Този бокс не знам дали ще ти реши проблема с многоканалният звук .При мен 2 бокса с Амлоджик като е активиран HDMi не работи коаксиала, при Риълтек може и да се получава, има няколко колеги с този бокс питай ги на лично.
Този бокс не знам дали ще ти реши проблема с многоканалният звук .При мен 2 бокса с Амлоджик като е активиран HDMi не работи коаксиала, при Риълтек може и да се получава, има няколко колеги с този бокс питай ги на лично.
Мисълта ми е да изведа аудиото през оптичния изход до ресийвъра, а видеото да върви по ХДМИ към прожектора...??? Не би ли се получило?
Здравейте, имам един простичък въпрос:
телевизора ми е XE8577, гледам 4К филми от твърд диск директно в телевизора с KODI т.е. ползвам ТВ-то за плеър.
Въпросът ми е дали закупуването на Zidoo 9 ще е голяма разлика в картината от вградените възможности на ТВ-то за плейване на филми в Ultra HD.
Поздрави.
Получава се с Зиду гарантирам ,сценария с хдми за видеото и оптика за звука за 5.1 работи при всички актуални модели на Зиду, При другите марки които съм тествал има или брум или неправилно предаване.Просто въпрос на късмет и правилни настройки на Коди- зависи разбира се и от начина по който е декодиран филма . За офлайн гледане Media file manager им е фантастичен ...4к ,субтитири многоканален звук,теглене на субтитри, ако филма няма(е за съжаление от Опънсубтитлес). А за човека с 4к телевизор просто сравни пикап със спортна кола,и двете ще те закарат от точка а до точка б ,но с различна скорост и функционалност. 4к андроид телевизори са със спъната андроид тв ,не андроид, тромави, бъгави и умишлено осакатени. Специализираните фирми влагат в плеърите си екстри за които дори и телевизорите за 5000 лв могат да мечтаят- автофрейм,много канална подръжка и истински 7.1 звук .Инсталирането на външни апк файлове и свободата на избора за телевизорите с андроид тв е мираж. И не на последно място за спъната операциона система,било то Андроид,Тизен,ЛГ ОС- принципа е един. Ограничи потребителя с твоите програми- да им продаваш платено съдържание и да ти е мирна главата. Разбира и боксовете имат ограничения ,примерно Нетфликса-вярно в България трябва впн да работи.Само ограничен брой кутийки могат да подържат 4к или фул хд там. Но имаш свободата да слагаш и работиш с каквото си искаш,специализираните програми за мултимедия са на друго ниво ,а картината -само вижте Зиду н9 про!!
Толкова много глупости в няколко изречения, не бях чел отдавна.
@tol35, при положение, че имаш андроиден телевизор, да си купуваш външен плеър е тотално безсмислено. Разлика в качеството на картината няма да видиш. За многоканално аудио не съм сигурен, но чета за достатъчно успешни сетъпа с Коди.
Какви са ти точно аргументите не разбрах ?Пуснал си 7.1 звук на твоя телевизор или си пуснал клипове на Зиду или Сони Андроид да ги сравниш. Понеже аз имам база за сравнение.А модератор да давате такива оценки е недопустимо- може да не сте съгласни с мнението ми .Инсталирането на външни апк файлове важно ли е ,не е ли... Как да сложа далеч по добри програми от Коди като Терариум, как точно да ги сложа програма за спиране на реклами. Погледни на какви проценти ти декодира видеото (ако имаш понятие как) и стои Кодито само при пускане на Андроид телевизор с оптимизирания си процесор (да ти кажа виждъл съм филипси които само в стендбай с коди включено да стоят на 40 процента ползване на процесора). А за бързината и качествата на Андроид тв с пуснати Ютуб рекомендации какво да говоря ,само му вижте времето на бутване !!! Ако дори не знаете какво точно говоря, защото ви липсват познания модерирайте поведението си !!!
Може ли да се качват външни apk файлове на телевизора? - естесвено, че може. Разрешаваш непознати сорсове от опцията на телевизора и качваш каквто си поискаш. Друг е въпроса ако нещо е правено за тъч как ще работи с дистанционно. Лично аз ползвам няколко приложения които ги няма в гуугъл плей.
