някой от тези медия плеъри имат ли аналогови аудио изводи? на снимки нещо не виждам... как ги връзвате към озвучителни системи?
някой от тези медия плеъри имат ли аналогови аудио изводи? на снимки нещо не виждам... как ги връзвате към озвучителни системи?
Повечето имат само стерео аналогови изходи.
Извинявам се за профанския въпрос.Тия плейъри и по специално Дива плейват ли блурей от хард?
Някои имат пълна поддръжка на Блу-рей от твърд диск. Други успяват да подкарат нещо, но или без менюта, или насича, или без субтитри...
Дивата, доколкото знам не успява да плейва изцяло, а и чипа й не поддържа HD Audio форматите, което обезсмисля гледането им донякъде.
lazarus18, можеш ли с няколко думи да направиш едно заключение на обзора на плеъри, примерно
asus R1- плейва ли блу-рей,има ли насичане, плюсове,минуси
popcorn hour 200- примерно плейва блу рей но без меню, при някой файлове насича, но пък има wifi
..... и така нататъка.
за най-известните 4 плеъра.Ще ти бъда много благодарен,започнах да чета форума, но докато изчета всичко ще брадясам
Да ти кажа честно ще е трудно да направя подобна обективка оценка. Специално при по-евтините плеъри има купища версии на софтуера, които правят едно, но друго не работи, хакват днес това, ама утре го заключват.
Преди време беше лесно, че имаше 4-5 модела, а сега са стотици.
По-скоро ти кажи колко пари си представяш твоя плеър, какво очакваш от него и към какво ще го връзваш.
Добре, и така става.По принцип нямам ограничения в бюджета,но колкото по-малко пари по-добре.За мен е най-удобно да е или с вграден хард като LG HXF2 или с външен хард.Тоест не държа на безжичността.Искам да гледам 20-40гб-товите релийзи от арената, ще го връзвам към някакво домашно кино, което още не съм избрал и към Филипс 40" 7605.Държа да ми дели звука и да вървят филмите гладко и безпроблемно.
Колега , това с вградения хард при LG е по-скоро екзотика , отколкото някаква тенденция. На всички плеъри може да се закачи външен хард , но има и такива в които може да се постави вътре в плеъра , което е доста удобно ! Вече има доста плеъри на пазара и избора става много сложен , но все пак тези които са най-добри и известни са - Попкорн А-200/С-200 , Dvico Tvix , Dune HD , AC Ryan , Mede8er , Egreat ,WD TV , но и те са доста различни помежду си като цени , възможности , качество , поддръжка и т.н. , да не казвам че през ден излизат нови модели на пазара , но те не предлагат нищо съществено ново , просто са от производители , които излизат на пазара на този вид техника !
Не знам защо държиш да гледаш точно тези релийзи защото на 40" екран не може да се каже, че има разлика между хубав 10-15ГБ мкв релийз и пълен блу-рей.
Ако обаче държиш на това, се насочи към някой от моделите от следващо поколение - Popcorn Hour A200/C200, Dune HD. Само те могат да ти гарантират пълна поддръжка на Blu-ray. Имат около 2 пъти по-бърз процесоро от всички останали.
Здравейте незапознат съм в тая тема но искам да питам.Наскоро купих плазма Pan.42G20 сега трябва да си купя и HD мултимедиен плeйър.Имам цифров ресивър7.1 и ДВД на Pan. топ модели от 2007 но нямат HDMI ще разчитам на 7.1 аналог. за DTS HD+ въпреки че имам оптични и коасял.циф.входове цели 4бр.Заслужава ли си да купувам DUNE BASE заради аналоговите му изводи 7.1 знам че е най-добрия но ми идва доста скъп. Или кой да бъде Popcorn-A200 или Diva.Просто искам горедолу без проблем на тях да сваля Full HD филм и да гледам, ако може да отваря и цели БлуРей без менютата дори и да подържаDTS.Кой да купя от тези тримата?Май има и някаква нова Diva но може и да бъркам. P.S.Трябва да спра вече да печа ДВД-та сигурно имам 600 бр.
Не мисля, че си залужава да изкарваш аналогов разкодиран HD Audio сигнал и да го вкарваш в този ресийвър. Мисле, че може да "минеш" и със стандартния DD/DTS звук. Изкарваш плеъра звука цифрово по оптика или коаксиал и си готов.
Вече кой модел да е зависи. Diva-та е на много добра цена, но като чета със софтуера е мъка. Не можеш да разчиташ на производителя за сериозна поддръжка и се налага доста ровене и ръчкане за да подкараш основни неща.
"Кафето" на Dvico Tvix го дават всеядно, възпроизвеждало всички медийни потоци и съдържание и пък и не е много скъпо.За съжаление няма кой да ни сподели лични впечатление, а само има тестове в нета. Ако някой знае , моля да сподели , какво не му достига и какво му трябва още.Първоначално публикувано от civica
Благодаря за отговора.Пуканката А200 по ли си заслужава от DIVA-та май е с по бърз чип?Първоначално публикувано от lazarus18
За мен лично А-200 е по-добри явариант, но разликата в цената може да наклони везните. И Дивата е сполучлив модел, но си иска занимавка. При А-200 са по-изчистени нещата. Зад А-200 стои производител с 3 години опит и вече с 5-6 модела.
Тенкс щом няма да загубя много от липсата на аналог.7.1 и DTS+.Вече реших благодарение на тебе както за TV-то ме насочи много точно. Ще взема Пуканката А-200.От каде да я купя от магазина на обявания официален сайт ли или някъде другаде?