Не и предполагам ,че няма да излезе нов.
И кое му е бъгавото ?Първоначално публикувано от kapitango
Здравейте всички,които все още хвърлят по едно око на темата!Имам плйеърчето още от когато излезе в МЕТРО(и до сега продължавам да му се радвам), от тогава следя форума,който ми е бил много полезен,но сега имам нужда от помощ.Уреда го ползвах до сега в ХОЛ-а,но там ъпгрейднах ,а мъника отива в спалнята но възниква въпроса със свързване в мрежа;сдобих се с D-LINK DWA-131(след като прочетох поста на колегата b.hadzhiev) и реших да опитам;ЗИНВЕЛ-а разпозна донгъла,компа ми е с Уин7_Ултим_х32 настройките ,мисля че съм ги задал както трябва(и плейъра се закачи на домашната мрежа,която е с парола),но от менюто(на ЗИНВЕЛ),когато вляза в NET-се виждат само:My shortcuts, не се вижда името на групата(WORKGROUP)-и съответно не виждам компютъра,но когато напиша IP адреса в браузъра на компютъра-успявам без проблем да вляза във външния хард-диск,включен към Зинвела.Мисля си че проблема не е в „защитната стена“,защото с другия плейър и телевизора-нямам проблем с мрежата Целта ми е да гледам по безжичната филми SD направо докато са на компа,а за тези дето са HD -по Wi-fi да ги мятам от компа на твърдия диск и от там да ги плейвам.В упътването информацията е за WinXP,a в темата търсих-но не намерих(или ми се е изплъзнала) Ще съм Ви много благодарен,ако успеете да ми помогнете или да ми дадете съвети в тази насока!
МОД: Сложи този регфайл и след рестарта на компа всичко трябва да е наред.
някои имал ли е този проблем - спря да свири flac. всичко друго работи без проблем. не помогна restore factory settings или спиране на тока. С update на фърмуера не се промени нищо.
Проблемът е решен - след няколко опита за update с различни версии, най-накрая проработи с 1.9.11 на Astone. Все пак, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или има идея защо се случва така, нека сподели.
Фърма остаря...Не ми чете видео компресия MS-MPEG4 V1 ...![]()
Хубаво е първо да преинсталираш отново астонския 1.9.11 - 2011.04.06
Това е предпоследния фърм, който е излязъл за тези модели чипсети - ZP-500A - Version 1.9.10 - 2011.03.01
А този май е последния от Tevii M-400 - 30.09.2011. Заради малкия размер на файла предполагам, че няма много шарения в него.
![]()
Този пост е редактиран от Hell; 09-11-12 в 11:38.
Смяташ префлашване със същия фърм ще промени нещо? На Теvii фърма не съм качвал. Той няма LAN. Има ли опасност да брикна плейъра с него?Първоначално публикувано от Hell
Благодаря за съветите! Не очаквах някой да следи още темата.
МОД: Пробвай първо с префлашване отново с астонския фърм - нищо не губиш, може само да се оправят нещата. Следващата стъпка е да пробваш с тевианския и ако тръгне, няма да имаш лан, но пробвай дали другите неща са наред (това с плейването на филмите с въпросния кодек). Ако всичко е наред, ще умуваме как да сложим лан драйверите в този фърм. Съжалявам, но нямам такъв плеър под ръка, иначе аз щях да направя експеримента.
Префлашнах с 1.9.1.1 на Астон и умря.Излиза белия екра със синия надпис и до там.Опитах всякакви фърмуери,сменях флашки,USB портове-неще и неще.Беше ми се при.... вече когато изрових от архивите си някакъв Астонски дето захапа.Сега работи ама не изключва нито от дистанционното нито от бутона.
Та теорията ми за "дето работи се не бара" се оказа пак верна.Като не тръгва филм има и други рилайзи.
Знам много добре че софтуерно не може да съсипеш нищо та мисълта ми е че нещо по хардуера е духнало.Тия дни ще го отворя да поразгледам за студени спойки или надути кондензатори ако не ме спре "небарането".
Този пост е редактиран от shveb; 27-09-12 в 16:26.
Мдааа, за съжаление се случват и такива неприятни изненади. Най-вероятно нещо се е омазало в нанд флаша. Притеснява ме факта, че без видима причина е спрял да плейва определени формати и сега при флашването отново има проблем - прилича ми на хардуерен проблем. Много е важно дали правиш флашването със задържането на бутона (правилната опция) или от сетъпа за ъпдейт (ако има такава, вече съм забравил подробностите). Може и да не се е изтеглил коректно имидж файла - изтегли го отново. Най-добре е да пробваш първо с ZP-500A - Version 1.9.10 - 2011.03.01 и тогава с астонския.
Успех !
Този пост е редактиран от Hell; 28-09-12 в 01:30.
Вчера го отворих.Не открих нищо същественно.
Смятам че витаят из мрежата бъгави или с опит за модване фърмуери.Понеже първия линк не работеше пуснах търсачката и издеглих първия ми попаднал.В темата има и други постове в които се съобщава за брикване при опит за префлашване и съответно оправяне след поставянето на друг фърм.
Сега му инсталирах друг последен астонски от архива ми и заработи коректно но с едно но...По някога когато го изключа с дистанционното и изгаснат индикаторите на другата сутрин го намирам "врял" и докато не изстине не тръгва.Флашката разбира се остава и не съм опитвал ако я извадя дали ще е същото.![]()
Здравейте всички!Въпросът ми е дали този плеър може да чете външен твърд диск 1Tb!?На някои от вас писах на лични,но може би не са си отваряли кутията.
- - - Обновено - - -
Току що пробвах един 560gb външен хард марка PQI от един приятел и всичко е ОК т.е разпознава го и плейва филмите.
Колега todo1 би ли видял на плейъра си с коя версия си на фърма ?
Този пост е редактиран от shveb; 25-04-13 в 17:37.