво е написал колегата в поста си и не мога да гадая, че вместо Lynksys WRT600N търговеца или продавача на стоката в ebay е имал в предвид Linksys WUSB600N, което пък ти как го разбра? Аз чета, търся, проверявам и тогава пиша, за да не ми се смеете на глупостите после, както аз се смея на някои постове ... :-)Първоначално публикувано от granity
Логично е плеъра да ти го продадат с донгъл а не с рутер който е в пъти по скъп от плеъра.
Идеята ми бе че щом го продават в комплект значи би трябвало да е съвместим.От друга страна колкото и да четеш няма как да стане докато не пробваш различни варианти.Казвам го от личен опит.
Първоначално публикувано от granityКолегата така го е видял, така ни го е написал, но:"wkris в 13.09.2009, 20:48
Някъде бях го срещал по ebay да се продава в комплект с Lynksys WRT600N, дано работи да се знае какво да се взима.Иначе днес си купих ZP500, за сега е похвална машинка, дано потегли с точ 5GHz донгъл.Ще пробвам през седмицата."
1. Освен написаното в сайта като описание на продукта и окомплектация към него не можеш "логично" да прецениш дали това което са го написали че е рутер, може би са имали в предвид донгъл, който обаче е с друга абревиатура на модела !!!
2. И рутерът не е в пъти по-скъп от плеъра. Може да са си помислили, че нямаш рутер и може да ти потрябва все пак за нещо ? А никъде не споменават, че има донгъл ... Откъде ще разбереш кое какво е ? Ти не си ли виждал промоции в които едното нещо в комплекта няма нищо общо с другото ? А тук даже не е и така. Айде, че много разводнихме темата.
А ти мислиш ли, че аз само с четене стигам до информацията която пиша тук ? @granity, я прочети пак това което съм написал и показал досега ? Но не съм и съгласен да се пишат всякакви мнения без да имат смисъл и отношение към темата! Да не говорим за хората, които даже не си правят труда да прочетат темата от самото начало и да разберат дали вече не е написан отговорът на въпросът им който искат да зададат? Нека да не се пише заблуждаваща информация за достатъчно огромната и объркваща материя наречена "Мултимедия". Ние трябва да помагаме, а не да объркваме хората които ги интересуват тези неща, но не разбират достатъчно, че иначе го обръщаме на говорилня без всякакъв смисъл.