"(да ти кажа виждъл съм филипси които само в стендбай с коди включено да стоят на 40 процента ползване на процесора) - телевизора в стендбай с пуснато Коди ? Това пък защо? Кой е виновен, че масовото хората ползващи андроидни телевизори нямат елементарни "хигиенни навици" и си оставят приложенията да работят в background. SOC-a на телевизорите е много слаб, но за декодиране си е чуден. Естествено, ако сложиш една бърза флашка, прилженията които са инсталирани/преместени на нея работят много по-добре, но съм сигурен, че и това знаеш. Ако искаш да продължим "образователният си разговор", може и на лично.
Не си разбрал отново,супер модераторе!!!! Говоря за Коди, което не плейва нищо и въпреки всичко без да има в бекграунда нищо пак стои потребление на процесора 40 процента !!! Не мога да повярвам, че може да ми дадеш такъв ламерски съвет за андроид апк инсталация за неизвестните източници.Говоря за модели от ниския и средния клас телевизори при които забраната е на системно ниво,няма рут и никакъв начин за това !!!. По-добре не ме цитирай ,по добре е да има форума супер модератор като теб ,който знае всичко отколкото джуниър дето не се занимава професионално с боксове и андроид тв. Да не ти влизам в тона ,човека с глупавите мнения на едно място и обиди "супер интелекта" ти просто обясни че боксовете имат повече възможности ще остави форума ви чист от мненията си. Нека боговете на познанието да говорят вместо мен ,дето и рут имат на телевизора и 7.1 канала пускат и с един ъпдейт на година всички им е точно-андроид тв е велик за нашите условия ,нетфликса не го изгасяме ,а това което се опитват истинските професионалисти в сферата -мани ги ги. Толкоз ,успех на съфорумницте оставям ви в супер ръцете на знаещите и практиците!
Въобще не мога да проумея, защо толкова много хора се вживяват така сериозно в един непрофесионален форум. Сякаш е въпрос на живот и смърт. Голяма работа кой какво написал, че някой отговорил ехидно и т.н. Нищо сериозно не се е случило. Всеки да си пише мнението и гледната точка и толкова. И да има несъгласия не е фатално за никого. Защо са тези емоции и драми, прочувствени сбогувания и т.н. Според мен даже е по-добре, когато има повече мнения и различни гледни точки. Единствено личните нападки и обиди са излишни, но пък не си струва човек да се засяга от това кой какво написал в някакъв си форум.
Здравейте отново! Поръчах си и пристигна Zidoo H6 pro. Плейва филми и всичко каквото има на харда, но в моя вариант: видео през ХДМИ и аудио през оптиката явно пак няма да стане, защото изкарва само стерео звук и немога да намеря опция да го разреша или забраня и т.н. Ако някой се е занимавал с модела и знае някой трик ще бъда благодарен....
Дай да видим настройките на звука в плеъра.
Когато натисна от дистанционното "меню" в лявата страна на екрана ми излиза диалогов прозорец на който има бутон "саунд" при натискане излиза поддиалогово меню на което е изписано "да речем DTS 5.1 ...." без друга опция (т.е. има само една аудио пътечка (обикновено са няколко), но така или иначе нямам кой знае какви опции в саунда) Ако трябва ще направя снимка на екрана и ще кача... Благодаря
Не това меню, а в настройките, където се уточнява как да изкарва звука плеъра.
Ти през Kodi ли гледаш?
Оказа се, че проблема е във вградения плеър на Зидуто. Изтеглих МХ плеър и многоканалния звук се появи, без никакви допълнителни настройки.... Като се замисля, бях на косъм да купувам нов ресийвър. :-)
zidoo x10 или Zappiti one 4k hdr да си взема. Имам marantz sr5011 с 5,1 колони и искам да може всички видео формати на 1080р с 7,1 звук да възпроизвежда. Имам много музикални BR дискове в папки с dts hd master audio - хубаво е да има пълно меню. Ако може да свири SACD dsf или iso многоканално с изход през hdmi в dsd а не pcm ще е супер. Имам много и DVD Audio само в MLP вариант добре е да свирят. Ако тези двата не стават дайте моля предложение за други.
Този пост е редактиран от npb; 22-08-18 в 15:59.