Вижте резултатите от анкетата: Какъв мултимедиен плейър имате ?

Гласували
446. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Popcorn Hour

99 22.20%
  • Western Digital

85 19.06%
  • Dune

36 8.07%
  • Diva

123 27.58%
  • Apacer

15 3.36%
  • AC Ryan

15 3.36%
  • Zinwell

9 2.02%
  • Xtreamer

6 1.35%
  • Asus

23 5.16%
  • Egreat

13 2.91%
  • Hyundai

14 3.14%
  • LG

6 1.35%
  • Philips

2 0.45%
Страница 87 от 118 ПърваПърва ... 3777858687888997 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,291 до 1,305 от общо 1760
Like Tree93Одобрявам

Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на ronnie72
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Колеги, това "чудо" струва ли си парите? Не ми трябва някакъв специален плеър - просто да "дъвче" без проблем повечето формати, без 3D и другите тежки BlueRay. Дали се справя нормално с БГ субтитрите, големина , контур, позиция на екрана....
    Благодаря предварително.

Mini M8S TV Box-52.89 and Free Shipping| GearBest.com

2.  

3. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Здравейте, май е дошло време за смяна на стария и верен DUNE B1. Разглеждам като възможности Nvidia Shield TV и HiMedia Q5 Pro. Питането ми е към тези които разбират от хардуеър: като им четете данните, според вас кой е по- добрият избор? Не ме интересуват гейминг, ТВ платформи и.т.н. Искам просто добра машина за плейване на тежки файлове с HD звук по мрежа.
    Благодаря!

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

За какви тежки файлове става дума?

5. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Благодаря, че се включи! Предимно блуреи, но искам да може да плейва и 4K60 H.265/HEVC, а също и 10 bit файлове. Вече има 4К webrip, а се надявам скоро да падне и защитата на 4K блурей.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от kaloman Виж публикацията
    Здравейте, май е дошло време за смяна на стария и верен DUNE B1. Разглеждам като възможности Nvidia Shield TV и HiMedia Q5 Pro. Питането ми е към тези които разбират от хардуеър: като им четете данните, според вас кой е по- добрият избор? Не ме интересуват гейминг, ТВ платформи и.т.н. Искам просто добра машина за плейване на тежки файлове с HD звук по мрежа.
    Благодаря!
    Здравей!
    Аз имам Nvidia Shield TV 16GB - операционната с-ма е Android TV. От личен опит ще кажа само минусите:
    - няма вграден мултимедиен плеър, има само Kodi, а при него официално не се поддържат *.iso файлове
    - инсталирал съм си платената версия на Archos Player - чете всичко, което съм пускал, но 3Д субтитрите с формат *.idx и *.sub ми излизат разделени на две
    - дал съм в настройките България - автоматично ми се скри HBO GO, а този в маркета го дава като несъвместим
    - заради операционната с-ма, Маркета е с ограничени приложения
    Ако дадеш линк за 4К WebRip, ще го дръпна и ще ти кажа може ли или не може да ги чете.
    За другия плеър HiMedia Q5 Pro - само съм чел и гледал клипове, които показват, че минусите на Shield-а ги няма: има си свой собствен мултимедиен плеър, който поддържа 3Д.iso файлове със субтитри, операционната с-ма е Андроид 5.1.1 със стандартен Маркет - т.е. би трябвало да могат да се инсталират всички приложения.
    НО почти съм сигурен, че ще има други "изненади".
    И на последно място - цената:
    Nvidia - около 180-200 паунда, от официалния сайт се предлага само за САЩ
    Himedia - около 150 евро с безплатна доставка за EU: Himedia Q5 Pro - futeko.com - High Performance Media Box. Android Box, Kodi Box, Mini-HTPC. UK Based.
    Успех и сподели какво си взел!
    Frogst одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Frogst одобрява това.

8.  

9. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

ra6o74 , благодаря за подробния отговор. Nvidia 16GB се намира в Европа за 200€- NVIDIA Shield 16GB ab 199,00. Струва ми се малко странно да си управлявам плейъра с джойстик, но при цена от 49€ за дистанционното- NVIDIA Shield Fernbedienung ab 48,99, нищо чудно и така да стане. Иначе телевизора би трябвало да може да плейва повечето файлове, но съм свикнал с външен плейър и мисля така и да продължа. Ако те интересуват 4К формати, тук има почти всичко: Demo UHD-3D - Ultra-HD / 4K / HDR / 3D. Ако някои от файловете са с разширение .lge или нещо подобно, трябва просто да се смени на .mkv и тръгват. Иначе 4K webrip има в този тракер- http://ultrahdclub.org/login.php, но трябва регистрация. Признавам си, че Nvidia ме привлича като дизайн и доста ми харесва от прочетеното, но и класическия вид и дистанционно на HiMedia ми допадат също. Явно ще трябва още четене!

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не виждам причина да се обмисля покупката на подобен плеър близко време.
    Нека се види как ще се рипват и качват 4k риповете и кои модели, с какви чипове ще ги пускат безпроблемно и тогава.
    Имаш перфектен плеър, който няма грижи с Blu-ray по мрежата, както от ISO, така и BDMV. Не се занивамй с глупости да трошиш пари по разни недоклатени джаджи.

11. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Благодаря, lazarus18! Прав си както винаги! Дюна наистина си работи без проблем и пуска всичко. Просто имам възможност да сменя част от техниката и докато четях за новите модели телевизори в AVForums видях, че често споменават Nvidia Shield TV. Както и да е, благодаря на всички за съветите. Ще изкарам още известно време с Дюна.

P.S. В ultrahdclub.org са пуснали енкоднат 4К BluRay:
    Видео: 3840x1606 at 23.976 fps, x264, 8-bit, ~34226 kbps avg
    Този пост е редактиран от kaloman; 20-06-16 в 01:35.

12. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Като сме почнали да даваме предложения ето едно и от мен, но цената е доста стряскаща... Dune HD Media Player - Dune HD Solo 4K | Dune HD Довечера ще пиша повече, защото все още чакам отговор от приятели в Москва, каква точно ще е цената. Аз също не виждам смисъл от 4К на този етап, но всички производители явно се ориентират натам...

13. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Видях го в Amazon и наистина цената е висока: https://www.amazon.de/Dune-HD-DEHDSO...-idealode02-21. Освен това HDMI e 1.4, a нe 2.0.
    Този пост е редактиран от kaloman; 21-06-16 в 10:30.

14.  

15. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от kaloman Виж публикацията
    Видях го в Amazon и наистина цената е висока: https://www.amazon.de/Dune-HD-DEHDSO...-idealode02-21. Освен това HDMI e 1.4, a ne 2.0.

Не мисля, че HDMI 1.4b може да ме разколебае, но .... МА МНОГО е скъпо бре ! Има време. Ще си помисля. За сега нямам никаква нужда от смяна на плеъра, защото това пусто 4К ще повлече и други разходи... Айде няма нужда.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Техните модели и тези на PCH винаги са били във високия ценови сегмент, така че не виждам какво ви учудва.
    Стига да работи както трябва цената не е проблем.
    Както се вижда не са малко хората, които ползват техни модели.
    Това е плеър от типа купуваш, пускаш и ползваш, а не да се бориш като прасе с тикви с различни фърмуери, андроид, коди и подобни глупости.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

като добавка има цифров тунер и iptv даже!
    Не мисля, че цената е висока, при положение, че само те в Combo варианта са около 100лв.

18. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Аз именно заради цифровия тунер го харесвам. Също има Dual Boot доколкото видях някъде и не знам как ще се разберем с Андро-ида... И не съм напълно съгласен, че само го пускаш и гледаш. Само ако знаете какви заглавичквания стават с прогнозата за времето като пример.... мани бегай. Иначе като цяло съм много доволен от Dune HD 102TV. Купих го за 4 стотачки от Майка *****, но сега трябва да се платят 7 стотачки за новия "соло" модел. Ще видим какво ще ми дойде на ум тези дни .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 87 от 118 ПърваПърва ... 3777858687888997 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продава-Мултимедиен плейър
    От Mitko R във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 26-05-13, 01:16
  2. Избор на мултимедиен плейър?
    От DimIl във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 7
    Последно: 27-08-12, 11:28
  3. Продавам мултимедиен плейър WD LIVE HD
    От vasta във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 16-07-12, 01:57
  4. Избор на мултимедиен плейър и рекордер
    От renault_fen във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 8
    Последно: 07-07-11, 13:00
  5. Отговори: 0
    Последно: 16-10-06, 12:29

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе