Първоначално публикувано от
lokes Плейърът няма проблеми със звука , колегата има друго предвид.
Колкото до картината , пробвал съм го на всичко с всички кабели. На кинескоп си го гледаш с чинчовете без грижи , качеството е толкова добро колкото са ти качествени чинчовете. Като го пуснеш на ЛСД , естествено , че ще ползваш HDMI кабел ,така че мисля няма смисъл да го коментираме.
Сега за звука... Като си сваляш филмчета от нета , почти всички са записани в такива аудио формати , които ще плейваш без никакви проблеми (АС3, Стерео). Затруднението идва , когато се стигне до филмите с яко качество (HD , HD Ready), там 99% от тях са записани в един звуков стандарт - DTS , който машинката не разпознава , тоест - картина има , звук няма. Само да уточня , че сериалите не се качват все още в DTS, а в АС3.
Eстествено решение има, и аз и други по-рано са го написали ,сваляш си от нета програмката Audioconverter, с нея за около 10-20 мин (зависи от големината ан филма) се трансформира DTS-а в AC3 , което повярвай ми е перфектно качество на звука , особено ако ще го слушаш през колонките на телевизора или домашно кино.
Не си мисли , че на машинката и има нещо, напротив много си е добре , просто е по-старо поколение и и липсва тази звукова кодировка , за това и цената и е по-ниска .
Ако не ти се занимава и ти се стори трудно дай още 50-60 лв и си вземи мултимедиен плейър от по-ново поколение , напр. Apacer AL 670 ,Hyundai или WD Live , като задължително проверявай да разокдират DTS . Защото има още доста модели на пазара ,за които горе написаното важи в пълна сила.
Та надявам се не съм те объркал допълнително , а съм успял да разясня най-просто разликата и евентуалните проблеми със звука.