Какъв модел твърд диск ползваш?
Опитай все пак да сложиш Transmission 1.93 или 2.13.
Какъв модел твърд диск ползваш?
Опитай все пак да сложиш Transmission 1.93 или 2.13.
Здравей,
Диска ми е 1.5ТБ на WD от зелената серия. Download-a съм го лимитирал на 850Кб/с. При малки торенти - да кажем до 10Г нямам проблем, защото пуканката си ги сваля. Как да инсталирам този клиент ? Преди си играх с една програмка NМT Setup Wizard май беше ... пак ли е тя или друго трябва да сваля ? Мерси
Дай модела на диска. Ако е WD15EARS най-вероятно проблема е от него.
Торента се ъпдейтва със CSI.
http://www.nmtinstaller.com/
Не слагай най-новата версия, че май има някакви проблеми.
Да. Модела е WD15EARS. В началото на темата ги обсъждахме тези проблемни дискове. Проблема е май че са Advanced Format дискове ... четох преди времеБлагодаря за линка. Ще пробвам тези дни че имам един торент 200Г+ и е мъка голяма.
Ако имаш предвид, че с него мисли часове преди да тръгне е нормално. Едно, че диска ти работи неефективно, но и плеъра трябва да го чекне, а това е голямо чудо 200GB.
Не. Със всички мисли, но сега като се връщам назад май мисли различно време и това време зависи от големината на торента. Определено има зависимост. За този големия торент мисли от повече от 1 ден. Днес сутринта пак го рестартирах (защото досега съм си въобразявал че е забил торента) и до довечера почти съм сигурен че няма да тръгне. Слаб процесор + бавен интернет + лош диск = мислене ...![]()
Като рестартираш, ако не е забил, ползвай Power+Eject. Така прави софтуерен рестарт, гаси всичко, спира торентите и тогава рестартира. Така после не се чака толкова ако направо му дръпнеш шалтера.
Така ще направя. И ще инсталирам препоръчания от теб клиент. Един последен въпрос - този Transmission дали ще хване какво съм свалил досега от 200Г торента или ще почне отначало ? Имам подозрения че ще почне отначало и въобще не съм happy. Благодаря за помощта!
Пускаш му пак да го сваля торента на същото място, той ще му направи проверка /ще отнеме време/ и ще продължи после.
Със сигурност ще трябва да го пуснеш наново като задача. Ако е зададено да сваля на същото място според мен ще си го хване до къде е стигнало.
По принцип може да си сложиш на компютъра Transmission Remote GUI вместо да ползваш WEB интерфейса. В него си имаш ръчно Verify да чекне досега сваленото. Има и доста повече функции като цяло.
http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=13220
Това GUI изглежда доста апетитно. Определено ще пробвам с него.
Качете си това и няма да съжалявате -->http://nmt200.ru/hand/padavan/linux-term-utils-v0-7 .
За какво става въпрос прочетете страницата - след поставянето торента може да тегли без да забива до 2мб/с че и нагоре (в статията е описано кой проблем оправя пакета и защо може да се вдигне скороста на теглене дотолкова).Не забравяйте да махнете и това ,което е описано- то е задължително.
А за Lazarus18 има също такъв пакет и за DUNE-->http://nmt200.ru/hand/padavan/dune-l...erm-utils-v0-4
Мерси, ще го разгледам.
Аз без да инсталирам нищо си свалям без проблем с 2МВ/сек. и то съм го ограничил на толкова. Иначе скача над 3.
Това на А-200 и на Dune Base.
Гледам, че в пакета за Dune има и Transmission. Ще опитам да го инсталирам.
Пробвах предложението на lazarus18 и на azrado. И на двамата благодаря, защото вече имам един по-добър плеър. Вече не забиваме не торентите (чекването на 200г торент наистина отнема време), сваляме на воля и гледаме филмчета. При мен инсталацията и на двете неща не мина гладко, но това се дължи на една моя намеса преди време. Иначе всичко е така, както колегите са описали и споменали. :rolleyes: Най се кефя на GUI-то към Transmission-a. Хвана докъде съм свалил торента и продължи от там.
имам една сватба на 2 DVD-та и като пусна VIDEO_TS екрана става черен пуканката мисли 20сек. и ми дава че не може да изпълни операцията а с други DVD-та досега съм нямал грижи.Има ли програма която която от всички файлове в папка VIDEO_TS да направи един единствен файл и да махна менютата