Най-добре е да го вържеш с HDMI стига ресийвъра да има такъв вход.
От менюто на плеъра SETUP-Audio даваш Original /bitstream/.
Най-добре е да го вържеш с HDMI стига ресийвъра да има такъв вход.
От менюто на плеъра SETUP-Audio даваш Original /bitstream/.
AC3 е Dolby Digital звук. Ресийвъра ще си го декодира.
Всъщност повечето филми са с DTS звук. Поне ако сваляш Blu-ray рипове както е редно.
Благодаря. ВСИЧКО Е ОК.
Здравейте, имам проблем с трансфера на големи (iso) файлове между NAS и Dune HD base 3D, като трансфера става чрез SAMBA протокол - накъсва, няма звук и т.н. След ограмотяване из наши и чужди форуми разбрах, че за SAMBA това си е нормално. Единствената друга опция е да се използва NFS протокол, обаче това чудо няма настройване на Dune, вече една седмица се боря и резултата е кръгла нула - "няма бръзка с мрежовата папка" или нещо от сорта се появява след всеки опит за връзка. Nas e D Link DNS-320, като естествено съм активирал NFS сървъра му и в настройките за шерване също съм чекнал NFS, IP адреса също е попълнен. Някой от собствениците на този модел плеяр успял ли е да набара правилните настройки (то не че има кой знае колко много)?
Поздрави
Има една опция в менюто на плеъра "Fast SMB access".
Като я активираш няма да имаш проблеми.
Ползвам същия NAS и при спрени торенти задачи всичко върви. Поне на моя плеър - Dune Base 3.0.
Проверявал ли си колко е скоростта на четене? Моя плейър е по-стар модел, но когато натисна бутон INFO на даден файл, ми дава възможност за проверка на скоростта. При мен е 10-11 MB/s и няма накъсвания.
На всеки филм ли го прави?
По принцип НАС-а е доста слабичък и не може да се очакват чудеса, но при мен всякакви 2D Blu-ray ISO и REMUX си вървят.
Със NFS се борех и аз бая време докато го подкарам, но понеже не видях никаква реална полза го спях от устройството.
Че е слаб, слаб е и сериозно обмислям да му бия шута, но този разговор не е за тази тема. До този момент накъсване има при 3D Blu-ray iso фйлове, не съм пробвал с 2D. Би трябвало използването на NFS протокол да има смисъл, от гледна точка на това, че трябва да има доста по-голяма скорост на пренос или поне така се твърди по форумите.
- - - - - - - - - -
Току що го направих и резултата е 7-8 MB/s, при скорост като твоята мисля, че ще е на ръба, защото един от филмите с които тествам дава максимален битрейт 10 MB/s
За NFS задължително пътя към папката трябва да започва с "/" .Това е една от наи-честите причини поради която хората имат проблеми.Сигурно си го направил ,но аз да кажа понеже за SMB не трябва.При мен скоростта е 8.5 MB/s и нямам никакви проблеми при стриимване на Bluray,3D не съм пробвал,не съм голям фен.
Друга причина за накъсване е ако плеъра е вързан към рутер и оттам през мрежата,рутера ако е калпав или бавен също може да прави мизерии.Не знам какъв точно филм тестваш,но 10МБ/С е доста сериозен битрейт(аз само тестови фаилове съм виждал с такъв битрейт ).По-принцип 8МБ/С е напълно достатъчно.
За този модел на Dune бях чел ,че Fast SMB access не бачка както трябва и може би ще го оправят със следващия ъпдеит, инъче lazarus ти е казал правилно,с това-когато работи-няма накъсване.Dune са може би най-стабилните при стриим по мрежата.
При мен през NFS пускам тестов файл с битрейт 70мбит и няма проблеми,през SMB махимум 60 мбит,но моя рутер в момента е супер дървен .Както ти казаха по-горе аз също не намирам смисъл в този протокол и си ползвам самбата понеже нямам никакви проблеми.
Тестови файлове цък
Този пост е редактиран от Caritas; 28-01-14 в 22:18.
Да, вчера прочетох и пробвах с "/" преди името на шернатия фолдер ама отново нъцки. Рутера е Linksys E2000, кабелите са Cat 6, така че едва ли те са причината. Проблема определено е в ш..я NAS, защото като плейна от Dune същите филми, но от HDDто на лаптоп с гигабитова лан карта всичко е наред
Аз имам изградена гигабитова домашна мрежа и някои път( не всеки път) и на мен ме насича по 1-2 пъти на филм след спиране и пускане на филма всичко е ок , явно се събира някакъв буфер . Тествано с пълни BD 3D iso по мрежа . Някои път и рутера ми прави мизерии но след рестарт е ок , с Линксис 4500 .
Нова бета версия на фърмуера -dune hd base 3d.Най после-10 месеца нямаше никакво развитие.Имах няколко заглавия които се спъваха на определени места.Сега всичко върви перфектно.Няма поддръжка на динамични субтитри.
Dune Firmware Zone / Dune HD Base3D